עוף עם תמרים וצימוקים

עוף עם תמרים וצימוקים בטעמים מפתיעים, באמת אחת המנות המיוחדות והטעימות. מתחילים את הביושל על הגז ועוברים לתנור. הטעמים שמתקבלים בתנור הופכים את המנה למיוחדת ממש. התמרים והצימוקים נותנים לרוטב טעם מתקתק חמצמץ פשוט כזה שעוד לא טעמתם. מנה מומלצת במיוחד.

הרוטב הופך להיות ממש כמו ריבה מיוחדת. הצבעים ממש מגרים ויפים. מה צריך יותר מזה?

כדי לראות את הסירטון להכנת העוף ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

עוף עם תמרים וצימוקים/ קראנצ'ית:

מה צריך?
6 חתיכות עוף (שוקיים+יריכיים)
5 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים חתוכים לרצועות
3 שיני שום חתוכות לעיגולים
6-10 יחידות תמרים ללא חרצנים
חופן צימוקים
4 כפות דבש
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק או חריף לבחירתכם
אפשר להוסיף משמשים, שזיפים ומקל קינמון למי שאוהב.
מלח-לפי הטעם
פלפל שחור גרוס-לתיבול ראשוני של העוף הצרוב
כפית שטוחה פלפל שחור טחון
כפית מלאה כורכום
כפית טימין יבש או 4 ענפים של טימין טרי.

כוסברה/פטרוזיליה קצוצה לקישוט.

הכנה:
להשתמש בסיר או תבנית שמתאימים לגז וגם לתנור. התבשיל מתחיל בגז ועובר לתנור.
לחתוך בצלים לרצועות, לטגן בשמן זית עד שקיפות. להוציא את הבצלים לצלוחית בצד או להזיז לפינה אחת של הסיר. לצרוב את העופות משני הצדדים ולתבל במלח גס ופלפל גרוס. לצרוב עד השחמה קלה. להוסיף את הבצלים וגם את השום. לתבל בכורכום, מלח, פלפל. לפזר את התמרים והצימוקים בסיר (אפשר להוסיף עוד פירות יבשים שאוהבים ואם אוהבים טעם של קינמון באוכל אז אפשר גם מקל קינמון), להוסיף מים חמים עד שמכסים כמעט את העוף (לא לכסות עד הסוף, העוף עצמו מפריש גם נוזלים), לזלף צ'ילי ודבש ולהוסיף טימין.
לבשל על הגז למשך 20 דקות. לעטוף את הסיר בנייר אפיה רטוב, נייר כסף ומעל את המכסה של הסיר.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות לשעה וחצי, אח"כ להוריד את הכיסוי ולאפות עוד 30 דקות או עד השחמה בחום 190 מעלות.

מתכון עוף עם תמרים וצימוקים
בהצלחה ובתיאבון, אתי.

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוף עם תמרים וצימוקים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *