עטאייף במילוי פיצוחים ופירות יבשים בסירופ קינמון ואניס

עטאייף במילוי פיצוחים ופירות יבשים בסירופ קינמון ואניס \אוראל אליהו

10 גרם סוכר
15 גרם שמרים טריים
12 מל' שמן
230 גרם קמח לחם
2גרם מסטיקה טחונה
370 מל' מים פושרים
5 גרם מלח

אופן הכנה:
את המסטיקה הטחונה להמיס מעט עם מים פושרים .
בקערת מיקסר עם וו גיטרה לשים את כל החומרים מלבד הקמח .. לאחר שתי דקות להוסיף את הקמח .
לתת תפיחה של 30 דקות
מעבירים למד ליטר ומחממים מחבת 10 -12 ס"מ עם מעט מריחת שמן.
מוזגת מעט מהבלילה וממתינה עד לחורים קטנים ושהחלק העליון לח ולא רטוב… מוציאים לצלחת וממשיכים עם היתר.

למילוי:
חופן צימוקים מכל סוג
3-4 משמשים חתוכים קוביות קטנות.
2-3תאנים קצוצות
2-3 שזפים יבשים קצוצים
חופן שקדים מולבנים קלויים
חופן וחצי פיסטוקים קלויים
חופן אגוזי לוז קלויים
חופן פקאן קלוי
חצי כוס יין לבן
2 כפות כף מי ורדים
כפית קינמון
כפית הל
50 גרם חמאה

אופן הכנה:
במחבת לקלות את האגוזים עם מעט שמן … להוסיף את כל הפירות יבשים ,לאחר 2 דקות של ערבוב להוסיף את היין,מי ורדים והתבלינים. לאחר 3 דקות להסיר מהאש.

לסירופ:
750 גרם סוכר
500 מל מים
2 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס
חצי לימון

אופו הכנה: רתיחה טובה טובה .

מלאים את העטאייף בכף וחצי מהמילוי ומהדקים הייטב
מטגנים מכל צד עד השחמה יפה מכל צד ,להעביר לנייר סופג ומיד לסירופ הקר (חשוב שיהיה קר)…
מסדרים יפה על צלחת ומקשטים … ?

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עטאייף במילוי פיצוחים ופירות יבשים בסירופ קינמון ואניס
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *