עוגת תמרים ואגוזים, רכה, לחה ועסיסית. פשוט נפלאה. הטעם נהדר וממכר..לא יאומן שזאת עוגה מתמרים. העוגה היא פרווה אך ניתן להכין אותה גם בגירסה החלבית (להמיר את השמנת הצמחית לשמנת מתוקה ואת השמן לחמאה).
עוגה מוצלחת, נשמרת לאורך זמן, לחה ואוורירית.
שימו לב שבעוגה השתמשתי בתמרים בוואקום, לא בממרח תמרים. יש מעט התעסקות עם הפירוק של התמרים בוואקום למרקם משחתי ורך אבל זה באמת לא סיפור..הוראות מפורטות ומדוייקות לפרטי פרטים תמצאו במתכון עצמו.
הכנת העוגה מתחלקת לשניים- חלק מתבשל על הגז וחלק מוקצף במיקסר, בסופו של דבר מחברים בין שתי התרכובות לעיסה אחת של עוגה. מאמץ קטן אבל שווה. תפעלו לפי ההוראות ותגיעו לתוצאה מדהימה. גם עוגה בריאה וגם טעימה.. 🙂
העוגה הכי עסיסית, רכה ולחה שתאכלו ואף אחד לא יאמין לכם שחבויים שם תמרים..
אז תקראו את המתכון מהתחלה ועד הסוף, הבינו את תהליך העבודה וקדימה לדרך..
עוגת תמרים ואגוזים/אתי משה-חביב:
מצרכים:
1/2 חבילת תמרים בוואקום (לוודא שאין גרעינים)-250 גרם
1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים דק- 50 גרם (לא טחונים!)
3 ביצים L
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 קופסא שמנת צמחית (250 גרם) +רבע כוס מים. סך הכל 300 גרם נוזל.
כוס קמח תופח (140 גרם)
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כפית קינמון
הכנה:
להתחיל עם ניקוי התמרים בואקום מחרצנים- (כן,זה קורה ברוב המקרים שיש עדיין חרצנים או חתיכות קשות באריזה), איך עושים את זה? מחזיקים את גוש התמרים שצריכים לעוגה ומתחילים למעוך עם היד כל פעם חתיכה קטנה כדי לוודא שאין חרצנים או חתיכות קשות. כל חתיכה מוכנה ונקיה להכניס לסיר, מה שקשה לכם ביד ו/או נראה או מרגיש כמו חרצן לזרוק לפח. ככה לעשות עם כל החתיכה הנדרשת לעוגה.
בסיר להרתיח מים ושמנת יחד עם התמרים בואקום שניקינו לערבב כל הזמן עם מרית ולמעוך אותם מידי פעם כדי לפתוח אותם עד שהכל הופך להיות עיסה חלקה, לסיום להוסיף את הסוכר וניל, לערבב ולכבות את האש. לצנן מעט. לאחר הצינון להוסיף את השמן ולערבב.
להקציף ביצים שלמות במהירות גבוהה,ברגע שמתחילות להיווצר בועות להכניס את הסוכר ולהקציף לקצף תפוח וצהבהב. התהליך יוצא בערך 8 דקות הקצפה.
להכניס את התערובת של התמרים בהדרגה לתערובת הביצים המוקצפות במהירות נמוכה מאוד,אפשרי בתוכנה ידנית (אם יש במיקסר) לסיום להוסיף את האגוזים הקצוצים, הקמח,הקינמון והסודה לשתיה.
להעביר לתבנית אינגליש קייק עמוקה ומשומנת, להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 50 דקות.לבדוק עם קיסם אם יצא ללא רטיבות או פירורים.
לצנן ולפזר מעל קוקוס לבן או אבקת סוכר.
מתכון עוגת תמרים ואגוזים
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
אם רוצים פרווה אפשר חלב סויה במקום???
המתכון כבר פרווה 🙂 אין בו מרכיבים חלביים.
למה הכוונה תבנית אינגליש קייק עמוקה?האם ניתן לקנות חד-פעמית עמוקה?
הכוונה במתכון היא לתבנית רגילה ולא תבנית חד פעמית. החד פעמיות קטנות ונמוכות, אם רוצים להכין בחד פעמי אז יוצאות 2 עוגות. אם משתמשים בתבנית רגילה מטפלון היא עמוקה מאוד ומספיקה לכמות של העוגה.
בהצלחה 🙂
אפשר ממרח תמרים במקום תמרים בוואקום?
לא מומלץ. זה נותן טעם ומרקם אחר.
אתי מהממתתתת
בדיוק יש לי בבית תמרים בוואקום
אין עליךךךך
תמשיכי לשלוח מתכונים
תודההה????
מעולה. באהבה גדולה,יש מלא מתכונים באתר,מעל 600. תהנו.
האם אפשר להשתמש בשמן קוקוס/ שמן זרעי ענבים?
כל שמן שאוהבים את הטעם שלו ומתאים לך לעוגה
את מדהימה .מודה לך על הנתינה הגדולה שלך.
תודה. באהבה גדולה ❤
טיפ קטן לניקוי החרצנים
(לא שלי, קראתי באחד המתכונים שעלו ברשת)
לחמם את חבילת התמרים (בלי העטיפה) כ 30 שניות במיקרו,
להניח חצי מהכמות על נייר אפייה ולכסות בנייר אפייה נוסף,
לרדד דק ואז שולפים את כל החרצנים או החתיכות הקשות.
תודה רבה על הטיפ 🙂
אפשר שמן זית?
אם את אוהבת את הטעמים אז בטח שאפשר
עוגות כאלה אופים טורבו או אפיה רגילה ? תודה
אפיה רגילה.
בהצלחה 🙂
אפשר להשתמש בתמרים רגילים לא בוואקום באותה כמות ?
היי..לא ניסיתי עם ממרח תמרים. ממליצה לעבוד לפי המתכון.
בהצלחה:)
אפשר שמנת מתוקה לא צמחית?
כן בודאי.
תודה אתי,
קמח רגיל+ כמה אבקת אפיה?
ומה לגבי קמח תמי נטול גלוטן ?
על כל כוס קמח מוסיפים כפית אבקת אפיה.
לא עשיתי שימוש בקמחים ללא גלוטן אבל יודעת שיש לתמי קמחים לעוגות שהם מקבילים מבחינת התוצרים שלהם.
אשמח שתעדכני אותי איך יצא לך ללא גלוטן ועם איזה קמחים השתמשת כדי שעוד אנשים שצריכים יוכלו להכין:)
בהצלחה:)
איזה כיף של מתכון. וגם הפרגון ליצרן
תודה רבה, שמחה שאהבת:)
אם אין לי שמנת בכלל מה אפשר במקום?
מים
אפשר להשתמש בתמרים שלמים ללא חרצנים ולרסק אותם בבלנדר ?
בהחלט.
מתכונים טובים מאוד מה שהכנתי יצא לי ואוו כולם טרפו .
תודה לך ????
איזה כייף. תודה רבה רבה. שמחה שאת אוהבת.