עוגת תפוזים וקוקוס עם סירופ לפסח

עוגת תפוזים וקוקוס לפסח, טעימה מאוד ואוורירית. בריח נפלא וטעם מושלם. פרווה כמובן..כך שניתן לאכול כקינוח לאחר ארוחה בשרית (למי ששומר).

ניתן להכין את העוגה בגרסה של עוגת סולת ולהרטיב את העוגה עם סירופ ולפזר מעל קוקוס, במידה והחלטתם את הגרסה הזאת אז לאפות בתבנית מלבנית ונמוכה כמו שמכינים עוגת סולת.

במידה והחלטתם להכין את העוגה כעוגת תפוזים רגילה ויבשה ללא סירופ, תאפו בתבנית עגולה/ רינג בגודל 24. ללא צורך בסירופ מעל.

לשיקולכם.

 

עוגת תפוזים וקוקוס עם סירופ לפסח/ אתי משה-חביב:

4 ביצים מופרדות
1 סוכר וניל
1/4 + 1 כוסות סוכר
3/4 כוס שמן
גרידת קליפת תפוז מתפוז אחד

כוס ורבע מיץ תפוזים טבעי
1/2 כוס קמח מצה לעוגה
1.5 כוסות קמח תופח לפסח
כפית אבקת אפיה
1/2 כוס קוקוס

סירופ תפוזים: (לא חובה)
1/3 כוס סוכר
1/3 כוס מיץ תפוזים
4 כפות מים
1 סוכר וניל
כפית מיץ מלימון טרי

הכנה:
העוגה-
להפריד ביצים. להקציף חלבונים עם הסוכר והסוכר וניל לקצף לבן ותפוח אבל לא נוקשה. שישאר רך אך יציב.
להנמיך את מהירות ההקצפה להכי נמוך ולהוסיף את החלמונים ולהמשיך להקציף ל 10 שניות נוספות.
להוסיף בזרם דק,בהדרגה ולפי הסדר את השמן, מיץ התפוזים, גרידת תפוז, קמח,קוקוס ואבקת אפייה.
להעביר לתבנית 24 או 26 משומנת ועליה לפזר מעט קוקוס. לשפוך את הבלילה וליישר עם המרית.
להכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 50 דקות (לבדוק לפני עם קיסם, אם יוצא רטוב להמשיך באפייה אם יבש להוציא מהתנור).

הסירופ-
להרתיח על הגז את החומרים של הסירופ ולבחוש עד שהסוכר נמס. להנמיך את האש ללהבה הכי קטנה ומידי פעם לבחוש. משך הבחישה בערך 2-3 דקות.
שהעוגה מתקררת מעט לשפוך מעליה את הסירופ מכל הכיוונים לספיגה.

לסיום לאחר שמרטיבים את העוגה לפזר מיד קוקוס (על מנת שיידבק היטב לעוגה).

עוגת תפוזים וקוקוס עם סירופ לפסח

בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת תפוזים וקוקוס עם סירופ לפסח
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 4 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *