עוגת תפוזים בחושה, פשוטה, קלה להכנה. הכל בקערה אחת מערבבים ולתנור. יש קסם בעוגות תפוזים שאי אפשר לקחת מהן, הריח של עוגת תפוזים הוא הריח הכי ביתי שאפשר לקבל, הכי חורף ובית. אבל כמובן שגם בקיץ העוגה הזאת מתאימה, במיוחד בגירסה הבחושה שלה, שיחד עם סירופ הסוכר מעליה וגם הקרם נותנות לה תחושה ומראה קייצי ומרענן.
עוגה שכל אחד יכול להכין, ממש בקלות.
כדאי ומומלץ להשתמש במשקל ולא לשער כמויות עם כוסות. תקף לכל מתכון שיש אותו גם בגרמים.
שיהיה בהצלחה, מחכה לתמונות שלכם:)
עוגת תפוזים בחושה
עוגת תפוזים בחושה /אתי משה-חביב:
מה צריך?
2.5 כוסות קמח (350 גרם)
1 אבקת אפיה (10 גרם)
כוס מיץ תפוזים (240 גרם)
4 ביצים L
3/4 כוס שמן (150 גרם)
כוס ורבע סוכר (250 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20גרם) או כפית מחית וניל איכותית
ניתן להוסיף כפית גרידת תפוז או לימון
לסירופ סוכר:
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
לבשל עד המסת הסוכר.
*אם לא רוצים לשים מעל קרם ניתן להוסיף לסירופ גם מיץ תפוזים – חצי מים וחצי מיץ.
לקרם:
1 שמנת מתוקה להקצפה (250מל)
1 כוס חלב (240 גרם)
1 אינסטנט פודינג וניל (80 גרם)
1 כף סוכר
להקציף הכל יחד למרקם קרמי.
הכנה:
בקערה גדולה לטרוף ביצים, סוכר, וניל, שמן, מיץ תפוזים. בסיום להוסיף קמח ואפיה.
להעביר לתבנית בגודל 22*30 (פחות או יותר) ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.
בזמן שהעוגה בתנור להכין את סירופ הסוכר.
שהעוגה יוצאת מהתנור להספיג אותה במי הסוכר, לא להטביע אבל גם לא לשים מעט, היא צריכה להיות לחה.חשוב לשים מי סוכר.
לעטוף בניילון נצמד ולחכות שתתקרר.
רק שהעוגה קרה ניתן למרוח את הקרם מעל.
לאחר מריחת הקרם להעביר את העוגה למקרר.
ניתן לקשט עם סוכריות/ דובדבנים מסוכרים/ תפוז מסוכר וכל מה שאתם אוהבים.
מתכון עוגת תפוזים בחושה
בהצלחה ובתיאבון, אתי.