קוסקוס במיקרוגל, פיתרון אידיאלי למי שאין לו זמן ורוצה בכל זאת לאכול קוסקוס חם וטרי ולא קנוי ויבש משקית. הכנת הקוסקוס פשוטה, קלה ומהירה להכנה, תוך 10 דקות הקוסקוס מוכן. להכין רק מרק ואתם מסודרים (מתכון למרק יש באתר..)
לא לכולם יש סיר של קוסקוס או יודעים בכלל להכין את הקוסקוס המקורי. ההכנה דורשת זמן, התהליך ארוך וגם קשה להסביר אותו בכתב, צריך לראות מישהו מכין כדי להבין על מה מדובר ולא לכולם יש אמא/ דודה/ סבתא או שכנה שיודעת להכין כדי ללמוד ממנה פנים מול פנים.
אני יכולה להגיד לכם שאני מכינה קוסקוס אורגינל מעט, אמא שלי מכינה את הקוסקוס המקורי תמיד.. נכון שהטעם שונה מזה של המיקרוגל כי בכל זאת המקורי של אמא לוקח בגדול כל קוסקוס אחר.. אבל, ויש אבל.. גם הקוסקוס במיקרוגל לא רע בכלל ואפילו טעים מאוד. באחריות.
אם מכינים לפי ההוראות, במיוחד חשוב להעביר במסננת אין שום סיבה שלא תצליחו או שלא יצא לכם טעים וטוב 🙂
כמו שאני תמיד אומרת, לבשל כל אחד יכול.. אז אם פחדתם עד עכשיו להכין קוסקוס, יש פיתרון לכל דבר, כי גם אתם יכולים עכשיו להכין קוסקוס בבית..
שיהיה בהצלחה 🙂
כדי לראות את סרטון הכנת הקוסקוס במיקרוגל כנסו אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
את המתכון קיבלתי מבת דודה שלי עופרה עם שינוי קל שלי.. תודה עופרה 🙂
קוסקוס במיקרוגל /אתי משה-חביב:
3 כוסות סולת
1/4 כוס שמן
מלח לפי הטעם
לערבב ביחד בקערה שניתן להכניס למיקרוגל.
להוסיף 3 כוסות מים רותחים, לא לשפוך את כל 3 הכוסות בפעם אחת,מוסיפים כוס ומערבבים ושוב עוד כוס מים ומערבבים וכו'. אחרי כל כוס שמוסיפים לערבב עם מזלג ולפתוח את הגושים עם המזלג.
לא להיבהל, העיסה יוצאת דבק ולא יפה אבל זה מסתדר.
להכניס למיקרוגל ל 4 דקות. להוציא ולפתוח את הגוש קוסקוס עם מזלג.לפורר לגרגירים. להכניס שוב למיקרוגל לעוד 2 דקות, להוציא ולפורר עם מזלג.
לסיום להעביר את הקוסקוס במסננת של קוסקוס. שמעבירים במסננת,לשים קערה גדולה מתחת למסננת.יפלו לתוכה גרגירים דקים של קוסקוס. שזה בעצם הקוסקוס המוכן.
זהו,מוכן.
*מי שאוהב קוסקוס צהוב שיכניס לתערובת הסולת והשמן גם טיפת כורכום.
מתכון קוסקוס במיקרוגל
בהצלחה ובתיאבון, אתי.