עוף בתנור בטעמי מתוק, חריף, מלוח..הכל ביחד אבל כל אחד לחוד.. אין טעם אחד שמשתלט אבל ביחד נוצר טעם שפשוט אי אפשר להפסיק לאכול ממנו. המרינדה הכי טעימה שהמצאתי ולא מוותרים לי עליה בבית בשום אופן. הילדות מבקשות רק את התיבול הזה לעוף.. ואני כמו שאתם כבר יודעים מכינה להן כל מה שהן אוהבות 🙂
אני אישית מבשלת את העוף קודם, לא בישול מלא וגם לא חצי..אבל מעבירה בישול קל וראשוני כדי לנקות את העוף היטב מכל הלכלוך שלו.כך גם הטעם והריח החזק של העוף נעלם והטעם של המרינדה תופס מקום ולא טעם של עוף חזק. מומלץ ורצוי.
מנה קלה מאוד להכנה, פשוטה ומהירה. מומלצת מאוד לאירוח, לשבת ולחג.
העוף מקבל צבע מיוחד ושזוף שכולם ישתגעו ממנו. ועל הטעם אין בכלל מה לדבר, מושלם!
אל תשכחו לכתוב לי שאהבתם.. 🙂
עוף בתנור/אתי משה-חביב:
מצרכים:
6 כרעיים של עוף
למרינדה:
1/2 כוס צ'ילי מתוק
3 כפות סויה
2 כפות טריאקי
2 כפות סוכר חום
כף מלאה דבש
2 שיני שום כתושות
כף פפריקה אדומה מתוקה
טיפונת מלח
1/2 כוס מים רותחים-שמים בסוף,לא חלק מהמרינדה.
הכנה:
לבשל את העוף בסיר גדול עם מים חמים.. עד שמבעבע היטב וכל הלכלוך והקצף יוצא. להעביר את העוף למסננת ולזרוק את המים. לשטוף את העוף מתחת לברז מכל הלכלוך. – התהליך הזה לא חובה, אפשר להשתמש בעוף גם רק לאחר שטיפה מתחת לברז. לשיקולכם.
בקערה לשים את כל חומרי המרינדה חוץ מהמים. לערבב ולהכניס את העוף פנימה. לעטוף כל חתיכת עוף עם הרוטב של המרינדה. להכניס למקרר לשעה (לספיגת טעמים), אפשר להכין גם לילה קודם.
לאחר שהעוף ספג את הטעמים להעביר אותו לתבנית האפייה שתבחרו, כדאי לרפד קודם בנייר אפייה (מטעמי ניקיון 😉 ) ולהניח את העוף הפוך (ראו תמונה), לשפוך את הרוטב הנותר בתבנית ולסיום הוסיפו את המים החמים – 1/2 כוס.
לכסות את התבנית בנייר כסף ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 45 דקות. אחרי 45 דקות הסירו את נייר הכסף, המשיכו אפייה לעוד 15 דקות תרטיבו את העוף עם הרוטב שבתבנית ואחרי 15 דקות הפכו את העוף, הרטיבו גם את החלק העליון ברוטב שבתבנית. המשיכו אפייה ללא כיסוי של נייר כסף מעל ותנו לעוף לקבל צבע וקריספיות לעוד 10 דקות אפייה.
מתכון עוף בתנור
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
הי נראה מעולה, אפשר להוסיף תפוחי אדמה, המלצה לאיך?
בטח שאפשר, לסדר ביחד או בין לבין או מתחת לעופות. להכניס אותם יחד לאותו תיבול, לסדר בתבנית ולתנור כמו בהוראות.
האם אפשר לבשל במקום לאפות? להעביר לנשימה קלה רק בסוף?….
אפשר
האם אפשר להכין בשקית קוקי?
כן