עוגת תפוזים, סולת וקוקוס נהדרת ביותר. עוגה טעימה במיוחד שלא מפסיקים ליישר אותה.
את העוגה הזאת תמיד יוצא לי להכין בסוכות, לא יודעת למה אבל היא תמיד מתאימה לאירוח בסוכה, העוגה פרווה ויכולה להיות קינוח שמתאים גם לשומרי הכשרות.
מתאימה לקחת איתכם שאתם הולכים להתארח ו/או מתאימה כקינוח מתוק אחרי ארוחה, לצד כוס תה עם נענע זה פשוט מושלם.
העוגה בשילוב טעמים נפלא של תפוזים, קוקוס וסולת.. שילוש מנצח.
העוגה כלל לא קשה או מורכבת להכנה, לפעול לפי ההוראות ותצליחו גם אתם.
לסרטוני הכנת המתכונים כנסו לעקוב אחרי הדף שלי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגת תפוזים סולת וקוקוס/אתי משה-חביב:
4 ביצים L
כוס סוכר- 200 גרם
2 סוכר וניל- 20 גרם
1/2 כוס קוקוס- 50 גרם
3/4 כוס סולת–150 גרם
כוס + כף קמח- 150 גרם
1 שקית אבקת אפיה-10 גרם
3/4 כוס שמן- 150 גרם
כוס מיץ תפוזים- 240 גרם
לסירופ:
כוס מיץ תפוזים- 240 גרם
3/4 כוס סוכר-150 גרם
לקישוט:
קוקוס
הכנה:
להקציף את הביצים במהירות גבוהה עד שמתחילים להחליף צבע, להוסיף את הסוכר בזרם תוך כדי הקצפה ואת הסוכר וניל.
להמשיך להקציף עד לקבלת קצף תפוח ובהיר.
להנמיך את מהירות המיקסר להכי נמוך ולהוסיף בזרם דק את השמן ואת מיץ התפוזים.
להוסיף את הקוקוס, הסולת ולסיום את הקמח והאפייה (הכל תוך כדי ערבול במהירות הכי נמוכה).
להעביר את העיסה לתבנית מרובעת (העוגה לא אמורה לצאת גבוהה מידיי, היא אמורה לצאת יחסית נמוכה, כך שתוכלו לחתוך אותה לקוביות או מעויינים). סדר גודל התבניות שיכולות להתאים הן 30×30 או 25×25 או 20×30 או 25×20.. העוגה יוצאת נמוכה ומרובעת או מלבנית כך שכל תבנית בסדר גודל שכתבתי יכולה להתאים.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 40-45 דקות.
שיוצא מהתנור לשפוך את הסירופ על העוגה. את הסירופ לבשל על הגז עד שהסוכר נמס וקצת מסמיך.
את הסירופ לשים קר על עוגה חמה או לשים את הסירופ חם על עוגה צוננת.
לפזר מעל קוקוס.
מתכון לעוגת תפוזים, סולת וקוקוס
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
שלום אתי.. הכנתי את העוגה .. נהדרת.. איך לשמור אותה , במקרר או מחוץ.. תודה…
תודה. במזג אוויר חם כמו עכשיו ובאופן כללי בקיץ עדיף לשמור עוגות במקרר.
מה אפשרי במקום קוקוס
להכין עוגת תפוזים אחרת שיש באתר. העוגה הזאת מורכבת מהרכיבים האלה ללא שינויים.