פרגיות בתנור

פרגיות בתנור במרינדה מושלמת אפויים יחד עם תפוחי אדמה ובטטה פשוט מנה מושלמת! טעמי מתוק-מלוח, הצבע משגע והטעם..אחחח.. הטעם..ללקק את האצבעות.

הפרגיות יוצאות רכות ועסיסיות, תפוחי אדמה קראנצ'ים ונהדרים.. השילוב עם הצ'ילי והסילאן עם הטריאקי , אין דברים כאלה.

בדרך כלל אני מכינה פרגיות על המחבת או במעורב, לרוב זה על הגז. הפעם החלטתי שאני רוצה להכין בתנור את הפרגיות.. אז הלכתי על הטעמים שהילדות אוהבות..סילאן,צ'ילי וטריאקי כמעט קבועים אצלנו בתפריט..אז למה לא כאן? הכנתי מרינדה והכנסתי את הפרגיות שינוחו בתוכה ויקבלו את הטעמים..הכנתי בסיס של תפוחי אדמה ובטטה..מה יכול להיות רע? אז זהו, שלא יכול להיות רע.. זה יצא פשוט מושלם! הזכרתי שזה גם קל ופשוט להכנה? ?

הילדות אהבו מאוד וכולנו טרפנו לנו מנה שנכנסת מעכשיו קבוע לתפריט הבייתי..

אתם עוד פה? לכו תכינו לכם לשבת, לא תצטערו

פרגיות בתנור. אחרי אפייה
פרגיות בתנור. מבט מקרוב אל הפרגית לאחר אפייה

פרגיות בתנור/אתי משה-חביב:

מה צריך?
8 חתיכות סטייק פרגית
למרינדה-
1/3 כוס צ'ילי מתוק
1/3 כוס טריאקי
4 כפות מלאות סילאן
כף סוכר חום
כף מלאה פפריקה מרוקאית בשמן
3 כפות שמן (זית או רגיל,מה שאתם אוהבים)
2 כפיות שמן שומשום
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם

לתחתית התבנית-לא חובה. אפשר להכין רק פרגיות,בלי תוספת.
3 תפוחי אדמה גדולים פרוסים לרצועות דקות
1 בטטה גדולה מאוד חתוכה לרצועות דקות

למריחה על תחתית התבנית-לא חובה אם מכינים בלי תפוחי אדמה.
2 כפיות שמן זית
1 שן שום כתושה או חתוכה לקוביות קטנות
לערבב יחד ולמרוח בתחתית התבנית

לקישוט-
כף פטרוזיליה יבשה קצוצה
מעט פלפל גרוס

פרגיות בתנור..סידור תחתית תפוחי האדמה והבטטה
פרגיות בתנור. לפני הכניסה לתנור

הכנה:
לנקות ולשטוף את הפרגיות.להניח בצד.
למרינדה- לערבב את כל חומרי המרינדה בקערה, להוסיף את הפרגיות ולעטוף אותם היטב במרינדה מכל הכיוונים. לעשות להם מסאז מכל הכיוונים. לעטוף את הקערה בניילון ולהכניס למקרר לשעה לפחות, אפשר גם לילה במקרר. אפשר כמובן גם לשים בקופסא אטומה ולהכניס למקרר.

סידור בתבנית-
למרוח את התבנית בשמן זית מעורבב עם שן שום קצוצה.להניח עיגולי תפוח אדמה ובטטה בתחתית המגש- לפרוס אותם דק כדי שיאפו מהר ולא ישארו קשים. מעל להניח את הפרגיות בצורה מגולגלת,לא להשאיר אותם פרוסים כדי שלא יאפו מהר מידיי ויתייבשו, את המרינדה שנשארה נשפוך מעל הכל.
לפזר מעל עוד קצת פלפל גרוס וכף גדושה פטרוזיליה יבשה.
לעטוף הכל בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך שעה ורבע. לאחר שעה ורבע להסיר את נייר הכסף, להרטיב את הפרגיות עם הרוטב שלא יתייבשו ולהמשיך אפייה לעוד 15 דקות.

ניתן להגיש כארוחה בפני עצמה וניתן להגיש גם לצד אורז לבן.

מתכון פרגיות בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

פרגיות בתנור

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פרגיות בתנור
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 24 Review(s)

24 thoughts on “פרגיות בתנור

    1. לא ניסיתי עם חזה עוף אבל מאמינה שאפשר. לדעתי לא להכניס אותו מתחילת האפיה אלא לאפות קודם את תפוחי האדמה ולקראת סיום להכניס את חזה העוף על תפוחי האדמה לאפיה קצרה.
      בהצלחה 🙂

  1. נראה ש פרגיות עם עור? למה את קוראת פרגיות? עופיון קטן שלם ? או כרע עוף מפורק ללא עצמות ? עם עור או בלי עור?

      1. ניסית לעשות את זה עם כרעיים של עוף ? פשוט הצבע משגע ?אני הייתי מוסיפה צילי אדום או ירוק לתת קצת קונטרה נעימה למתיקות של המצרכים ניסית ? עם צילי? כרעיים? תודה על תשובתך

    1. אפשר אבל אז צריך לאפות את תפוחי האדמה קודם ולהכניס את הפרגיות רק לקראת סיום האפייה כי שהפרגיות חתוכות כבר וקטנות האפיה שלהן קצרה יותר.
      בהצלחה 🙂

    1. עדיף סטייק פרגית אבל אפשר גם נתחים חתוכים. אם בחרת נתחים צריך לאפות בפחות זמן אחרת הם יתייבשו. אין לי זמן מדוייק לתת לך אבל תצטרכי לשים לב לזמן וקצב אפיית הנתחים תוך כדי אפיה.
      בהצלחה:)

  2. שלום
    אפשר לוותר על הצ'ילי? אשמח לתחליף אחר, כמו כן זה קריטי אם אין שמן שומשום בתבשיל?
    תודה

  3. הבת שלי סיימה עכשיו לאכול ואמרה לי אמא יצא לך אוכל של מסעדה טובה, התעלפה על העוף והירקות, אז שוב תודה ואני יאמץ את המתכון

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *