קיש פטריות ובצל בטעם משגע. ארוחה חגיגית ונהדרת שיכולה לשמש כקיש אישי או כקיש גדול, עם בצל או בלי, עם פטריות או בלי, ניתן לשחק עם זה איך שרוצים וכמובן להחליף תוספות לפי הטעם (זיתים/ בטטה/ פלפל קלוי ועוד).
אני מאוד אוהבת פטריות טריות, מכניסה אותם כמעט בכל ארוחה חלבית שיש..גם כאן הן מככבות וזה כל כך טעים.. הגישו את המנה לצד סלט טרי ורענן.
מנה מצוינת לארוחת ערב, שבאים אורחים או לשבועות. תבחרו מה מתאים לכם 🙂
קיש פטריות ובצל /אתי משה-חביב:
לבצק-
1 ביצה
350 גרם קמח
200 גרם חמאה
1/2 כפית מלח
2-3 כפות מים
לערבב הכל יחד.לעטוף בניילון נצמד ולמקרר למשך שעה.
מילוי-
סלסלה וחצי פטריות טריות חתוכות
1 שמנת מתוקה
3 ביצים
1/4 כוס חלב
מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט
250 גרם גבינה צהובה
לערבב את כל חומרי המילוי יחד.
אפשר להשאיר כך ואפשר להוסיף גם בצל בינוני חתוך לרצועות או קוביות-מה שאוהבים מטוגן ב 25 גרם חמאה ואותו מוסיפים למילוי.
מומלץ להקפיץ במחבת את הפטריות על מנת שיגירו נוזלים,לא חובה.
הכנת הקיש:
לפתוח את הבצק על כל התבנית,גם בדפנות. לחורר במזלג. להקפיא ל 15 דקות. להוציא מהמקפיא ולשים מעל הבצק נייר כסף ומעליו "משקולת"* (משקולת- עוד תבנית שתיכנס עליו או פשוט לשים קטניות כגון שעועית על נייר הכסף שתכביד על הבצק). להכניס לתנור בחום של 220 מעלות למשך 10 דקות בלבד.
להוציא מהתנור, להכניס את המילוי על הבצק.
להכניס לתנור לאפייה על חום 180 מעלות עד התייצבות, בערך 45 דקות (במידה והצבע עדיין בהיר או שהקיש רוטט,להמשיך אפייה לעוד 15 דקות).
שמוציאים מהתנור, לא לחתוך מייד! לחכות 15 דקות לפחות עד חיתוך,על מנת לשמור על יציבות הקיש.
שימו לב- כמות הבצק מתאימה ל 2 פשטידות/קשים. ניתן להכין דברים נוספים עם הבצק הנותר או להקפיא אותו.
*משקולת- את הקטניות שמשמשים כמשקולת לא ניתן לאכול אותם. שימרו אותם בשקית וכתבו על השקית שאלו קטניות למשקולת. כך תוכלו להשתמש באותן קטניות שוב ושוב כמשקולת לפעמים הבאות. אין צורך לזרוק אותן.
מתכון קיש פטריות ובצל.
בתיאבון ובהצלחה, אתי 🙂
אתי בקשר לקיש פטריות ובצל אפשר להניח את הבצק בתבנית חרסינה…?
באיזו תבנית שאת רוצה 🙂