פשטידת כרובית דיאטטית בלי קמח, טעימה ממש שאפילו לא תשימו לב שהיא דיאטטית. מי שאוהב כרובית, הפשטידה הזאת בדיוק בשבילו. פשטידה בלי קמח ככה שהיא גם מתאימה למי שאלרגי לגלוטן, פשטידה ללא גלוטן עם גבינות דלות קלוריות, גם אפויה וגם חישבתי לכם ערך קלורי. ולמרות שהיא דיאטטית היא טעימה ממש!
ביקשתם ממני כמה מתכונים דיאטטים וקלים אז החלטתי ללכת על פשטידת כרובית שהיא גם טעימה, גם בריאה וגם דלת קלוריות.. מה יותר טוב מזה? לצד סלט עשיר ורענן זאת פשוט ארוחה מעולה וטעימה.
לסרטונים ועוד תמונות כנסו אליי לאינסטגרם 🙂
פשטידת כרובית דיאטטית בלי קמח /אתי משה-חביב:
מה צריך?
1 כרובית בינונית (קילו,קילו מאתיים)
1 בצל קטן חתוך קוביות קטנות
כף שמן זית
חצי חבילת קוטג' 5%
1 כוס חלב 3%
1 ביצה m
100 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת – לחלק ל50 גרם בתוך העיסה ו 50 גרם לפיזור מעל
מלח, פלפל, טיפת אגוז מוסקט
הכנה:
לטגן את הבצל בכף שמן זית עד הזהבה קלה, להניח בצד שיתקרר.
לחתוך כרובית אחת לפלחים, לשטוף ולהכניס לסיר עם מים ומלח, לבשל עד ריכוך ממש קל של הכרובית (אני אוהבת אותה קצת קשה, אם אתם אוהבים רך יותר בשלו עוד טיפה). להוציא למסננת, לשטוף במים קרים ולצנן.
בקערה לשים את הגבינות, הביצה והתבלינים לקשקש ולהוסיף את הבצל המטוגן.
בינתיים לחתוך את הכרובית לחתיכות גסות, לפורר אותה. אפשר גם לחתיכות ממש קטנות ואפשר גם למעוך. לא משנה איזו צורה תבחרו, זה יוצא מצויין.
אופציה 1: לערבב את הכרובית יחד עם שאר מרכיבי הפשטידה.
אופציה 2: לשים את הכרובית הקצוצה בתבנית ומעליה לשפוך את שאר המרכיבים.
לא משנה מה בחרתם, בסיום פזרו את שאר הגבינה הצהובה, ניתן גם לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה – טריה או יבשה. תבנית בגודל 30*20.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות למשך 45-50 דקות, עד הזהבה.
שהפשטידה מוכנה, לא לחתוך אותה מיד, לחכות 20 דקות בערך כדי שתתייצב טיפה ואז לחתוך ולזלול בהנאה.
אם אתם שומרים במשקל או עושים דיאטה אז
סך הכל יש בפשטידה: 922 קלוריות.
אם מחלקים את הפשטידה ל 4, כל חתיכה שווה230. קלוריות
אם מחלקים את הפשטידה ל 6, כל חתיכה שווה 154 קלוריות.
גם פשטידה טעימה וגם בלי קלוריות כמעט.
תהנו.
מתכון פשטידת כרובית דיאטטית בלי קמח
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)