קיש ברוקולי קליל ורענן, קל, מהיר ופשוט להכנה. מנה מושלמת לאירוח בארוחה חלבית, מתאים לקחת שבאים להתארח וכמובן כארוחה בפני עצמה עם סלט טוב בצד. הברוקולי מלבד העובדה שהוא בריא, הוא גם טעים מאוד ומתקתק.. תתפלאו אבל הוא בהחלט יכול להיות אהוב על ילדים,יש לו טעם מתקתק וטעים ושהוא בא ביחד עם גבינות או שמנת הוא פשוט הופך למושלם יותר. אני מאוד אוהבת ברוקולי, אם מאודה, מבושל או אפוי..ובמיוחד בקיש.
הקיש שהכנתי הפעם הוא עם בסיס בצק חש"ק, שכבר הזכרתי אותו לא מעט פה באתר. בצק זה הוא מאוד מאוד שימושי, גם כתחתית לקישים. זה בצק קל מאוד להכנה, לא מתפורר, לא מתפרק, לא מפחיד לעבודה. מאוד מאוד פשוט וקל והוא מורכב מ 3 רכיבים בלבד: חש"ק= חמאה, שמנת וקמח. ניתן לעבודה מיידית אבל עדיף לתת לו מנוחה במקרר של חצי שעה כי כך העבודה איתו יותר קלה בגלל החמאה.
המילוי של הקיש הוא בבסיס מילוי רויאל קלאסי, מערבבים הכל יחד וזה כל הסיפור. הוספתי לו מעט מהטעם האישי שלי.
אז קדימה למתכון..

קיש ברוקולי/אתי משה-חביב:
תבנית קפיצית של עוגה קוטר 26.
לבצק-
350 גרם קמח
200 גרם חמאה
1 גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
למילוי-
1/2 חבילת מיני ברוקולי קפוא או 1 חבילת ברוקולי טרי לאחר שטיפה,ניקוי ורתיחה קלה עם מלח או אידוי קל.
מילוי של בסיס רויאל קלאסי עם תוספות קלות-
3 ביצים
1 שמנת מתוקה (250 מ"ל)
1/4 כוס חלב
כפית שטוחה ומחוקה מלח
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
קורט אגוז מוסקט
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
הכנה:
הבצק-
לערבב את כל החומרים יחד במיקסר עד איחוד.
מרפדים את התבנית עם הבצק, לשים בצק על כל התבנית כולל הדפנות. להדק היטב. להשתדל שהבצק יהיה באותו הגובה בתחתית שתהיה אפיה אחידה.
להעביר את התבנית עם הבצק בתוכו למקפיא ל20 דקות בערך.
בינתיים להכין את המילוי- לערבב הכל יחד מלבד הברוקולי ולטרוף במטרפה ידנית או עם מזלג.
להדליק תנור ל 200 מעלות.
להוציא את התבנית מהמקפיא ולבצע "אפייה עיוורת"-להניח על הבצק נייר אפייה ועליו לשים משקולת (המשקולת יכולה להיות תבנית כבדה שלוחצת על הבצק מכל הכיוונים או קטניות כגון חומוס או שעועית). לאפות את התחתית של הקיש למשך 20 דקות.
לאחר 20 דקות להוציא את המשקולת ואת נייר האפייה ולחורר מעט את הבצק עם מזלג ולהחזיר לאפייה נוספת (ללא המשקולת) לעוד 15 דקות.
להוציא את התבנית ולהנמיך את המעלות בתנור ל 180 מעלות.
הרכבת הקיש-
לסדר את הברוקולי על הבצק החצי אפוי, ועל הברוקולי לשים את המילוי הנוזלי.
להכניס לאפייה ב 180 מעלות עד השחמה,בערך 45 דקות.
**שימו לב לפני שאתם מכבים את התנור-שהבסיס אפוי כמו שצריך ושהמילוי לא רוטט. במידה ויש צורך בהמשך אפיה,הורידו את התבנית לשלב התחתון / קומה תחתונה של התנור והמשיכו לאפות עד לנקודה הרצויה***.
מסיום האפייה יש לחכות לפחות 15 דקות לפני חיתוך הקיש. להתייצבות.
מתכון לקיש ברוקולי
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

אולי יעניין אותך






מה הכמות של החצי חבילת ברוקולי? אם אני משתמשת הקפוא, בכמה גרם מדובר?
לא זוכרת כמה גרם יש בחבילה קפואה, כתוב על השקית. פשוט תשתמשי בחצי. בעיקרון זה לא קריטי גם אם ייצא יותר מחצי, זה לא משפיע על האיכות והטעם.
בהצלחה :).
הי אתי, האם החמאה בבצק צריכה להיות קרה?
האם לא צריך קמח תופח או א.אפייה?
אין צורך בקמח תופח או אבקת אפיה.
החמאה יכולה להיות קרה ויכולה גם להיות פחות קרה (אבל לא נמסה או רכה מידיי). בגדול הבצק חוזר למקרר, כך שהוא מתקשה שוב.
בהצלחה 🙂
האם אפשר לעשות בתבנית מתפרקת? הקשיא יצא בקלות?
בודאי שאפשר 🙂
היי, תודה על המתכון!
יש צורך להפשיר את הברוקולי לפני האפייה?
לא, אפשר ישירות מהמקפיא.
למי ששוטף את הירק מהמקפיא, ניתן להוציא מהמקפיא, לשטוף ולסנן.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להשתמש בבצק פריך מלוח מוכן במקום?
בטח 🙂
היי,האם אפשר להכניס לקאור ולחמם לפני ההגשה?
ודאי. שמחממים לעטוף בנייר אפייה ולחמם בחום נמוך עד שהקיש חם. לסיום להוציא את נייר הכסף ולתת חימום קל של כמה דקות בודדות.
בהצלחה 🙂
האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה בשמנת ריץ?
כל שמנת מתוקה או לבישול מתאימה, לא חשוב החברה.
האם ניתן ללוש את הבצק?המיקסר שבק חיים?
אפשר עם מעבד מזון. אפשר גם עם הידיים.
אפשר להכין עם מיקסר ידני?
זה משנה עם איזה וו משתמשים?
אפשר במיקסר ידני עם וו הלישה, לא ההקצפה. אפשר גם במעבד מזון ואפשר גם באופן ידני.