עוף עם פטריות,סילאן, יין אדום ועשבי תיבול. מנה נפלאה, טעימה ובצבע משגע. ממש ממש קלה ופשוטה להכנה שכל אחד יכול להכין. מכניסים את כל הרכיבים לסיר ויוצאת ארוחה מהסרטים. כל מה שצריך להוסיף לה לפני ההגשה זה תפוחי אדמה או אורז לבן ואתם מסודרים.
ניתן להכין את אותה המנה בתנור, מכסים בנייר אפיה רטוב ונייר כסף ואופים, כל הפרטים בהוראות ההכנה.
מנה שילדים ממש אוהבים, ניתן להוסיף גם מיני תפוחי אדמה ויש לכם ארוחה מלאה בסיר.
ארוחה שמתאימה לצהריים, לשבת ולאירוח.
מוכנים? קלי קלות..אבל לפני הכל..
כדי לראות את סירטון הכנת העוף עם הפטריות ולעוד סירטונים אחרים שלי, כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוף עם פטריות/אתי משה-חביב:
6 חתיכות עוף
1 קופסת שימורים פטריות או סלסלת פטריות טריות חתוכות לרבעים
1 בצל גדול חתוך לקוביות עבות
3 ענפי טימין טריים (להשאיר שלמים)
1/4 כוס יין אדום (לא חובה אבל מוסיף המון)
2 כפות גדושות סילאן
6 כפות שמן קנולה
מלח לפי הטעם
פלפל גרוס לפי הטעם
מים עד לגובה 3/4 מגובה העוף
אפשר להוסיף תפוחי אדמה
הכנה:
לטגן בצל בשמן למצב שקיפות, להכניס את העוף ולצלות משני הכיוונים, להמליח ולפלפל משני הכיוונים של העוף. להוסיף את הפטריות לטיגון קל ולהכניס את שאר המצרכים. לנער את הסיר לאיחוד חומרים. לסגור מכסה ולבשל על להבה בינונית-נמוכה עד לריכוך העוף וצמצום הנוזלים (בערך שעה). מידי פעם להרטיב את העוף עם הרוטב (לקחת עם כף מהרוטב ולשים על העוף).
זהו,פשוט וקל.
להגיש לצד תפוחי אדמה או אורז לבן ואתם מסודרים.
ניתן להכניס מכוסה בנייר אפיה רטוב ומעל נייר כסף לאפיה בתנור בחום 200 מעלות לשעה , אחרי שעה להנמיך ל 170 מעלות לעוד שעה. לסיום להסיר את הכיסוי לקבלת צבע לאפיה של עוד 15 דקות בחום 200 מעלות .
מתכון עוף עם פטריות
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
היי אתי!
לא הבנתי את הכמות של המים- הם צריכים לכסות העוף עד איפה?
היי..
כמות מים שמכסה קצת יותר מחצי מהעוף. אחרי שאת מסדרת את העוף בסיר תשימי מים שכמעט מכסים את העוף..אבל שלא יכסו אותו..
בהצלחה ❤
תודה! 3>
❤
אם מבשלים עם מכסה או סיר פתוח?
מבשלים בהתחלה עם מכסה פתוח עד שמכניסים את המים ואז סוגרים מכסה ומבשלים עד ריכוך העוף.
בהצלחה 🙂
אתי חייבת לספר לך שיצא מזה טעים!!!
כל הבית התמלא בריח טוב, והטעמים משו נפלא!
תודה רבה!! 3>
איזה כייף לשמוע..שמחה שאהבתם ❤
היי. נראה נהדר! ניתן להחליף את היין האדום בתירוש?
לא יכולה לשים אלכוהול
אפשר לוותר על היין, עדיין יוצא טעים.
לא ניסיתי עם תירוש,יכול להיות דווקא טעים.
אכלנו אצל חברים ועפנווו ישר שאלנו מה המתכון וזה הפך לקבוע אצלינו! טעים פיצוצים!
יאאא.. איזה כייף.. שמחה שאהבתם:)