פאי תאנים וקרם פטיסייר פשוט שילוב מושלם של וניל ותאנים, שני דברים שאני מאוד מאוד אוהבת. התאנים מתוקים ונהדרים ובשיא הבשלתם בקיץ, יחד עם קרם פטיסייר בטעם וריח וניל משגע,קר ומרענן השילוב הכי קייצי ומרענן שיכול להיות.
הפאי מאוד מרשים, איכותי וקוצר מחמאות מטורפות. הוא נראה מושלם והטעם עוד יותר מזה.
תהנו ממתכון קייצי ובטעם שאני מאוד מאוד אוהבת.. 🙂
פאי תאנים וקרם פטיסייר /אתי משה-חביב:
תבנית פאי גודל 26.
לבצק-
2 כוסות קמח+ 2 כפות
200 גרם חמאה
גרדת לימון מחצי לימון
כפית תמצית וניל
1 ביצה
4 כפות מים
לערבב הכל יחד במיקסר עם וו גיטרה. העיסה יוצאת פירורית וחולית וזה בסדר. לסיום לאסוף את העיסה וללוש עם הידיים לאיחוד,לעטוף בניילון נצמד ולשים במקרר לשעה.
לאחר שעה לסדר את הבצק על כל הכיוונים של תבנית הפאי (כולל דפנות). לחורר עם מזלג. לשים מעל הפאי נייר כסף ומעליו משקולת (קטניות או תבנית נוספת).
להכניס לתנור בחום 180 מעלות למשך 20 דקות.
להוציא את נייר הכסף עם המשקולת ולאפות עוד 10 דקות.
להוציא ולשים את קרם הפטיסייר. לסדר את התאנים על הקרם (12 תאנים חתוכות ל 4) , לפזר מעל כל תאנה מעט סוכר חום ולהכניס לתנור על החום הכי גבוה שיש ולשים את התבנית עם הפאי בקומה הכי עליונה בתנור למשך 15-20 דקות (הצבע של התאנים צריך להיות מקורמל).
למי שיש ברנר אז עדיף פשוט לעור על הברנר על התאנים עם הסוכר לקרמול עדין.
לא לחתוך את העוגה לפני קירור של שעתיים לפחות במקרר.
לקרם פטיסייר-
1/2 ליטר חלב
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
מקל וניל או כף תמצית וניל
להרתיח הכל יחד על האש. לערבב כל הזמן.
בקערה נפרדת לערבב
4 חלמונים m
6 כפות קורנפלור(60 גרם)
לאחד את התערובות כך- לקחת 1/2 כוס מהנוזל החם ולערבב היטב תוך ערבוב מהיר עם תוכן הקערה הקרה. לאחר מכן להכניס את התערובת שנוצרה לתוך הנוזל החם להרתחה לאט לאט כאשר יש בועות לכבות את האש.
לקרר מעט.
(אין שימוש בכל הקרם,ניתן להקפיא חלק ממנו או להשתמש לדברים אחרים).
תאנים-
12 תאנים חתוכות ל 4.
לפזר מעליהם סוכר חום ולקרמל אותם יחד עם הפאי כפי שמפורט למעלה.
מתכון פאי תאנים וקרם פטיסייר
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
היי אתי,
יש וידיאו שמתאר את העשייה של המתכון הזה?
לצערי לי.