קישים בטעמים שונים

קישים בטעמים שונים ומגוונים, קיש בטטה, קיש פטריות, קיש בצל, קיש גבינות, קיש ברוקולי ועוד ועוד ועוד. אין סוף לאפשרויות הכנת הקיש.

לא משנה באיזה טעם תבחרו, הבסיס למילוי הוא אותו בסיס והבצק לקיש הוא אותו בצק. כך שאם החלטתם שאתם רוצים כמה טעמים עם אותו בצק זה אפשרי גם מבלי להסתבך הרבה ולהכין הכל מחדש.

אז מה זה בעצם קיש? קיש זה מאפה מלוח שבתחתית יש בצק ומעל ביצים וגבינות (או בשר) ואם רוצים גם תוספת ירקות. את תחתית הבצק אופים קודם לפני הוספת הגבינות והירקות. יש ששמים גם בשר ולא רק גבינות. מה שחשוב זה שהבצק יהיה פריך וטוב והמילוי עשיר, כך תשיגו את הקיש המושלם.

בבצק שאני מכינה אין ביצים בכלל. הוא פריך מאוד ונמס בפה. אפשר להכין אותו בדרך המסורתית אבל שאני ממהרת אני מכניסה הכל למיקסר ויוצא מעולה לא פחות. חשוב להשתמש במים קרים לבצק ועם חמאה שהוצאנו חצי שעה קודם לכן מהמקרר.

הקיש עצמו לא בנוי מרכיבים מורכבים, אבל נדרש זמן להכין אותו מכיוון שהוא בנוי משלבים, גם בהכנת הבצק שצריך קירור לפני עבודה וגם באפיית הבצק לפני תוספת הגבינות והביצים..ולאחר מכן שוב אפיה. אבל בהחלט שווה את המאמץ.

כתבתי לכם את המתכון לבצק הקיש, למילוי ולתוספות אפשריות. למשל לקיש פטריות, בטטה ובצל ואופן ההכנה עבור כל אחד.

נשאר בצק? לא קרה כלום..תקפיאו. בצק פריך מסתדר מעולה בהקפאה. אפשר גם להקפיא את הבצק כבר בתבנית הקיש או אפוי ועטוף היטב במקפיא.

הקיש מתאים לארוחת גבינות טובה לצד סלט רענן..חג השבועות בדיוק מחכה לקישים כאלה..

קישים בטעמים שונים /אתי משה-חביב:

מתאים ל 2 קישים בקוטר 24 או 3 של 22.

לבצק הקיש:
400 גרם קמח מנופה
200 גרם חמאה
1/3 כוס מים קרים/ אשל/ שמנת חמוצה (80 גרם)
כפית חומץ
1/2 כפית מלח

מילוי רויאל מועשר:
3 ביצים
1 שמנת מתוקה/לבישול
1/2 כוס חלב
כוס גבינה צהובה מגורדת (אפשר לשלב עם מוצרלה או כל גבינה קשה שאוהבים)
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
ענף טימין (רק העלים,ללא הענף)אפשר יותר אם אוהבים
טיפת אגוז מוסקט

*למילוי שני הקישים להכין כמות וחצי.

מילוי בטטה:
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות או פרוסות דקות
5 כפות שמן זית
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לטגן את הבטטות בשמן הזית ולתבל עד ריכוך קל בלבד.

מילוי פטריות:
סלסלת פטריות – לחתוך לרצועות.
לטגן ב 25 גרם חמאה, לתבל במלח ופלפל שחור.ומעט טימין יבש.

מילוי בצל:
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
6 כפות שמן זית
מלח ופלפל לפי הטעם
לטגן את הבצל בשמן הזית עד שקיפות ולתבל.

קיש פטריות

הכנה:
הכנת הבצק-
להכניס למיקסר עם וו גיטרה את החמאה וללוש עד למרקם של משחה. להוסיף את הנוזלים (חומץ ומים) ולסיום את הקמח והמלח עד לקבלת בצק.
להוציא את הבצק מהקערה ללוש אותו ידנית לצורת מלבן או עיגול ולעטוף בניילון נצמד.
להכניס את הבצק למקרר לשעה לפחות. אפשר גם לילה קודם ואפשר גם להקפיא לתקופה.

הכנת המילוי:
לערבב את כל החומרים יחד בקערה.

הרכבת הקיש:
לפתוח את הבצק הקר על משטח מקומח קלות או בין 2 ניירות אפייה. לרדד דק. חשוב שהבצק לא ידבק למערוך. ניתן לקמח טיפה מידי פעם,גם את המערוך. להעביר את הבצק לתבנית קיש כולל בצק בשוליים ולהדק, לחורר את התחתית עם מזלג ולהכניס למקפיא שוב לחצי שעה. לעטוף את התבנית עם הבצק בניילון נצמד שלא יתייבש או יקבל ריחות מהמקפיא. להוציא את התבנית עם הבצק מהמקפיא,לזרוק את הניילון ולהניח משקולת (קטניות או תבנית שתלחץ על הבצק), להניח על הבצק קודם נייר אפיה ורק אז את המשקולת שבחרתם. להכניס מיד מהמקפיא (ללא הניילון הנצמד!) לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 30 דקות. או עד שמזהיב קלות.
להוציא מהתנור ולצנן.
להעביר את המילוי על הבצק האפוי ולהכניס לאפייה בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד הזהבה, בערך 40 דקות.
אם החלטתם להוסיף תוספת של ירקות- לקישים אישיים של פטריות/בצל/בטטה וכו', הכניסו חצי בתחתית (לפני ששמים מילוי) וחצי על המילוי. אפשר כמובן לערבב הכל יחד ברוטב המילוי עצמו כמו בקיש גדול.

מתכון קישים בטעמים שונים
בהצלחה ובתיאבון;אתי 🙂

דירוג
recipe image
שם המתכון
קישים בטעמים שונים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

5 thoughts on “קישים בטעמים שונים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *