קלסונס / כרמית דהאן
קילו קמח
חמש ביצים
כף שטוחה מלח
כוס וחצי מים
לשים לבצק נוח נותנים לו מנוחה של רבע שעה
מחלקים לכדורים
מכסים את הכדורים שממתינים
פותחים כל כדור לרצועה דקה קורצים עיגולים שמים בכל עיגול מלית גבינה
מקפלים לחצי ירח וסוגרים לצורה של כובע
מרתיחים סיר מים עם מעט מלח
שמים את הקלסונס במים מבשלים עד שהם צפים
למילוי
אנחנו משתמשים בגבינת שומרון וכנען של קדוש (צפת)וביצה
אפשר להשתמש בגבינת חמד וכנען
ממיסים חמאה במחבת שמים את הקלסונס בחמאה ומטגנים מספר דקות
מפזרים מעל גבינת שומרון
בהצלחה
אולי יעניין אותך
דירוג
שם המתכון
קלסונס
תאריך פרסום
זמן הכנה
האם אפשר להכין ולהקפיא ?אם כן מתי ,לפי ששמים במים או אחרי ?
אפשר להקפיא, לפני ששמים במים.