עוגת שוקולד רכה ועסיסית כזאת עוד לא טעמתם מעולם. המתכון המנצח לעוגת שוקולד שנשארת רכה לאורך זמן, לחה ונימוחה. פשוט נפלאה.
לאחר המון ניסיונות להכין עוגת שוקולד טובה ומוצלחת וניסיתי המון מתכונים ותמיד משהו לא היה יוצא בטעם שהייתי רוצה.. ואחרי כל הניסיונות הגעתי למתכון המושלם. העוגה נפלאה ואני ממליצה עליה בחום ואהבה.
העוגה היא פרווה, שזה עוד יתרון מבחינת שומרי הכשרות. ניתן להשאיר אותה ללא ציפוי והיא נשארת עדיין רכה ומוצלחת.
במקרה הזה הכנתי ציפוי חלבי אבל בהחלט ניתן להכין את הציפוי גם פרווה (עם שמנת צמחית ושוקולד מריר).
אז.. אין חגיגה בלי עוגה, כמו שאומרים.. וזאת בהחלט עוגה לחגיגה.
ושכחתי לציין שהיא בחושה, ללא מיקסר. קלה, פשוטה ומהירה להכנה. מה יותר טוב מזה?
מתחילים? 5 דקות הכנה ולתנור.. 😉
עוגת שוקולד /אתי משה-חביב:
לחמם תנור לחום 170 מעלות.
להכין 2 קערות, אחת ליבשים ואחת לרטובים:
קערה מס'1-היבשים-
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתיה
1 חבילת אינסטנט פודינג שוקולד
כוס סוכר
3/4 כוס קקאו
לערבב הכל יחד.
קערה מס' 2-הרטובים-
4 ביצים m
כוס שמן
2 כוסות מים פושרים-חמימים
לערבב יחד במטרפה ידנית, לקשקש הכל.
הכנה:
לאחד קערות לאחר שערבבנו כל קערה בנפרד. להעביר את היבשים לתוך הרטובים.
לערבב עד איחוד חומרים ומיד לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות.לא להשאיר את העיסה בחוץ או להתמהמה איתה.
לאפות בחום 170 מעלות (חשוב שהתנור יהיה כבר חם). למשך 45 דקות (יש לשים לב ולבדוק אחרי 40 דקות, להכניס קיסם ולבדוק אם יוצא יבש). כל תנור אופה אחרת..הסימן שמוכן זה קיסם יבש.
טיפ – שהעוגה מוכנה, להוציא מהתנור ולעטוף את החלק העליון בניילון נצמד כשהעוגה חמה. עשו זאת בזהירות כי התבנית רותחת.
למה לשים ניילון נצמד מעל? על מנת לשמור את הלחות בתוך העוגה, כך היא תישאר עסיסית ורכה.
לאחר שהעוגה מתקררת, לשפוך עליה גנאש שוקולד חלב:
1 שוקולד חלב (100 גרם) שבור לקוביות
10-12 כפות שמנת מתוקה
לחמם יחד בצלוחית במיקרוגל בפולסים עד המסה מלאה. לערבב היטב.
לשפוך על העוגה שהעוגה קרה והגנאש חם.
לפזר סוכריות אם אוהבים. להכניס למקרר.
מתכון עוגת שוקולד
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
זה הכל, הכנה פשוטה מאוד והטעם מושלם.
היי אתי העוגת שוקולד כפי שציינת קלה ופשוטה להכנה וטעימה.ועשיתי לפי ההנחיות שלך.רק רציתי לשאול האם יש סיבה שכאשר הוצאתי אותה מהתנור ראיתי שהיא התבקעה באמצע?תודה
תודה רבה 🙂
פעם הבאה שתכיני, הורידי מהטמפרטורה של חום התנור ותאפי טיפה יותר. לפעמים זה קורה בגלל החום.
בהצלחה ?
שבת שלום האם אפשר לשים כוס חלב במקום כוס שמן??
תודה!
לא. החלב הוא לא תחליף לשמן. אבל את יכולה להמיר בחמאה מומסת (תסתכלי בטבלת המרות באינטרנט לגבי הכמות). בהצלחה 🙂
הי האם זה לא יותר מדי קקאו העוגה יוצאת מרה לא?
אם זה יותר מידיי עבורך ואת אוהבת את הטעם מתוק יותר, את יכולה להמיר חלק מהקקאו לשוקולית או להוסיף עוד טיפת סוכר.
בהצלחה 🙂
היי הכנתי אותה עם פודינג וניל במקום שוקולד זה בסדר?
לא יכולה לטעום ממנה כי הכנתי אותה כעוגת יום הולדת לביצ ספר של הבן..
מה שבטוח מריחה ממש טוב
אפשר גם עם וניל 🙂
היי. צריכה להכין את העוגה כפול שלוש בתבנית אחת גדולה. האם זה לא יוצא יותר מדי ביצים?
בנוסף, יש לי רק אחד וחצי אינסטנט פודינג שוקולוד, יש תחליף לאינסטנט?
היי.. לא הכנתי אותה בתבנית אחת כפול 3 אז לא יודעת לומר לך לגבי הביצים אם להפחית או לא, אבל יש עוגת שוקולד נוספת באתר-עוגת שוקולד בחושה שאותה אפשר להכפיל בודאות והיא עדיין יוצאת מצויין.
בהצלחה 🙂
גם אני אחרי המון ניסיונות להכין עוגת שוקולד טובה. אתמול ניסיתי את המתכון שלך והיה מעולה. זאת פעם ראשונה שאני מרוצה מעוגת שוקולד שאני מכינה. מומלץ ממש.
שמחה לקרוא, איזה כייף.
תודה שהכנת ואהבת 🙂
זו עוגת השוקולד הכי מוצלחת והכי טעימה שהכנתי!
גם המרקם שלה פשוט מושלם!!!!
תודה רבה רבה!!!
נ.ב. רק חייבת לציין שהכנתי את העוגה מקמח כוסמין לבן, והוספתי כמה טיפות בודדות של תמצית וניל.
איזה כייף, שמחה שאהבת:)
לאיזו גודל תבנית מתאימה הכמות הזו ?
האם יתאים לתבנית מלבנית או עגולה קוטר 26 ?
כן, מתאים
אפשר לוותר על הסודה לשתייה?
אפשר
היי
חייבת לומר לך שמאז שגיליתי את המתכון הזה של העוגות שוקולד,מכינה רק אותה
ואם לפעמים מתפתה להכין מתכון אחר,בסוף תמיד חוזרת לעוגה הזו
זו עוגה שאי אפשר להפסיק לאכול
תודה רבה,איזה כייף לקרוא. ריגשת אותי ❤️