קיש בטטה

קיש בטטה, שילוב משגע של מתיקות ומליחות יחד עם טעמי גבינה על בסיס בצק פריך נימוח ונמס בפה..פשוט תענוג.

קיש הבטטה אינו קשה להכנה אך דורש זמן הכנה ועבודה לפי שלבים. אמנם התוכן מאוד קל ופשוט,בלי הרבה התחכמויות ועם חומרים פשוטים שרק מערבבים ומשלבים כמילוי, אך בצק הקיש לוקח זמן קירור ואפיה כפולה. אם אתם ממהרים ואין לכם זמן או כוחות להתעסק עם הבצק, אפשר להקפיא את הבצק או להשאיר אותו במקרר אפילו לכמה שעות, כמו כן, ישנם פתרונות קלים היום וניתן לקנות את הבצק מוכן וקפוא, נמצא בכל סופר. אני כמובן מעדיפה את ההכנה בבית,זה באמת בצק פשוט, אבל בהחלט זה לשיקולכם.

השילוב של המליחות עם המתיקות הוא שילוב שאני מאוד אוהבת, במיוחד שהבטטה עוברת קרמול ומתובלת היטב עם טימין ותבלינים. הקיש בהחלט מוצלח מאוד ואני ממליצה עליו בחום.

מנה מתאימה לאירוח חלבי, לצד סלט ירוק ורענן, מתאים כמובן לחג השבועות אך גם לארוחת ערב או לכל זמן שהבטן שלכם חפצה בו 😉

קיש בטטה

קיש בטטה /אתי משה-חביב:

לתחתית בצק-
250 גרם קמח
175 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
1 ביצה L
3 כפות מים קרים

לבטטה-
4 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות.
עלים מענף 1 של טימין
מלח גס
פלפל שחור גרוס
6 כפות שמן זית

לרוטב:
על בסיס רוטב רויאל-
1 שמנת מתוקה (250 גרם)
1/4 כוס חלב
2 ביצים L
טיפת מלח
טיפת פלפל שחור
טיפת אגוז מוסקט

קיש בטטה

הכנה:
הכנת הבצק-
לערבב הכל יחד. עדיף במג'ימיקס בפולסים.
לעטוף בניילון נצמד ולמקרר לחצי שעה. אפשר לשים את הבצק ישירות על תבנית הפאי,להדק ולשים במקרר.
אחרי שמתקרר, לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות אפייה עיוורת 20 דקות.
(אפיה עיוורת- כאשר מכסים את הבצק עם נייר אפיה או נייר כסף, שמים מעל משקולת,המשקולת יכולה להיות קטניות שאין בהם שימוש יותר או תבנית כבדה מעל).
לאחר 20 דקות של אפיה עיוורת, להוציא את המשקולת ולאפות את הבצק שהוא חשוף לעוד 10 דקות. להוציא ולשים את המילוי.

הכנת הבטטה-
לערבב הכל יחד ולאפות בתנור בחום 190 מעלות כ 20 דקות. שיהיה טיפה רך, אבל לא יותר מידיי.

לרוטב-
לקשקש הכל יחד.

הרכבת המנה:
הבצק החצי אפוי בתחתית תבנית הפאי. גודל 26.
מעל לשים את הבטטה האפויה ומעל לשפוך את הרוטב.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך כ 40 דקות.
אחרי 25 דקות להוציא את הקיש מהתנור ולפזר מעט גבינת מוצרלה מגורדת או פרמז'ן מגורד ואפשר גם חופן עירית קצוצה.
להחזיר לתנור להמשך אפיה.

חשוב- לא לחתוך את הקיש מיד בתום האפייה. יש לחכות לפחות 10 דקות לפני חיתוך,אחרת הקיש יתפורר ולא ישאר יציב.

מתכון קיש בטטה
בהצלחה ובתיאבון,אתי ?

קיש בטטה
קיש בטטה
דירוג
recipe image
שם המתכון
קיש בטטה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 8 Review(s)

2 thoughts on “קיש בטטה

  1. נראה מתכון מעולה! הולכת לנסות.
    אם אני מחליפה את הבצק בבצק קנוי לקחת בצק מלוח או מתוק? והאם אני צריכה לעשות אפיה עיוורת גם עם בצק קנוי?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *