עוגת שוקולד לפסח, רכה טעימה ועסיסית ביותר. את העוגה ניתן להכין כעוגה בחושה וללא מיקסר. עוגה קלה, מהירה ופשוטה להכנה. ניתן גם להכין בגרסה פרווה וגם בגרסה החלבית (יש הסבר לתחליף בשני המקרים).
אם רוצים את העוגה יותר אוורירית ופחות דחוסה, יש להשתמש במיקסר או מקצף ידני ולהתחיל בהקצפת חלבונים עם הסוכר והסוכר וניל עד לקבלת קצף תפוח אך לא נוקשה, להנמיך את מהירות המיקסר למצב הכי נמוך ולהוסיף לפי הסדר ובהדרגה את החלמונים, את השמן בזרם דק, את השמנת, הנוזלים ולסיום את היבשים.
עוגה טעימה במיוחד, ממליצה להכין אותה בגרסה של ההקצפה, כך יוצאת יותר אוורירית. למרות שיש כאלה שמעדיפים את העוגה דחוסה יותר. כך או כך היא נפלאה.
בהצלחה 🙂
עוגת שוקולד לפסח/ אתי משה-חביב:
(גירסה חלבית+פרווה)
4 ביצים
1/2 כוס שמן
1 אשל/ כוס פלסטיק מים
1 שמנת מתוקה/שמנת צמחית
2 סוכר וניל
3/4 כוס סוכר
1 כוס שוקולית
1 שקית קמח תופח של פסח
2 כפות קורנפלור (כדאי אבל לא חובה אם אין)
1/2 כוס קמח מצה לעוגה.
לציפוי:
1 חבילת שוקולד מריר
1/2 שמנת מתוקה
הכנת הגנאש- לחמם את השמנת היטב על הגז או במיקרוגל. שהשמנת רותחת לשפוך על קוביות השוקולד. להמתין 30 שניות ולערבב.
הכנה:
בגירסה ללא המיקסר: לשים בקערה את החומרים הרטובים ולטרוף במטרפה ידנית. להוסיף את היבשים ולערבב.
להעביר לתבנית משומנת.
לאפות בחום 160 מעלות למשך 35-40 דקות.
שהעוגה מתקררת מעט לשפוך עליה את הציפוי החם של הגנאש.
מתכון עוגת שוקולד לפסח
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂