פס עוגת גבינה בחושה עם שוקולד לבן

פס עוגת גבינה בחושה עם שוקולד לבן מקושטת בקרם שנטילי רך ונהדר ומחית תותים ונענע והכל על תחתית ביסקוויטים חמאתיים.. מה צריך יותר מזה בעוגת גבינה בחושה?

כבר אמרתי בחושה? כן, כן.. בלי הקצפות, בלי להפריד ביצים, בלי מיקסר.. קללל..  ומה שהכי כייף בה שהיא פס אחד בלבד, אוכלים, נהנים ולא משאירים שאריות במקרר.. בדיוק מתאים למי שרוצה להכין כמות קטנה לעצמו או למשפחה קטנה או אפילו רק לסופ"ש בלי שיתקע במקרר.. בנוסף מי שאוהב להכין כמה עוגות או שרוצה לארח בשבועות או סתם ככה ביום משמח יכול להכין אותה בנוסף על עוד עוגות כי היא גם קלה להכנה, גם יפה ומרשימה וגם רק פס אחד שיכול להשתלב עם עוד עוגות.

האמת, אני פחות חסידה של עוגות גבינה אפויות וגם לא ממש מבינה את כל ההתלהבות מסביב לעוגות גבינה גבוהות וענקיות.. (סליחה ממכורי עוגות הגבינה האפויות.. חחח..), לדעתי עוגות גבינה קרות ללא אפיה יותר מדברות אליי..  ואם כבר עוגת גבינה אפויה אז שתהיה בדיוק כמו זאת, כמו הפס גבינה הבחושה הזאת.

אז למי שעוד לא הכין עוגה לשבועות ומחכה לדקה ה 90 , ואם אתם מאלה שחוששים מהקצפות והפרדות ביצים בעוגות גבינה, כן תיפול לא תיפול, תעלה או תנחת.. אז פה אין שום חשש, איך שתכניסו אותה ככה היא גם תצא.

עוגה בחושה, ללא גלוטן, עם תותים, קרם רך כמו ענן ובקיצור מושלמת:)

קראו תחילה את המתכון לפני שאתם מכינים כי השוקולד הלבן מומס יחד עם חלק מהשמנת המתוקה, תקראו היטב שלא תתבלבלו.

סרטונים ותמונות נוספות תמצאו באינסטגרם שלי.

https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

פס עוגת גבינה בחושה עם שוקולד לבן/אתי משה-חביב:

תבנית  או רינג : 25×10

לתחתית:
100 גרם ביסקוויטים טחונים
50 גרם חמאה

למלית:
300 גרם גבינה לבנה 9%.
75 גרם שמנת מתוקה
100 גרם גבינת שמנת 25%
1/2 כוס סוכר פחות כף (90 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
2 ביציםL
4 כפות שטוחות קורנפלור + 5 גרם אבקת אפיה.
50 גרם שוקולד לבן
1/4 מיכל שמנת מתוקה (50 גרם)-להמסת השוקולד, הסבר בהוראות ההכנה
טיפת גרידת קליפת לימון (למי שאוהב)

תוספת: מחית תותים.

למחית בתוך העוגה:
4-5 תותים לחתוך לקוביות
2 כפות סוכר
טיפת תמצית וניל
לציפוי העוגה להכין מחית נוספת שרוצים לקשט למחרת או להכפיל כמויות.

ציפוי:
150 גרם שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
להקציף יחד.

קישוט:
תותים
נענע

הכנה:
להתחיל עם מחית התותים.
למחית תותים:
לחתוך לקוביות קטנות תותים, לשים במחבת או קלחת קטנה להוסיף סוכר ולבשל יחד, לערבב כל הזמן ולמעוך את התותים טיפה, זה לא אמור להיות חלק אבל גם לא גושי וקשה. הבישול הוא ממש קצר כי הכמות קטנה, לסיום להוסיף מחית או תמצית וניל ולערבב, לכבות את האש ולתת למחית להתקרר היטב. המרקם אמור להיות כמו ריבה רכה.
הכנת הבסיס:
לטחון ביסקוויטים דק מאוד, להמיס חמאה במיקרוגל, לערבב יחד את הביסקוויטים הטחונים עם החמאה המומסת עד שהחמאה עוטפת את כל הביסקוויטים.
להדק את התערובת לתחתית התבנית. להניח את התבנית עם הביסקוויטים בצד או במקרר עד הכנת המילוי.
הכנת המילוי:
להתחיל עם המסת השוקולד הלבן- לשים בצלוחית שוקולד יחד עם 50 גרם שמנת מתוקה, להמיס 30-40 שניות במיקרוגל, לערבב ולהניח בצד.
בקערה גדולה לשים גבינות (את אלה שכתוב בתחילת המתכון, את ה 50 גרם שמנת מתוקה שבסוף המתכון השתמשנו עם השוקולד הלבן) , לערבב אותן עם מטרפה ידנית. להוסיף את הביצים ולערבב, להוסיף סוכרים ולערבב, לשפוך את השוקולד המומס עם השמנת, אם אוהבים גרידת לימון זה הזמן להכניס, לסיום להכניס את הקורנפלור והאפייה. לטרוף היטב הכל יחד ולשפוך על הביסקוויטים שמסודרים בתבנית.
להניח מלמעלה את מחית התותים באופן חופשי, אין צורך לעצב או לזלף, להניח בכל מיני איזורים על העוגה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל160
מעלות למשך שעה עד שעה ועשר דקות (לא יותר) . לכבות ולהשאיר את העוגה חצי שעה, שעה בתנור כבוי.
אחרי שמוציאים מהתנור לקרר בטמפרטורת החדר ולהעביר למקרר ורק שהיא כבר היתה 4 שעות במקרר או לילה שלם, לקשט עם זילוף הקרם ומחית תותים נוספת. אפשר גם לא לקשט כלל ולפזר רק אבקת סוכר.

מתכון פס עוגת גבינה בחושה עם שוקולד לבן 
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

הכנת כל המצרכים
מחית תותים
תחתית ביסקוויטים וחמאה
תמונה מתוך התנור מיד שהיא מוכנה
דירוג
recipe image
שם המתכון
פס עוגת גבינה בחושה עם שוקולד לבן
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *