עוגת שמנת ווניל מטורפת, כזאת שלא תפסיקו ליישר:) גבוהה, רכה ועסיסית בטעמי וניל אהובים. בתור אחת שהטעם האהוב אליה בתחום המתוקים הוא טעם הווניל ידעתי שאני חייבת מתכון לעוגה כזאת אצלי באתר. שלא לדבר על שמנת חמוצה שהיא מצרך קבוע אצלי במקרר, אוהבת שמנת חמוצה בכל מצב- כמו שהיא, עם לחם, ליד ירקות, בעוגות ובכל צורה שהיא. ושילוב של וניל ושמנת שהם שתי אהבות שלי זה הדבר הכי מושלם בעולם עבורי.
כמובן שניתן לקשט או למלא את העוגה עם קצפת וגם קצת פירות למי שאוהב ואז היא סופר מושקעת, אבל באמת שלא חייב כי היא מושלמת כמו שהיא.
בקיצור, אתם הולכים להתאהב בה קשות.. תתכוננו להתמכר:)
ואם אתם עדיין לא עוקבים אחריי באינסטגרם, זה הזמן להיכנס בלחיצה על הקישור הזה ולעקוב:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגת שמנת ווניל/ אתי משה-חביב :
לעוגה:
50 גרם חמאה – להמיס במיקרוגל
1/2 כוס שמן – 100 גרם
כוס סוכר – 200 גרם
3 ביצים L
1 שמנת חמוצה9% או 15% – 200 גרם
1 שמנת חמוצה קטנה – 100 גרם
2 כוסות קמח רגיל – 280 גרם
1 אבקת אפיה – 10 גרם
כפית מחית וניל איכותית או 3 שקיות סוכר וניל
הכנה:
להקציף חלבונים עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר (לא נוקשה ולא רך מידיי, משהו באמצע).
בקערה גדולה לטרוף עם מטרפה ידנית את החלמונים, השמנת, הוניל, שמן וחמאה- לערבב הכל היטב היטב
להוסיף את הקמח והאפיה לערבב עד איחוד.
לחבר תערובות- את הקצף חלבונים לקפל לתוך תוכן הקערה, כל פעם להוסיף עוד מהקצף עד שנגמר ולקפל אותו פנימה לשאר הרכיבים בקערה.
להעביר לתבנית אינגליש קייק עמוקה, להכניס
לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך כ 50 דקות. כאשר העוגה יוצאת מהתנור להניח מעל ניילון נצמד שישמור את הלחות והעסיסיות. לשמור את העוגה בקופסא אטומה בחוץ בימי החורף או במידה והיא תאכל ביומיים הראשונים אחרי האפיה, אם לא אז תשמרו במקרר בקופסא אטומה.
* לגבי האפיה: תמיד מומלץ לבדוק את העוגה עם קיסם/שיפוד אם יוצא יבש, במקרה הזה אחרי 40 דקות ולפי זה תדעו אם להמשיך לעוד זמן אפיה. שימו לב שלכל תנור יש עוצמות שונות וכל אחד מכיר את התנור שלו הכי טוב בכדי לדעת עוצמות וזמנים-קחו את זה כטיפ לכל עוגה שתכינו.
מתכון עוגת שמנת ווניל
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)