קציצות ברוטב אדום שילדים אוהבים, מנה אהובה במיוחד על ילדים (וגם מבוגרים), מלאה בויטמינים ובטעמים עשירים אך עדינים מצד שני. את תוכן הקציצה טחנתי היטב על מנת שהילדים לא יראו או ירגישו משהו "חשוד" 🙂 ולכן הן נטרפות ומקבלות יחס מועדף..חחח.. את הקציצות הכנתי כשילוב בין בשר בקר טחון להודו טחון, בשניהם יש את מירב הויטמינים שנמצאים בבשר. כמובן שיש גם שום, פטרוזיליה ובצל שבריאים לא פחות.
מנה לא מורכבת להכנה, כל אחד יכול להכין. מנה נפלאה לארוחת צהריים, לשישי או שבת וכמובן לאירוח. מתאימה בכל הזדמנות ויכולה להתווסף לכל תוספת אפשרית כגון אורז, פתיתים, פסטה (אפשר לפורר לילדים בצלחת כביכול כבולונז) וכמובן מה שאהוב עליי זה לאכול את הקציצות עם החלה של שבת.. מה שלא תבחרו, יצא טוב.
כדי לראות סירטונים שלי כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
קציצות ברוטב אדום שילדים אוהבים/ אתי משה-חביב:
לקציצות-
500 גרם בשר בקר טחון
300 גרם הודו טחון
1 ביצה L
1 בצל בינוני מגורד דק
2 שיני שום כתושות היטב
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
2 כפות פירורי לחם
כפית מלאה מלח
כפית שטוחה פלפל שחור
כפית כמון
כפית פפריקה מתוקה
תיקון תיבול לפי הטעם האישי
את הבצל השום והפטרוזיליה אני טוחנת יחד במג'ימיקס.
לרוטב:
8 כפות שמן
1 גמבה אדומה חתוכה לרצועות
8 שיני שום שלמות
2.5 קופסאות קטנות רסק עגבניות (250 גרם)
2 כוסות מים רותחים
כפית מלח
כף סוכר
כפית שטוחה ומחוקה פלפל שחור
כפית מרק עוף
כפית מלאה פפריקה מתוקה
טיפונת כורכום
הכנה:
לערבב את כל החומרים של הקציצות וללוש עם היד היטב מספר דקות.
להניח בצד למשך 10 דקות.
בינתיים מכינים את הרוטב.
לרוטב- לטגן את הגמבה בשמן לערבב ולהוסיף את שיני השום. לכסות את הסיר במכסה ולנער אותו. לתת טיגון במכסה סגור למשך דקה.
להסיר מכסה ולהוסיף תבלינים. לערבב. לתת לתבלינים להיפתח ולהוסיף את הרסק. לערבב. להוסיף את המים הרתוחים ולערבב. לסגור מכסה ולתת בישול של 3-5 דקות על אש בינונית.
להנמיך את האש ולפתוח מכסה, לערבב. ולהכניס פנימה את הקציצות.
לגלגל את הקציצות ולהכניס לסיר כמה שנכנס.
לסגור מכסה ולבשל על אש נמוכה למשך 5 דקות. לאחר 5 דקות להתחיל "להשקות" את הקציצות מהרוטב שמסביב (לשפוך עם כף מהרוטב על הקציצות)..
להמשיך בישול על אש בינונית-נמוכה לעוד 20 דקות, להשקות שוב. ולהמשיך בישול לעוד 10 דקות.
מתכון לקציצות ברוטב אדום שילדים אוהבים
בהצלחה ובתיאבון,אתי .
רציתי לשאול לגבי הגמבה זה הכרחי או שאפשר לוותר?
אני בדרך כלל ברוטב לקציצות מטגנת בצל כבסיס.
הכל עניין של טעם. אם אתם לא אוהבים גמבה אז אפשר לוותר. לגבי הבצל, אפשר להכין רוטב עם בסיס של בצל ואפשר של שום, שוב, הכל עניין של טעם ומה אוהבים אצלך בבית. באוכל מבושל אין חוקים,כל אחד מוסיף או מפחית לפי הטעם האישי של בני הבית 🙂 בהצלחה ובתיאבון 🙂
מהממם מדדהים
תודה רבה 🙂
מתכון נפלא וטעים.
תודה רבה, שמחה שאהבתם 🙂
תקשיבי. המתכון הזה עובר בין כל החברות שלי. הוא כל כך מדויק שאי אפשר לטעות איתו. את סוג של גאונה. אז אני, משפחתי וחברותי, מודות לך מקרב בטנונים.
הייתי ממש רוצה לקבל איזה מתכון לנזיד בשר ושעועית טוב. משהו מדויק כזה שתמיד יוצא מושלם.
מה שכן, רציתי להוסיף שאני פחות אוהבת את ההודו אז אני שמה או עוף או מחליפה בקישואים מרוסקים וזה עושה את האווריריות הזו בקציצות במיוחד אם טוחנים את הבצל והפטרוזיליה.
וואוו, ריגשת. שימחת אותי ממש:)
לגבי ההודו זה לא חובה, תמיד אפשר להמיר לחזה או פילה עוף וכמובן תוספות שאתם אוהבים.
לגבי הנזיד יש מצב שלקראת החורף יהיו מתכונים כאלה חדשים באתר.. בינתיים את מוזמנת להציץ במתכוני האסאדו, האנטריקוט והסינטה שבאתר הם ברובם בבישול ארוך, יוצאים רכים כמו חמאה ונמסים בפה.