צ'ורוס זהו בצק רבוך מטוגן, מגולגל בסוכר וקינמון, טבול בריבת חלב או שוקולד חם. הצ'ורוס מגיע מדרום אמריקה, ספרד, פורטוגל. בצק פריך מבחוץ ואוורירי מבפנים, מומלץ לאכול חם וטרי על מנת להנות מבצק קראנצ'י ופריך.
רובנו נזכרים בו בחנוכה כי מטוגן וחנוכה הולכים יחד.. חחח.. אז קבלו לכבוד חנוכה אבל לא רק את הצ'ורוס.
את הצ'ורוס הכנתי עם חברה שלי עינב חקון במפגש טעים במיוחד.
כדי לראות את הכנת ה צ'ורוס, כנסו אליי לאינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
צ'ורוס/אתי ועינב:
לבצק:
100 גרם חמאה או מחמאה
כוס מים- 240 גרם
3 כפות סוכר – 30 גרם
קורט מלח
כוס קמח – 140 גרם
3 ביצים L
כפית מחית וניל
גרידת לימון – אופציונלי
לטיגון:
כמעט ליטר שמן
לציפוי:
3/4 כוס סוכר
כף גדושה קינמון
לטבילה:
ריבת חלב או נוטלה מחוממת
הכנה:
להרתיח חמאה, מים, סוכר ומלח. כשמגיע לרתיחה טובה (חשוב!) והחמאה נמסה להוסיף את הקמח בבת אחת ולערבב עם כף עץ עד למצב שנהיה בצק מגובש ונפרד מדפנות הסיר.
להניח את העיסה בצד שתתקרר לטמפרטורת החדר, כאשר היא צוננת ונעימה להעביר לקערת המיקסר ולהתחיל בערבול של הבצק עם וו גיטרה לקירור הבצק, רק כאשר הבצק כבר לא חם (אם לדייק אז 45 מעלות) להוסיף את הביצים בהדרגה, כל ביצה עד שנטמעת בבצק, בין לבין אם הבצק נדבק בדפנות המיקסר תורידו אותו עם מרית חזרה למרכז ולערבל עד קבלת עיסה אחידה. בדיקת הבצק היא לפי מבחן האצבע- לוקחים מעט בצק עם בעזרת שתי אצבעות-האגודל והאצבע ומותחים את הבצק ביניהן, אם הבצק נקרע אז צריך תוספת של עוד מעט ביצה (מקשקשים ביצה ומכניסים טיפה ממנה לבצק ומערבלים ותוך כדי בודקים אם יש צורך בעוד), אם הבצק נמתח ונוצר חוט יציב אז הבצק מוכן.
להעביר את העיסה לשקית זילוף עם צנתר משונן ולהכניס למקפיא ל 10 דקות על מנת שיהיה זילוף קל.
אופציה 1:
לזלף את הבצק באורך הרצוי ישירות לשמן החם. השמן אמור להיות בחום של 170 מעלות לפני הכנסת הצ'ורוס.
אופציה 2:
לזלף את ה צ'ורוס על נייר אפיה ולהקפיא. לטגן ישירות מההקפאה. או לזלף על נייר אפיה ולטגן עם נייר האפיה.
לטגן משני הצדדים, להוציא לנייר סופג ולגלגל בסוכר וקינמון.
לטבול בריבת חלב/נוטלה או מה שמתחבר לכם ואתם אוהבים.
מתכון צ'ורוס
בהצלחה ובתיאבון, אתי.