עוגת תפוזים

עוגת תפוזים היא אחת העוגות המבוקשות בישראל. בכל בית יש מישהו שמכור לעוגת תפוזים..עוגה ריחנית,טעימה ומתאימה לכל אירוע. מקושטת או לא היא טעימה בכל מצב, לצד כוס תה (או למביני עניין קנקן בראד) עם נענע זה פשוט מושלם. העוגה החורפית האידיאלית (למרות שבכל זמן ובכל עונה היא גונבת את ההצגה 🙂 )

קבלו מתכון ל עוגת תפוזים רכה ואוורירית, מעולה וקלה שקוצרת מחמאות רבות..לא תספיקו למצמץ והיא כבר תחוסל בעודה חמה 🙂

אגב, אני אוהבת לאכול אותה חמה מהתנור.. יאמי..

עוגת תפוזים/אתי משה-חביב:

5 ביצים L
כוס ורבע סוכר (250 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
כוס מיץ תפוזים ( 240 גרם)
2 כוסות קמח (280 גרם)
1 שקית אבקת אפיה
1/2 כוס שמן (100 גרם)
גרידת תפוז מתפוז אחד

הכנה:
להקציף חלבונים במהירות גבוהה עד שמתחילות להיווצר בועות, להוסיף בזרם דק את הסוכר והסוכר וניל תוך כדי הקצפה.להקציף עד לקבלת קצף נפוח ובהיר. להנמיך את מהירות המיקסר ולהוסיף את החלמונים (קודם לקשקש אותם בצלוחית), להוסיף את השמן בזרם דק תוך כדי הקצפה במהירות הכי נמוכה. לסיום להכניס את הקמח והאפייה לסירוגין עם מיץ התפוזים וגרידת התפוז, לסיים עם הקמח. לערבב עד שהעיסה אחידה.
להעביר לתבנית מס' 24 או 26,אפשר גם שתי תבניות אינגליש קייק (לא חד פעמיות). להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך כ 50 דקות, לבדוק כמובן אחרי 45 דקות עם קיסם, לפי מבחן הקיסם תדעו אם מוכנה או לא.. (שהקיסם יוצא יבש, העוגה מוכנה).

עוגה חורפית וטעימה,אבל מתאימה בכל מצב.

מתכון עוגת תפוזים,
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת תפוזים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)

6 thoughts on “עוגת תפוזים

  1. הי ותודה רבה על המתכון. רציתי לשאול אותך מה הסוד שלך שהעוגה לא נופלת. כל פעם שאני מכינה עוגת תפוזים בתנור היא ממש אוורירית ונפוחה אבל כשהיא יוצאת היא נראית בצקית באמצע והיא נופלת. מה את עושה כשאת מכבה את התנור? מוציאה אותה מהצנור? מפילה אותה ? שמעתי כל מיני סיפורים. אבל אף אחד לא באמת עזר לי.

    1. כדי שהעוגה לא תיפול יש כמה טיפים:
      1. לאפות בחום נמוך עד שקיסם יוצא יבש, חום נמוך הכוונה 160-170 מעלות (כל אחד מכיר את התנור שלו) וכמה זמן שייקח עד שקיסם יוצא יבש , גם אם זה שעה.
      2. יש שהופכים את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור כדי שהגובה ישמר. כמובן לעטוף קודם בניילון נצמד כדי שהיא לא תצא ותתפרק.
      3. שחומרי העוגה יהיו בטמפרטורת החדר.
      4. הקצפה טובה של החלבונים.
      5. לחמם תנור מראש, שהתנור יחכה לעוגה ולא שהעוגה תחכה לתנור שיתחמם.

      מקווה שהטיפים האלה יעזרו לך.
      בהצלחה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *