פאי פריך, גבינה אפויה, קרם מסקרפונה ופירות יער, אחת העוגות השוות שהכנתי לשבועות. 4 שכבות מטריפות במרקמים שונים שנותנים יחד את הביס המושלם. היא אולי נראית עוגה מורכבת וקשה להכנה, אבל הדבר היחיד שיש התעסקות איתו זה סך הכל הכנת הבצק וגם הוא בקלי קלות.
עוגה מרשימה, יפה מבחוץ ועוד יותר מבפנים. אני ממש מאוהבת 🙂
מה צריך יותר מעוגה כזאת בשבועות? יש בה הכל, גם בצק פריך, גם עוגת גבינה (שאין מצב או חשש שתיפול, תיסדק, תישאר נמוכה, לא תעלה כן תעלה וכל הדברים המעצבנים של עוגות גבינה), גם קרם מסקרפונה עשיר ומפנק וקישוט מטורף של פירות יער משגע.. הכל בעוגה אחת שתעשה את כל העבודה בשבילכם. פשוט שלמות.
את העוגה הזאת תמצאו גם בגרסה הטבעונית שלה, כן..כן..מה שקראתם.. אותה עוגה רק בטבעוני תמצאו בבלוג "מנסה במטבח" של שירה נוסבוים חברה שלי https://iamshira.blogspot.com/ , המתכון הספציפי לעוגה הטבעונית נמצא כאן: https://iamshira.blogspot.com/2019/06/easy-baked-vegan-cheesecake.html
בקיצור, סידרתי לכם את החג עם מלא מתכונים שווים וזאת אחת השוות שממליצה לכם להכין..
הכנתם? שתפו אותי, תייגו אותי ושלחו לי תמונות, אפשר לפייסבוק ואפשר באינסטגרם.
פאי פריך, גבינה אפויה ופירות יער/אתי משה-חביב:
לבצק הפריך-
200 גרם חמאה
300 גרם קמח
100 גרם סוכר
1 ביצה L
מחית וניל
למילוי-
1 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
1/2 חבילה שמנת מתוקה (120 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל (40 גרם)
2 ביצים L
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
2 סוכר וניל
100 גרם קרם פרש או גבינת שמנת בטעם טבעי
לציפוי-
250 גרם מסקרפונה
250 גרם שמנת מתוקה
1/4 כוס חלב -60 גרם
1/2 חבילת אבקת סוכר- 50 גרם
כף גדושה אינסטנט פודינג וניל
לקישוט-
פירות יער או כל פרי שאוהבים. אם לא אוכלים באותו הרגע, רצוי למרוח על הפירות ריבת משמשים או פשוט להניח אותם סמוך להגשה.
הכנה:
לבצק-
במיקסר עם וו גיטרה להכניס חמאה קרה חתוכה לקוביות עם סוכר, ללוש למרקם משחתי. להוסיף ביצה, וניל וקמח. ללוש למרקם של בצק. להוציא מהקערה לשיש, להכין מהבצק (עם הידיים) צורה של מלבן ולעטוף בניילון נצמד,להכניס למקרר לשעה לפחות (אפשר גם לילה וגם יומיים במקרר. ניתן להקפיא גם לשבועיים).
לאחר קירור הבצק, להוציא מהמקרר, לפתוח את הבצק על משטח מקומח קלות. ולהעביר לרינג עגול או מלבני, קוטר 20, או תבנית פאי עם שוליים קצת גבוהים. כדי ליצור את צורת החישוק פשוט לשים עוד רינג ממש קטן במרכז התבנית..אפשר גם בלי הרינג ולהשאיר את העוגה עגולה או מלבנית בלי חור במרכז. לשיקולכם.
למלית-
לערבב הכל יחד במטרפה ידנית.
לציפוי-
להקציף הכל יחד למרקם יציב אבל לא נוקשה מידיי.
הרכבת המנה:
לסדר את הבצק בתבנית, לשפוך על הבצק את המילוי ולהכניס לתנור (שחומם מראש) ל 170 מעלות לחצי שעה ראשונה פלוס 180 מעלות לעוד חצי שעה. סך הכל אפיה של שעה. עד שמשחים קלות מלמעלה.
לקרר את העוגה. שהעוגה קרה לזלף או למרוח את הקרם מעל ולקשט עם פירות יער או כל פרי שאוהבים. אפשר גם בלי פירות בכלל.
שכבות של עונג צרוף ??
מתכון פאי פריך,גבינה אפויה ופירות יער
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂