פנקייק שיבולת שועל ובננה שילדים אוהבים. קל פשוט ומהיר להכנה ואפילו בריא יותר מפנקייק אחר. השימוש בממתיק מהטבע כמו בננה מפחית משמעותית את כמות הסוכר בפנקייק. כמו כן החומרים בפנקייק הזה בריאים ואיכותיים מפנקייק אחר והטעם מצויין. ילדים ממש אוהבים את הפנקייק הזה הוא יוצא כמו עוגה רכה וטעימה. אז למה בעצם להתפשר על פנקייק אחר? בשיבולת השועל יש ערכים תזונתיים רבים, כמו כן גם בבננה וגם בקמח הכוסמין.. וכולם נמצאים בפנקייק הזה. מכיוון שילדים אוהבים את הפנקייק הזה (ואצלי הן ממש ביקורתיות עם האוכל ואם הן אהבו כנראה שיש עוד סיכוי גם אצל הילדים שלכם..חחח…:) הם כמובן יכולים להכין אותו בעצמם. ההכנה פשוטה וקלה ואין סיבה שלא יצליחו. כמובן אל תשכחו להשגיח שהם נמצאים מול הגז והאש. מוזמנים לאמץ לעצמכם את המתכון הבריא והטעים הזה.. מי אמר שבריא לא יכול להיות טעים ?
פנקייק שיבולת שועל ובננה/אתי משה-חביב:
מה צריך?
2 בננות בשלות-למעוך עם מזלג
כוס קוואקר /שיבולת שועל מהירה להכנה (100 גרם)
חצי כוס קמח תופח או רגיל/כוסמין פלוס כפית אבקת אפיה (70גרם)
3 כפות סוכר חום כהה דביק
2 סוכר וניל (20 גרם)
2 ביצים m
כוס חלב/שמנת מתוקה/מים (120 גרם)
50 גרם חמאה מומסת או 4 כפות שמן
הכנה:
למעוך עם מזלג את הבננות, להוסיף ביצים ולערבב. להוסיף חלב ולערבב, להוסיף סוכרים ולערבב ואת הקמח ושיבולת השועל. לערבב עם המזלג. לסיום להכניס את החמאה המומסת. להניח בצד 5 דקות (זה חלק חשוב כדי שהקוואקר יתרכך) . לקחת עם מצקת קצת מהעיסה ולשים במחבת של פנקייקים (או כל מחבת שיש שלכם שהיא עם ציפוי שלא נדבק), לצרוב משני הצדדים. ככה להכין את כל הפנקייקים. לאכול עם מייפל/שוקולד/אבקת סוכר וכל מה שאתם אוהבים.
מתכון פנקייק שיבולת שועל ובננה בהצלחה ובתיאבון, אתי:)