ה קוסקוס של אמא שלי הכי טעים בעולם, הפעם הוא גם מעשה ידיי..לא מאמינה! בדרך כלל הייתי לוקחת מאמא קוסקוס מוכן ומקפיאה בשקיות.. אבל עכשיו עם הקורונה אי אפשר לקחת לצערי.. אז מה עשיתי? התקשרתי לאמא וחפרתי לה בטלפון.. אמא מה עושים? איך מכינים? וכיאה לבשלנית מרוקאית קיבלתי תשובות ש"לפי העין", "את כבר תראי", "קצת מזה וקצת מזה"..חחח..(מזל שאני מבינה בבישול אחרת לא הייתי מכינה ויודעת מה לראות ואיך זה אמור להרגיש.. ) לכן גם מדדתי הכל בכוסות כדי שאם יום אחד הילדות שלי ירצו להיכנס למטבח להכין הן ידעו לעשות את זה עם כמויות נכונות ועם תהליך נכון, הסבר מפורט והכל לפרטי פרטים כדי שיצא להן בול כמו של אמא וסבתא. בגדול האתר שלי קראנצ'ית נולד כדי לשמר לילדות שלי את הטעמים של הבית.
וכמובן כל העוקבים של קראנצ'ית יוכלו להכין ולהנות מקוסקוס בייתי גם אם זאת פעם ראשונה שלהם, בעקבות ההסבר המפורט והברור.
אז נכון שה קוסקוס של אמא תמיד יוצא יותר טעים, בעצם כל מה שהיא מכינה יוצא יותר טעים, זה כנראה איזה סוד של אימהות ומשהו בידיים שלהן שנותן לאוכל טעם הרבה יותר ממושלם.
הסרטונים להכנת קוסקוס שמורים לכם אצלי באינסטגרם בהייליטס תחת הכותרת "קוסקוס":
https://www.instagram.com/etimoshehaviv/
מתכון למרק הקוסקוס תמצאו גם באתר קראנצ'ית, כאן יש קישור מקוצר:
https://crunchit.co.il/%d7%9e%d7%a8%d7%a7-%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%a1%d7%a7%d7%95%d7%a1/
קוסקוס של אמא/אתי משה-חביב :
(שימוש בכוס חד פעמית שתיה קרה)
1/2 קילו סולת
כפית מלח
1/4 כוס שמן
מים- 3/4 כוס מים לפעם ראשונה
מים- כוס מים לפעם שניה
הכנה:
מנפים ומנקים סולת ושמים בקערה, מכינים 3/4 כוס מים (כוס חד פעמית). מכינים קערה גדולה ורחבה להכנת הסולת.
שמים בקערה הגדולה קצת מהסולת וקצת מהמים ומערבבים עם היד, שוב שמים קצת סולת וקצת מים ומערבבים עם היד, ככה עד שהסולת והמים מסתיימים. לערבב הכל יחד ולהעביר במסננת של קוסקוס (אל תנסו עם נפה של קמח/מסננת אחרת, אך ורק במסננת יעודית לקוסקוס, יש בכל חנות שמוכרים בה כלי בית, אפילו יש בסופרים) אחרי הניפוי להעביר לסיר קוסקוס, לחלק העליון שיש בו חורים (סיר אידוי), לעשות חור עם היד באמצע כדי שהאדים יעלו ויכנסו לכל הגרגירים (לסיר קוסקוס יש שני חלקים, בחלק התחתון שמים מים ומרתיחים כדי שיווצרו אדים והחלק העליון הוא עם חורים כדי לאדות את הקוסקוס) . לאדות במשך חצי שעה, ארבעים דקות.
להעביר את גרגירי הקוסקוס לקערה הגדולה שוב ולשפוך כוס מים (כוס פלסטיק שתיה קרה), לא לשפוך את כל הכמות ביחד, אלא לשפוך קצת ולערבב עם מזלג ושוב לשפוך קצת ולערבב, ככה עד שנגמרים המים. לכסות את הקערה במגבת לתת מנוחה ל 10 דקות ואז לשים את המלח ולערבב עם המזלג ולסיום לזלף את השמן, כל פעם קצת ולערבב עם המזלג עד שנגמר השמן (הקוסקוס חם ולכן יש שימוש במזלג, מי שאין לו רגישות לחום מוזמן לערבב עם הידיים).
שוב מחזירים לסיר אידוי ועושים חור במרכז או 3 חורים כדי שהאדים יכנסו פנימה ויגיעו לכל הגרגירים של הקוסקוס.
לאדות למשך 30-40 דקות.
להוציא מהסיר ישר למסננת, כך שהמסננת תהיה מעל הקערה הגדולה כדי שמיד עם הסינון הקוסקוס ירד לקערה ולא יתפזר לכם על השיש או בכל מקום אחר. תשתמשו בקערה גדולה מהתחלת ההכנה של הקוסקוס, זאת הקערה שתשמש אתכם לאורך כל הכנת הקוסקוס.
אחרי שסיננתם בפעם השניה הקוסקוס בעצם מוכן לאכילה. יאמי.
מתכון קוסקוס של אמא
בהצלחה ובתיאבון, אתי.