קציצות בקר וירקות בציפוי סולת, מזכירות קצת סוג של קובה במעטפת דקה. בתור אחת שלא חברה של קציצות אני יכולה לומר לכם שהפעם אהבתי ואפילו מאוד מאוד ואני הולכת לאמץ אותן קרוב לליבי.
את הרעיון של ציפוי הסולת ראיתי אצל יונית צוקרמן ואצל סמדי וקנין (סמדי בומבה) וחשבתי לנסות.. וטוב שניסיתי כי זה בהחלט נותן לקציצה טעם אחר.
לילדות הכנתי את אותה קציצה אבל בלי ציפוי סולת כי הן לא אוהבות קציצות עם רוטב ואלה עם הסולת מחייבות רוטב כי אחרת הציפוי סתם קשה ולא טעים, הרוטב נספג בסולת ומנפח את המעטפת למרקם רך (גם את הקציצות המטוגנות הילדות לא הכי אוהבות ועושות לי טובה שאוכלות, מבינים? יצאו כמוני בנושא הקציצות.. חחח…)
בקיצור.. אלה קציצות מדהימות שאם אני אהבתי כל אחד בעייתי בתחום הקציצות יאהב.. טוב לא כולם, אבל הרוב:):):)
מוכנים? תשמרו את המתכון קרוב לליבכם- קציצות בקר וירקות בציפוי סולת.
הכנתם ואהבתם? שתפו אותי בתיוגים ותמונות בפייסבוק ובאינסטגרם.. מוזמנים לשלוח לי תמונות:)
לשלבים וסרטונים מוזמנים לעקוב אחרי באינסטגרם:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
קציצות בקר וירקות בציפוי סולת/אתי משה-חביב:
לקציצה:
1 קילו בשר טחון
1 בצל גדול מגורד
1 קישוא גדול מגורד
1 בטטה קטנה מאוד מגורדת
1 גזר קטן מגורד
1 ביצה
2 כפות פירורי לחם
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
מלח-לפי הטעם
פלפל שחור-לפי הטעם
כפית כמון
כפית כורכום
כף גדושה פפריקה מתוקה
כף אבקת מרק עוף (לא חובה אם לא אוהבים)
כפית אבקת סודה לשתייה-סוד האווריריות?
לערבב הכל יחד לעיסה אחידה, ללוש היטב. לתת מנוחה של 15-20 דקות במקרר.
לציפוי הקציצה:
ביצה טרופה
סולת
לטבול בביצה ואז בסולת ולטגן.
הכנת הקציצה:
לערבב את כל הרכיבים יחד, להכין צורת קציצות, לטבול בביצה ואז בסולת ולטגן משני הצדדים. ניתן להקפיא את הקציצות שלא משתמשים בהן באותו הרגע.
רוטב:
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
כף גדושה פפריקה מתוקה
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כף שטוחה אבקת מרק עוף
2.5 כוסות מים רותחים
שמן לטיגון הבצל
תוספת אפשרית: חצי דלורית חתוכה לקוביות
לפיזור מעל:
כף עלי סלרי קצוצים דק
כף עלי פטרוזיליה קצוצים דק
הכנת הרוטב:
לטגן את הבצל בשמן, להוסיף תבלינים, להוסיף מים. לערבב כל הזמן. להוסיף על הרוטב את הקציצות המטוגנות, "להשקות" אותן ברוטב גם מלמעלה. לפזר את קוביות הדלורית בין הקציצות ואת הסלרי והפטרוזיליה לפזר מעל, לסגור מכסה לתת רתיחה (שזה מבעבע) ואז להנמיך את האש להכי נמוך ולבשל עוד 30-40 דקות. מידי פעם לפתוח ולהרטיב את הקציצות מלמעלה עם הרוטב.
להגיש לצד אורז לבן:)
מתכון קציצות בקר וירקות בציפוי סולת
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
שלבי ההכנה: