עוגת שיש בחושה בננות ושוקולד

עוגת שיש בחושה בננות ושוקולד מריר היא עוגה קלה מאוד ופשוטה להכנה. אפילו לא צריכים מיקסר וגם לא הרבה כלים. 2 קערות ומזלג..זה הכל. חומרים פשוטים, הכנה פשוטה והטעם אלוהי.

למי שאוהב את שילוב הטעמים של בננה ושוקולד ימצא את עצמו מכין את העוגה הזאת באופן קבוע..באחריות.

העוגה במקור נקראת עוגת בננות ושוקולד של ליבי, למה היא נקראה כך אתם שואלים? כי שליבי שלי (הבת האמצעית שלי) היתה קטנה, סביב גיל שנה היא מאוד מאוד אהבה שוקולד ובננות (עד היום ?) והחלטתי להמציא לה עוגה שמשלבת את שני הרכיבים כדי שתנשנש לה להנאתה.. ואכן הכנתי לה את העוגה הזאת כעוגות אישיות וכל פעם הוצאתי לה אחת מהמקפיא והבאתי לה.. האושר שהיה לה על הפנים היה שווה כל רגע..

אז העוגה הזאת מוקדשת לליבי שלי ולכל מי שאוהב את העוגה הזאת.

העוגה חלבית והיא טעימה במיוחד בצורה הזאת, אך ניתן להמיר לפרווה (את השמנת החמוצה להמיר למיץ תפוזים או שמנת צמחית באותה כמות ואת החמאה במרגרינה או מחמאה). כמו כן בפסח להמיר את הקמח הרגיל בקמח תופח לפסח.

5 דקות הכנה וסיימתם.. אתם עוד פה?

 

 

 

עוגת שיש בחושה בננות ושוקולד / אתי משה-חביב:

לעיסת הבננות:
4 בננות בשלות למעוך עם מזלג (לא למעוך לרסק..אפשרי שישארו גושים בעיניי מוסיף המון).
3/4 כוס שמן (150 גרם)
1+1/2 (כוס וחצי) קמח תופח ( 210גרם) או קמח רגיל באותה הכמות ושקית אבקת אפיה
1 כוס סוכר (200 גרם)
3 ביצים m או L
1/2 כפית סודה לשתייה (3 גרם)
1 שמנת חמוצה 15% (200 מ"ל)
3 שקיות סוכר וניל (30 גרם)

לעיסה השחורה/לשיוש:
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם חמאה
כפית שמן

או 3 כפות גדושות ממרח נוטלה מומס מעט במיקרוגל

הכנה:
לעיסת הבננות-
לרסק את הבננות עם מזלג, להוסיף שמן ולערבב יחד, להוסיף סוכר ווניל ולערבב, להוסיף ביצים ולערבב, להוסיף את השמנת ולערבב..כל העירבובים נעשים באותה קערה ועם המזלג שמעכנו את הבננות. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת האפיה והסודה לשתיה. להכניס את תערובת הקמח והמתפיחים לתוך קערת הנוזלים (עם הבננות ושאר המצרכים) ולאחד בערבוב עם המזלג..עד שלא רואים יותר קמח (עניין של כמה שניות).אין צורך במיקסר!
להעביר את העיסה ל 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מס 26 רגילה או אפילו כמאפינס אישיים. מה שתבחרו.

לשיוש-
להמיס במיקרוגל בפולסים 100 גרם שוקולד מריר+ 50 גרם חמאה. לערבב עד שאין גושים. לסיום להוסיף כפית שמן ולערבב שוב.

או להשתמש ב 3 כפות גדושות נוטלה, לחמם מעט במיקרוגל שיהיה קל לערבוב.

הרכבת העוגה:
על עיסת הבננות שמחכה בתבנית לשפוך מעיסת השוקולד ו"לקשקש" את השוקולד בפנים עם קיסם/מזלג/סכין (כמו שעושים בעוגת שייש)- לא לאחד את הצבעים אלא רק לקשקש מעט.
להכניס לתנור בחום 175 מעלות למשך כ 50 דקות. בידקו כמובן עם קיסם לפני שתכבו את התנור..אם הקיסם יצא יבש אז העוגה מוכנה ואם לא אז המשיכו באפייה.

עוגת שיש בחושה בננות ושוקולד
בהצלחה ובתיאבון, אתי ?

 

 

 

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת שיש בחושה בננות ושוקולד
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 6 Review(s)

22 thoughts on “עוגת שיש בחושה בננות ושוקולד

    1. אפשר לצפות עם גנאש.. 100 גרם שוקולד מריר עם 100 גרם שמנת מתוקה. להמיס, לחכות 2 דקות ולשפוך על העוגה. למרות שהעוגה עם טעמים חזקים כך שאין צורך לצפות אותה מלבד קישוט של אבקת סוכר.
      בהצלחה ❤

      1. העוגה מהממת ….
        מכינה אותה פעם שנייה
        אגף , במקום שמנת חמוצה אני שמה כוס מיץ תפוזים , יוצא נהדר
        תודה על המתכון המהיר וקל להכנה

  1. יצא עוגה ממש טובה! עשיתי אותה פרווה ובמקום שמנת שמתי שמנת צמחית ובמקום חמאה נטורינה. ממליצה בחום! תודה 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *