עוף עם בצלים וגמבה

עוף עם בצלים וגמבה, מנה מושלמת בטעמי ילדות נהדרים. נראית מעולה והטעם פי כמה וכמה יותר.

המנה מאוד קלה להכנה אך דורשת זמן וסבלנות כי הבישול יחסית איטי. הבישול עצמו איטי על מנת להפוך את העוף לרך כמו חמאה ונותן לבצלים הזדמנות להתקרמל ולהפוך למתוקים יותר. הרוטב מצטמצם והופך להיות סמיך והטעם פשוט מושלם.

מנה מתאימה לשבת, חג וכמובן ליומיום.

לי המנה מזכירה את הילדות.. אמא שלי היתה מכינה לנו מנה כמעט זהה לזו והיינו פשוט מלקקים את האצבעות.. (כבר אמרתי שאמא שלי אלופת הבישולים??!! ).

מנה מומלצת במיוחד!!!

עוף בבצלים וגמבה

עוף עם בצלים וגמבה/ אתי משה-חביב:

8 שוקיים של עוף
2 בצלים גדולים מאוד חתוכים לרצועות
2-4 גמבות חתוכות לרצועות
8-10 כפות שמן
כפית שטוחה ומחוקה סוכר
מלח לפי הטעם
פלפל שחור לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה אדומה בשמן
כפית שטוחה כורכום
כף פטרוזיליה יבשה
כוס מים רותחים (התבשיל לא אמור להישאר עם הרבה נוזלים)

הכנה-
אני ביקשתי שיוציאו לי את העור מהעוף ויחתכו את החלק של העצם. אבל כמובן שאפשר גם שוקיים עם עור ועצם-לשיקולכם.
לשטוף את העוף היטב ולהניח בצד.
לטגן בשמן את הבצלים עד הזהבה קלה, שמתחיל להיות שקוף להוסיף את הסוכר ולערבב. שמזהיב להוסיף את העוף ולטגן אותו מכל הכיוונים. להוסיף תבלינים ואת הגמבה מעל. להוסיף כוס מים ולנער את הסיר כך שהתבלינים והנוזלים יתפזרו באופן שווה.  לבשל על אש בינונית-נמוכה עם מכסה סגור למשך 30 דקות. לאחר 30 דקות להנמיך את הלהבה להכי נמוכה ולהשקות את העוף עם הרוטב (מה זה אומר להשקות? לקחת רוטב עם כף ולשפוך על העופות), ככה לעשות כל 10 דקות בחצי השעה הנוספת. זאת אומרת לבשל את העוף עוד חצי שעה ובכל 10 דקות לפתוח מכסה ולהשקות את העוף.
אם תרצו רוטב יותר מצומצם ממה שיש לכם, פתחו את מכסה הסיר בסיום הבישול והגביהו מעט את הלהבה, כך האדים יתאדו והנוזלים יצטמצמו. תשארו עירניים וקרובים לסיר שאתם עושים זאת על מנת לא לשרוף את תוכן הסיר.

מתכון עוף עם בצלים וגמבה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

עוף בבצלים וגמבה

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוף בבצלים וגמבה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

4 thoughts on “עוף עם בצלים וגמבה

  1. האם המטרה של הסוכר להמתיק מעט את המנה או לאזן טעמים? לא כל כך אוהבים אצלנו מתוק.. ולכן שואלת אם הסוכר הכרחי או שניתן לוותר עליו..

    1. המנה לא הופכת למתוקה בכלל בגלל הסוכר.
      הסוכר מקרמל מעט את הבצלים והופך אותם מתקתקים אבל זה לא מושפע ישירות. יחד עם שאר התבלינים זה מתאזן. המנה עצמה לא מתוקה.
      בהצלחה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *