פריקסה זה בעצם בצק שמרים תפוח, אוורירי ומטוגן ממולא בטונה, ביצה, אריסה לימון כבוש וסלט ירקות.. נקרא בשמו המקורי- סנדוויץ' טוניסאי או בשם שכולם מכירים- פריקסה. מתכון זה של פריקסה לדעתי הוא הטעים מכולם וניסיתי כמה וכמה אפשרויות (עם ביצה/בלי ביצה, עם אלכוהול/בלי אלכוהול וכו'), יוצא אוורירי ולא בצקי ודחוס, פשוט מושלם.
הילדות שלי ממש אוהבות פריקסה, אז שאני מכינה כמות גדולה כמו קילו ויוצאות הרבה לחמניות, אני פשוט מקפיאה אותן ריקות לאחר הטיגון ובכל פעם שהן רוצות, יש לי מוכן במקפיא, רק להפשיר ולאכול. הרי לפריקסה דרושה סבלנות, יש התפחה כפולה, פעם ראשונה לבצק כולו ובפעם השנייה בצורתו כפריקסה. רק לאחר התפחה שניה מטגנים. ובנוסף ריח הטיגון ממלא את הבית. לכן אני מעדיפה להכין כמות ולהקפיא, ממליצה לכם לעשות כמוני 🙂
אגב, ניתן לאפות את הפריקסה במקום לטגן אותו. חשוב לשמן את לחמנית הפריקסה מכל הכיוונים לפני שמניחים בתבנית האפייה. בהצלחה 🙂
כדי לראות את הסירטון להכנת הפריקסה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
פריקסה /אתי משה-חביב:
בצק הפריקסה-
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
1 ביצה
3-4 כוסות חד פעמי מים
2 כפות שמן
מעט (כף) קוניאק/ערק/ברנדי
שאני מכינה רק חצי קילו אני מפחיתה את הביצה.
זה המתכון לחצי קילו פריקסה:
500 גרם קמח
כף שמרים
כף סוכר
280 גרם מים (בכוסות=כוס + 1/6 כוס מים. כוס מידה)
2 כפות שמן
כף ערק
כפית מלח
הכנה:
ללוש הכל יחד מלבד המלח במשך 6 דקות, לאחר 6 דקות להוריד את הבצק מוו הלישה ולהוסיף את המלח,להמשיך ללוש לעוד 2-3 דקות לבצק אחיד ורך ולהתפיח עד הכפלת הנפח. לאחר התפיחה, לחלק את הבצק לכדורים וליצור צורה של פריקסה (אליפסה), אני מחלקת לכל היותר לגודל של 100 גרם. כל בצק פריקסה יש להניח על חתיכת נייר אפייה גזורה למלבן על מנת שבעת העברת הבצק לטיגון הצורה לא תיהרס ונפח הבצק ינחת ויצא בצק דחוס. לאחר הכנת כל כדור בצורת פריקסה, חשוב להתפיח שוב את הבצק כאשר הבצק מכוסה במגבת. ההתפחה השניה חשובה ביותר!
לחמם סיר עם שמן עמוק ולטגן, מומלץ לטגן בחום 170 מעלות.(לא לטגן על אש גבוהה מידיי אחרת הפריקסה ישרף מבחוץ וישאר לא אפוי מבפנים.לטגן על אש בינונית).
מילוי הפריקסה-
ביצים קשות חתוכות לקוביות או לעיגולים
טונה
לימון כבוש
תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות
סלט ירקות קצוץ דק
אריסה
מלפפון חמוץ
מתכון לפריקסה מושלם!
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
מתכון מושלם!
הכנתי לילדות ויצא ממש ממש ממש טעים!
אתי, כל הכבוד ותודה רבה לך על מתכון נפלא 🙂
תודה רבה 🙂 שמחה לשמוע..מרגש מאוד <3
כמה כדורים של הבצק להכין מקילו קמח?
תלוי בגודל שאת מכינה. מכדורים קטנים יכולים לצאת גם 40 יחידות. מכדורים גדולים 20. זה הכל תלוי בגודל הפריקסה שתבחרי להכין. תחתכי לגודל שמתאים לך.
היי
אפשר להשתמש לפריקסה בקמח 00 לפיצות?
עדיף להשתמש בקמח הפשוט מהסופר.
אתי מקסימה, אני הולכת לעשות ערב לפני ולהגיש בצהרים, באיזה שלב להכניס למקרר ללילה, אחרי תפיחה שניה? אחרי טיגון? אחרי טיגון ומילוי? תודה מראש
אם זה לא על המקום אז עדיף לטגן ולהקפיא את הלחמניות המטוגנות. שרוצים לאכול להפשיר על השיש ולפני שאוכלים לתת חימום קל מאוד בתנור. יוצא כמו חדש.
לא להקפיא עם מילוי או להשאיר עם מילוי במקרר, זה מרטיב את הלחמניה ומאבד מהפריכות והטריות. להקפיא את הלחמניות אחרי טיגון.
בהצלחה 🙂 <3
יש אפשרות להקפיא את הלחמניות אחרי טיגון ?
ואם כן האם כשמוציאים אותם מההקפאה זה יראה כאילו הוכן היום ?
בטח שאפשר להקפיא אחרי טיגון. שרוצים לאכול להפשיר ולתת חימום ממש ממש קל, יוצא כמו חדש.
בהצלחה.
היי! המתכון מדהים, רוצה להכין לשבת בבוקר: אני יכולה להכין את הבצק בשישי בערב ולשים אותו במקרר להתפחה הראשונה ובשבת בבוקר להמשיך לעיצוב ותפיחה שנייה?
תודה רבה מראש!
לא הכנתי את הבצק הזה מראש כי הוא תופח מהר יחסית. אבל אפשר להכין את הפריקסה, לטגן ולהקפיא. להפשיר ואחרי הפשרה מלאה לשים בתנור 2 דקות על חום 170 מעלות. יוצא כמו חדש.
האם אפשר להקפיא את הבצק לפני הטיגון?
אפשר להקפיא אחרי הטיגון. כשרוצים לאכול מפשירים הפשרה מלאה ואז מחממים ממש 2-3 דקות בתנור, יוצא כמו חדש.
עשיתי בחמישי הקפאתי עטוף טוב, הפשרתי בטמפ' החדר בשבת בבוקר ובערב חיממתי בתנור יצא שלמות!!!
תודה
איזה יופי. בהחלט יוצא כמו טרי. תהנו
היי רציתי לומר תודה ענקית זה כבר הפעם השלישית שאני מכינה מהמתכון המושלם שלךך!!
הבצק יוצא כול כך רח ונעים ואז כשזה מוכן וחותכים אותו זה יוצא כול כך טעיםםםם ואורירייי
תודה לך ממליצה עלייך בחום!!!!
איזה כייף. שמחה שאהבת. תודה רבה