קיש פטריות /כרמית דהאן
לבצק
2 כוסות קמח
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
ביצה
3 כפות מים
מעט מלח
שמים את הקמח והחמאה במעבד מזון מעבדים בפולסים לפירורים
מוסיפים ביצה מים ומלח
מעבדים למשך מספר שניות לבצק
אוספים את הבצק לכדור עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה
למלית
מעט חמאה בערך 2 כפות
סלסלת פטריות שומפניון
5 פטריות פורטובל
חצי בצל קצוץ דק
מיכל קטן שמנת לבישול 250 מ"ל
מספר גבעולי עירית קצוצה
3 כפות גבינה צהובה
2 ביצים
33 כפות פרמז'ן לפיזור
מרדדים את הבצק ובמסדרים בתבנית פאי
מחוררים את הבצק עם סכין מניחים מעל נייר כסף ומעל הנייר קטניות אופים בחום של 180 מעלות למשך עשרים דקות
מוצאים ומצננים מעט
מטגנים את הבצל והפטריות במעט חמאה
מצננים
בקערה גדולה טורפים את הביצים מוסיפים את השמנת ומערבבים
מוסיפים את הפטריות והבצל שטוגנו הגבינה הצהובה והעירית הקצוצה
מתבלים במעט אבקת מרק פטריות
מלח פלפל שחור ואגוז מוסקט
שופכים מעל הבצק ומפזרים גבינת פרמז'ן
אופים עוד כעשרים דקות עד חצי שעה שהמלית מתייצבת והבצק הזהיב
בהצלחה
אולי יעניין אותך





