עוגת שוקולד בחושה מושלמת!!! עוגת השוקולד הזאת פשוט טעימה בטירוף , כזאת שאי אפשר להפסיק לנשנש אותה, רכה ועסיסית, נשארת לחה לאורך זמן והכל בזכות טריק/פטנט קטנטן ופשוט אבל עושה את כל ההבדל בין סתם עוגת שוקולד לעוגת שוקולד שווה באמת. אחרי שתכינו אותה, לא תרצו להכין אף עוגה אחרת.
אחרי הרבה ניסיונות להכנת עוגת שוקולד בחושה, סוף סוף הגעתי לעוגת השוקולד האידיאלית!!! כל מה שניסיתי עד עכשיו נחל אכזבה אם מבחינת המרקם ואם מבחינת הטעם, כל פעם מעוגת שוקולד זה היה הופך לכדורי שוקולד כי אף אחד לא ממש התלהב מהעוגה.. אבל הפעם זה זה, הפעם הצלחתי ומעכשיו זאת העוגה שלנו בבית, כולם זוללים בהנאה. לגמרי תחושת גאווה 🙂
עוגה מצויינת לימי הולדת, לגן (אמא/אבא שבת), לשבת, לחג, שבאים אורחים בהפתעה או לא בהפתעה, עוגה שמתאימה לכל אירוע. היא גם מהירה להכנה,כך שגם אם התקילו אתכם בדקה ה 90 אתם תוכלו לצאת מזה בשלום ובקלות 🙂
מלבד העובדה שהעוגה היא מעולה, היא גם ממש ממש ממש קלה להכנה, כל מה שצריך זה 2 קערות ומטרפה, מכניסים לתנור וכל השאר התנור כבר עושה.
חשוב לעקוב אחרי הוראות המתכון בסיום האפייה כי שם החלק החשוב באמת. חשוב לבדוק את מצב האפייה עם קיסם ולא לסמוך רק על זמני האפייה, חשוב לאפות בחום נמוך והכי חשוב לעבוד לפי הטריק.
שימו לב שגם בהוראות ההכנה יש סדר מסויים.
טוב, בלי הרבה חפירות.. 5 דקות והעוגה ניכנסת לתנור..
תזכרו-רק עוגת שוקולד בחושה של קראנצ'ית ! תשמרו את המתכון קרוב לליבכם כי אתם הולכים לאמץ ולהתאהב בה כל פעם מחדש.
כנסו לראות את הסרטון שלה אצלי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגת שוקולד בחושה/אתי משה-חביב:
מה צריך?
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
כוס ורבע שוקולית (175 גרם)
1/4 כוס קקאו (35 גרם)
1 + 1/2 כוסות סוכר (300 גרם)*ניתן להפחית.
1 כוס שמן (200 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 ביצים L
1/4 כוס מים רותחים- בסוף (60 גרם)
לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה
הכנה:
בקערה מס' 1 לנפות את כל היבשים- הקמח, אבקת אפיה, שוקולית וקקאו.
בקערה מס' 2 לטרוף במטרפה ידנית לפי הסדר את הביצים, הסוכר, שמנת מתוקה ושמן.
*הערה לגבי הסוכר- כן, הכמות גדולה וכן ניתן להפחית ממנה. קחו בחשבון שלא לשים פחות מ כוס ורבע אחרת העוגה תצא מרה. כוס ורבע= 250 גרם.
להעביר את תוכן קערת היבשים לתוך הרטובים, כל פעם קצת ולטרוף, לאחר שהעיסה אחידה ואין גושים להכניס את המים הרותחים תוך כדי ערבוב מהיר.
להעביר את העיסה לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 23×28 (כמובן שלא בדיוק,גם אם יש משהו בגודל פחות או יותר זהה זה גם יתאים), לשמן אותה מעט. להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ולאפות בחום הזה במשך 15 דקות, לאחר 15 דקות להנמיך את חום התנור ל 160 מעלות ולאפות עוד 40-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (זה המבחן האמיתי, אחרי 40 דקות תבדקו עם קיסם, אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה, אם לא המשיכו אפיה עד שקיסם יצא יבש,גם אם זה מעבר לזמן הנקוב).
לציפוי-
לחמם במיקרוגל את השמנת בצלוחית/קערה מתאימה לחימום במיקרוגל עד למצב של רתיחה, שיוצאת רותחת להכניס לבפנים את השוקולד ולערבב עד קבלת עיסה חלקה. להכין את הציפוי ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור.
ועכשיו לטיפ הכי שווה שתוכלו לבקש עבור עוגת שוקולד רכה ועסיסית-
בסיום האפיה, שהעוגה מוכנה, להוציא אותה מהתנור ולחתוך אותה בעודה חמה לריבועים ולשפוך עליה את הציפוי החם ומה שהכי חשוב, מיד אחרי שציפיתם את העוגה בשוקולד, עטפו את העוגה מלמעלה בניילון נצמד (שהניילון מכסה את כל החלק העליון ונוגע בתבנית אבל לא בעוגה עצמה ובציפוי), כך העוגה תישאר לחה ועסיסית מבפנים.
אופציה נוספת-שהעוגה יוצאת חמה מהתנור לעטוף אותה בניילון נצמד (את החלק העליון) לפני ששמים גנאש/ציפוי ואחרי שעה להוציא את הניילון ולשפוך את הגנאש.
כך או כך מה שחשוב זה העטיפה של הניילון הנצמד שהעוגה חמה כאשר היא יוצאת מהתנור.
אחרי שתכינו את העוגה בצורה הזאת ותטעמו ממנה,לא תרצו להכין אף עוגה אחרת.
מתכון עוגת שוקולד בחושה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂
העוגה נראית מעולה! אפשר לשים קרם קוקוס במקום השמנת? לא אוהבת שמנת צמחית ורוצה פרווה
תודה 🙂 לא מרגישים אם השמנת צמחית בתוך עוגה אפויה כך שאין טעם לוואי או משהו בסגנון. לגבי קרם קוקוס לא יודעת לומר לך כי אני לא משתמשת בזה.
העוגה יצאה ממש טעימה! אליפות ! תודה.ערכתי כמה שינויים- החלפתי חצי כוס קמח רגיל בקמח טף בשביל הבריאות ? הורדתי סוכר לאחד וחצי כוסות.הטיפ שנתת לעסיסיות מעולה.תודה רבה.
שמחה שאהבת 🙂
ותודה שנתת פה טיפ למי שמחפש תחליף לקמחים אחרים.
העוגה יצאה מעולה! הפחתי חצי מכמות הסוכר
מעולה..שמחה שאהבת 🙂
וואוו !! בתור אחת שב6 שנים האחרונות מנסה לעשות עוגות שוקולד בלי הצלחה בכלל
סוףסוף מצאתי את המתכון המושלם!!!
תודה .
וואוו..תודה רבה, שימחת אותי מאוד 🙂
לקח הרבה זמן עד שהגעתי לנוסחה המושלמת 🙂
העוגה מעולה אבל איך אפשר לשים ניילון נצמד כשהפח ירקב רותח זה נחתך לי???
תשימי חתיכה גדולה יותר של ניילון או תקני נייילון חזק יותר. אצלי לא נקרע.
אני כמעט על שישי מכינה עוגת שוקולד
אבל אף פעם לא הגעתי לעוגה שדומה כאחת לאחת לעוגת שוקולד שסבתא שלי הייתה מכינה באופן קבוע כל מפגש משפחתי
תודה על שיתוף במתכון וחזרה לזיכרון מתוק לעבר❤️
תודה רבה, ריגשת ממש:) שמחה שהצלחתי להיכנס לכם ללב.
מה אפשר לשים במקום שוקולית?
אין תחליף,זה המתכון 🙂
אני שמתי פודינג שוקולד ויצא מעולה..
יאמי:)
העוגה פשוט מצויינת! מזכירה טעמי ילדות
תודה רבה, שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה.. יש לך מתכונים מדוייקים נפלאים וטעימים…
איזה כייף לקרוא, שימחת אותי:) תודה רבה.
תודה רבה על המתכון הנפלא איצאה מעדן ❤??
לגמרי עוגת השוקולד הכי טעימה שיש. תודה שהכנת ואהבת:)
היי
אם יש לי ביצים xl להשאיר אותה כמות ביצים?
תורידי אחת
היי,
קודם כל רוצה לפרגן ולהגיד שזאת העוגת שוקולד הכי מושלמת שיצא לי אבררר !!
אני רוצה להכין שוב אבל בתבנית עגולה. איזה קוטר מתאים?
תודה רבה, היא בהחלט העוגה הכי טעימה שיש, לקח לי זמן להגיע למתכון הזה אחרי הרבה נסיונות כושלים לעוגת שוקולד.
התבנית המתאימה היא 24 או 26.
האם יש אפשרות להכין שתי עוגות כאלו שיהיו אחת על השניה? או שלא יחזיקו מעמד? רוצה להכין לבן שלי כי הוא משוגע על עוגות כאלו ומצד שני רוצה לזלף ולקשט ולעשות ממנה וואו גדול יותר מבחוץ כשמפנים כבר מושלמת וכמו שאוהב..
העוגה הזאת רכה מאוד, לא בטוחה עד כמה ניתן להכין ממנה עוגה מעוצבת בקומות. באמת שלא ניסיתי ולכן לא יודעת לומר לך בודאות.
מה להכניס במקום השמנת?
אני רוצה עוגה פרווה
לעוגת שוקולד פרווה תשתמשי במתכון השני שבאתר:) הוא פרווה.
האם אפשר להמיר את השמנת המתוקה בחלב, או לפחות חצי מהכמות?
אפשר שמנת חמוצה
אם אני עושה באינגליש קייק כמה תבניות זה
2 אינגליש קייק חד פעמית או 1 לא חד פעמית אינגליש קייק עמוקה.
האם את אופה על טורבו?
לא. אפיה רגילה חום עליון ותחתון.
אמאלה מצאתי את המכון המושלםםםםם יאלופה!!!!!!
כייףףף.. העוגה הכי שווה שיש:) אחרי הרבה ניסיונות הגעתי למתכון המדוייק והטעים הזה:) תהנו..
מברוק על מתכון
האם אפשר להחליף את השמנת בנוזל אחר?
השאלה נשאלת גם לעוגת פרווה האם ניתן להחליף את השמנת צימחית?
מיץ תפוזים אולי?
את השמנת המתוקה ניתן להמיר לשמנת חמוצה באותה הכמות או במים פושרים באותה הכמות. אפשר גם חלב.
אפשר בבקשה מתכון לפרווה
יש באתר עוד מתכון לעוגת שוקולד בחושה שהיא פרווה:)
עוגת שוקולד מהסרטים! רכה עדינה ואסיסית. אפיתי אותה בפאירקס בתוך אמבטיית מיים על חום נמוך, כמו עוגת גבינה ויצאה מושלםם!! הגשתי אותה חמה עם קצפת קרה וזה אימאלה ואבאלה! וואוו! אי אפשר לעצור לאכול!
תודה מכל ה♥️
איזה כייף שאהבת:) העוגה הכי מוצלחת שיש:)
נראה נהדר!
איפה עדיף לשמור את העוגה בחוץ או במקרר?
תודה:) תמיד לשמור במקרר, במיוחד בקיץ.
העוגה מעולה. יצאה רכה ונימוחה.
שמתי 1/2 כוס סוכר וזה לא גרע מהטעם. טעימה ממש.
תודה
איזה כייף, שמחה שאהבת:)
אחת מעוגות השוקולד הכי מוצלחות שיצאו לי. תודה רבה!
איזה כייף שאהבת:) עוגת השוקולד הכי טעימה שיש:)
היי
רציתי לשאול האם אפשר להמיר את השוקולית לקקאו ואם כן באותו כמות??
לא מתחברת לטעם של השוקולית
מקסימום אוסיף סוכר..
תודה מראש
לא בכמות של השוקולית אחרת זה יצא מר מאוד. הטעם של השוקולית לא מורגש כשוקולית, זה נותן טעם מצויין לעוגה. תמיד ניתן להמיר לתערובת קמח, סוכר וקקאו במקום השוקולית.
היי
רוצה להכין עכשיו , והתברר לי שהשוקולית נגמרה , אפשרי להוסיף במקום קקאו ? זה יעבוד ? אם כן איזה כמות וכמה סוכר להוסיף ?
האם אפשר להקפיא? רוצה לשלוח לבן שלי לצבא
בודאי. אפשר להקפיא. לעטוף היטב בניילון נצמד ולהקפיא. ניתן להקפיא עם הציפוי.
החלפתי את הקמח הרגיל לקמח כוסמין לבן, מנסיון הפחתי בכמות הקמח לכוס ורבע.והזמן אפיה התערך בחצי שעה.
מעולה, העיקר שאהבת ונהנית:)
תודה רבה על מתכון מצויין! עוד כל כך טעימה ?♥️
בשמחה❤️ תודה?
שאלה בבקשה. את שמה את העוגה על השיש או במקרר?
אני משאירה במקרר בגלל שהיא חלבית וגם בגלל שהיא נשארת לחה ועסיסית יותר. אפשר גם להקפיא את העוגה היא יוצאת מושלמת גם מהקפאה-להפשיר אותה במקרר.
האם אפשר שוקולד במקום שוקולד?
והאם אפשר להגיש אותה כעוגת שוקולד חמה?
אפשר להגיש כעוגת שוקולד חמה,כמובן.
לגבי השאלה הראשונה לא הבנתי אותה.
תודה על המתכון. עדיין לא אפיתי את העוגה, אך אני חייבת לציין ולהודות לך על מתכון מפורט וברור. יישר כוח, ובהחלט אנסה אותו בהזדמנות ראשונה.
באהבה. תודה רבה
תודה על השיתוף! אלופה !!!
באהבה
היי, נגמרה לי השמנת המתוקה- שמנת לבישול יתאים פה?
לא מתאים. אם זה לתוך הבלילה אז אפשר לשים מים במקום.
או שמנת חמוצה
היי אתי,
תודה על מתכון מעולה! מכינה אותה קבוע והיא תמיד גונבת את ההצגה ????
אני רוצה להכין אותה בתבנית גדולה יותר בגודל 32×25 בערך, כדי שתתאים לדף סוכר a4 עם מרווח בין הדף לשולי התבנית. בכמה לדעתך צריך להגדיל כמויות כדי שיתאימו לתבנית והאם זמן האפייה משתנה?
המון תודה!
יולי
תודה רבה..
להכין פעם וחצי , זאת אומרת את הכמות הרגילה פלוס חצי כמות לדעתי .
יצא מעולללההה תודה גדולה על התגובה המהירה!
בוקר טוב
כל כך הרבה מחמאות חייבת לנסות.
אפשר אולי לכסות את העוגה בנייר כסף במקום ניילון נצמד?
תודה. אפשר.