עוגת שיש תפוז קקאו

עוגת שיש תפוז קקאו, רכה, אוורירית וטעימה במיוחד. קלה להכנה ובלי רכיבים מסובכים או תהליכים מורכבים.

שהייתי קטנה לא ממש התחברתי לעוגות מהסוג הזה, הן היו נראות לי משעממות ושל "מבוגרים", אהבתי את עוגות השוקולד,המילפיי והרולדה. היום אני בעיקר אוהבת את העוגות "היבשות" מהסוג הזה, לצד תה עם נענע או שוקו חם זה בול בשבילי.

הריח והטעם של העוגות האלה תמיד מזכיר בית, כייף בעיקר לנשנש אותן בחורף עם כוס תה חם. שאני מכינה את העוגות מהסוג הזה בבית כולם מתקבצים לבדוק מה נאפה בתנור ומה זה הריח הנהדר הזה..כמובן שאנחנו מנשנשים עוד שהעוגה חמה 🙂 הילדות אוהבות מאוד..כך שגם ילדים מתחברים לעוגה הזאת.

העוגה פרווה כך שלשומרי הכשרות היא ממש מעולה, אחרי ארוחה בשרית. מתאימה כמובן בחגים ושבתות ולפתיחת צומות.

בקיצור, עוגה נהדרת, טעימה, נראית מעולה ופשוט גונבת את ההצגה.

שיהיה בתיאבון 🙂

עוגת שיש תפוז קקאו/ אתי משה-חביב:

רכיבים לעיסת העוגה-
5 ביצים L
1 כוס סוכר (200 גרם)
2 שקיות סוכר וניל (20 גרם)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 כוס מיץ תפוזים (240 מ"ל)
2 כוסות קמח תופח(280 גרם) או 2 כוסות קמח רגיל+1 שקית אבקת אפיה.

מי שאוהב טעם של גרידת תפוז או לימון, אפשר לשים קצת גם תוספת של כפית גרידת תפוז/לימון.

לשיוש-
2 כפות אבקת קקאו
1 כוס נוזל מעיסת העוגה
2 כפות מים חמים

הכנה:
להפריד חלמונים וחלבונים, להקציף את החלבונים שמתחילות להיווצר בועות להכניס את הסוכר והוניל ולהקציף לקצף בהיר ותפוח.
להנמיך את מהירות המיקסר להכי נמוכה ולהכניס את החלמונים עד הטמעה, לאחר מכן את השמן בזרם דק ואת המיץ והקמח להכניס לסירוגין. מה זה לסירוגין? פעם קצת מיץ ופעם קצת קמח שוב מיץ ושוב קמח , לסיים עם הקמח. ערבול אחרון עד איחוד בלבד ולסיים הקצפה.
להעביר את העיסה לתבנית משומנת או רינג (24 או קוגלהוף), להשאיר בצד כוס מהעיסה.
לצורת השיש-
לקחת כוס מהעיסה של העוגה, להוסיף לה 2 כפות אבקת קקאו ו 2 כפות מים חמים ולערבב יחד עם מזלג (ככה נוודא שלא ישארו גושים מיותרים), לשפוך על העוגה את עיסת הקקאו בצורת עיגולים על העיסה הלבנה שבתבנית, לסיום להשתמש במזלג שקישקשנו איתו את הקקאו ו"לקשקש" את החלק העליון כך שהצבע השחור והלבן יראו מקושקשים ומבולבלים, כמו עוגת שיש. לא לערבב יותר מידיי ולא לקשקש הרבה אחרת העיסה תצא כהה כולה. מיד להכניס לתנור.
להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות לכ 50 דקות. כמובן יש לבדוק עם קיסם את מידת המוכנות של העוגה. מבחן הקיסם יקבע אם יש להמשיך באפיה או להוציא את העוגה.

מתכון עוגת שיש תפוז קקאו
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת שיש תפוז קקאו
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 17 Review(s)

8 thoughts on “עוגת שיש תפוז קקאו

  1. מתכון מדוייק . יצאה גהוהה טעימה נהדרת ולא מתוקה מדי. אי אפשר להפסיק לאכול .מאמצת את המתכון ❤

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *