פריך, תפוחים בקינמון ומרנג קוקוס

פריך, תפוחים בקינמון ומרנג קוקוס. מה יכול להיות רע בשילוב המטורף הזה ולחשוב שהמאפה הזה כשר לפסח ובלי קמח בכלל! בצק פריך בלי קמח, מילוי תפוחים מקורמלים בקינמון ומעל הכל מרנג קוקוס, הכל ביחד יוצרים קינוח מהמם וטעים ובלי גלוטן, כך שהקינוח מתאים לרגישים לגלוטן וכמובן קינוח שמתאים לפסח.  מי אמר שאין מה לאכול בפסח??

את התפוחים בקינמון ניתן להמיר לריבה טובה, אני תמיד מעדיפה קונפיטורה עם חתיכות פרי.

הבצק פריך ונמס בפה, פשוט תענוג. אני חושבת שאני אאמץ אותו גם מעבר לפסח.

זוכרים שהשנה הבטחתי לכם מתכונים בלי קמח בכלל.. אז זה מתכון בדיוק כזה. פריך תפוחים בקינמון ומרנג קוקוס . התלבטתי אם לקרוא להן חיתוכיות או לא אבל בסוף השארתי את השם ככה..חחח…

אל תשכחו לשלוח לי תמונות ולתייג אותי כי אתם הולכים להתאהב:) מחכה לכם באינסטגרם ובפייסבוק.

כדי לראות את הסרטונים, טיפים ותמונות בלייב בזמן ההכנות של המתכונים שלי תעקבו באינסטגרם, שווה שם:

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

פריך, תפוחים בקינמון ומרנג קוקוס/אתי משה-חביב :

לבצק:
250 גרם קמח שקדים/שקדים טחונים לאבקה דקה
100 גרם קורנפלור
60 גרם קמח תפו"א
100 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
1 ביצה m
2 כפות סוכר לבן

למילוי:
2 כפות גדושות סוכר
2 תפוחי עץ חתוך לקוביות קטנטנות
כפית קינמון
1 סוכר וניל
הכנת המילוי: לבשל טיפה על הגז, ממש הקפצה קלה.

ציפוי:
2 חלבונים
1/4 כוס סוכר – 50 גרם
1/2 כוס קוקוס – 50 גרם

הכנת הציפוי: להקציף חלבונים עם סוכר לקצף יציב, לסיום להוסיף את הקוקוס באופן ידני בתנועות קיפול.

הכנה:
הכנת הבצק:
במיקסר או מעבד מזון ללוש את החמאה, הסוכר והוניל עם וו גיטרה, להוסיף ביצה ולסיום את היבשים.  לקרר את הבצק. לעטוף בניילון נצמד ולמקפיא לשעה לפחות (אם לא רוצים להכין באותו היום ניתן להשאיר במקפיא גם שבועיים), שרוצים להשתמש מוציאים למקרר ועובדים עם הבצק קר. מסדרים את הבצק בתבנית, מהדקים היטב, מכניסים את התבנית עם הבצק למקפיא לשעה.
לאפות את הבצק ישירות מהמקפיא למשך 10 דקות על חום180 מעלות, להוציא מהתנור, להוסיף את התפוחים המבושלים והמתובלים, מעל לסדר את ציפוי החלבונים והקוקוס.
להכניס לתנור שחומם מראש ל180 מעלות ל 25 דקות.
הערה: כמות המילוי והציפוי מתאימים לתבנית אחת מלבנית נמוכה בגודל: 35*11, גובה 3-4 ס"מ. הבצק מתאים בכמות לשתי תבניות כאלה.

מתכון פריך, תפוחים בקינמון ומרנג קוקוס
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פריך, תפוחים בקינמון ומרנג קוקוס
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 1 Review(s)

7 thoughts on “פריך, תפוחים בקינמון ומרנג קוקוס

  1. לא לגמרי הבנתי לגבי כמות הבצק- במידה ואני רוצה להכין עוגה אחת (במקרה שלי תבנית20 על 30),אני צריכה להכין רק חצי מכמות הבצק?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *