פלפל שושקה מוחמץ

פלפל שושקה מוחמץ וטעים שמשתלב בכל ארוחה. אני מחובבי החמוצים למיניהם ואוהבת להחמיץ כל מיני דברים. אחד המוחמצים שאני אוהבת זה פלפל שושקה. טעם עדין ונפלא.

פשוט, קל ומהיר להכנה.. מוכן באותו הרגע, כך שאין צורך לחכות ימים ולילות עד שהחמוצים יהיו מוכנים.

פלפל שושקה מוחמץ

פלפל שושקה מוחמץ/אתי משה-חביב:

6 פלפל שושקה ירוק
1 פלפל שושקה אדום
5 שיני שום שלמות
2-3 פלפל צ'ילי/סודניה (פלפל חריף כלשהו.לא חובה אם לא רוצים פיקנטי)
3 כוסות מים
3 כוסות חומץ
3 כפיות מלאות מלח

הכנה:
לשטוף ולחתוך כל פלפל שושקה ל 4. לשים בסיר 3 כוסות מים רותחים ו 3 כוסות חומץ, תוך כדי שהגז דולק עם הנוזלים להכניס את הפלפל שושקה החתוכים לתוך הסיר. לבשל עם מכסה סגור עד רתיחה (שמבעבע) ולסגור את האש.
בצנצנת להכניס 3 כפות מלח, שום ופלפל חריף (לא חובה), לשים 1/4 כוס מים רותחים להמסת המלח ולערבב. בינתיים לתת לפלפל שושקה להתקרר בסיר עם הנוזלים. שמתקרר מעט להעביר את הפלפלים ביחד עם הנוזל שבסיר לתוך הצנצנת עם המלח, השום והפלפל החריף.
לסגור את הצנצנת היטב ולנער אותה לאיחוד טעמים.
להשאיר את הצנצנת על השיש למשך 12 שעות ואחר כך להכניס למקרר. לפני שמכניסים למקרר לנער שוב את הצנצנת.
כבר יום למחרת הפלפל מוכן לאכילה.

מתכון פלפל שושקה מוחמץ
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

פלפל שושקה מוחמץ

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
פלפל שושקה מוחמץ
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)

2 thoughts on “פלפל שושקה מוחמץ

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *