פשטידת בצל

פשטידת בצל עם טוויסט נהדר שמונע הוספה של קמח לבלילה או הכנת תחתית של בצק.. כל מה שאתם צריכים לעשות זה לשים בתחתית הפשטידה פירורי לחם וקיבלתם תחתית טעימה ביותר במרקם אוורירי ונימוח בטעמים נהדרים שנספגים בה מהבלילה של הפשטידה עצמה. בעצם נוצרת מעין שכבת בצק אפויה ורכה שנותנת יציבות לפשטידה.

טיגון הבצל הופך את הבצל למתקתק ולכן הפשטידה בטעמי מתוק-מלוח מעניינים שמשתלבים באופן מושלם יחד.

הפשטידה קלה,פשוטה ומהירה להכנה. אין צורך להסתבך עם תחתית מבצקים ולא להכניס קמח לבלילה, ממש פשוט וקל. מתאימה לאירוח, לארוחה חלבית, כארוחה בפני עצמה לצד סלט מרענן וגם סתם כך.

כמובן שאפשר להכין את אותה פשטידה בדיוק עם כל מיני תוספות שאתם אוהבים.. אפשר במקום בצל לשים ברוקולי, אפשר פטריות, אפשר בטטה (לטגן אותה קודם כמובן לריכוך קל), אפשר פלפלים קלויים עם גבינת צאן ועוד ועוד אפשרויות. כך שבעצם אני נותנת לכם כמה אופציות שמגיעות ממתכון אחד בסיסי בלבד. אתם תיקחו אותו לאיזה כיוון שתרצו.

החומרים זמינים לכל אחד, לא תמצאו במתכון שמות של מוצרים שאתם לא מכירים ולכן המתכון הוא ידידותי לכולם והטעם מצויין.

פשטידת בצל

פשטידת בצל /אתי משה-חביב:

חומרים לפשטידה-
3 בצלים לבנים גדולים מאוד
1 בצל סגול גדול או 2 בינוניים
1/4 כוס שמן או 50 גרם חמאה
3 ביצים
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב
כף גדושה אבקת מרק בצל
כפית שטוחה ומחוקה מלח (לפי הטעם)
פלפל גרוס לפי הטעם
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/4 כוס מוצרלה מגורדת
כוס וחצי פירורי לחם

הכנה:
לחתוך את הבצל לקוביות בינוניות ולטגן אותן בשמן או בחמאה עד הזהבה, להוסיף את התבלינים ולערבב. לכבות את האש ולקרר את התערובת.
בקערה גדולה לקשקש את הביצים, להוסיף את השמנת והחלב ולקשקש יחד.. להוסיף את הגבינות ולערבב ולסיום את הבצלים המטוגנים (יחד עם השמן של הטיגון). לערבב הכל יחד.
בתבנית מס' 26 או 28 לפזר בתחתית התבנית את פירורי הלחם ומעל הפירורים לשים את התערובת של הפשטידה שבקערה.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות לאפייה של 50 דקות.

חשוב-לא לפרוס את הפשטידה שהיא חמה. לחכות 15-20 דקות לפני הפריסה על מנת שהפשטידה תישאר יציבה ולא תתפורר בעת החיתוך. זה כלל לכל הפשטידות שתכינו.

מתכון פשטידת בצל
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

פשטידת בצל
דירוג
recipe image
שם המתכון
פשטידת בצל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 10 Review(s)

4 thoughts on “פשטידת בצל

  1. נראית פשטידה מעולה. יש אולי גרסה דיטאטית ???? אפשר להוריד בכמות הפרורי לחם והגבינות?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *