עוגת שוקולד בחושה

עוגת שוקולד בחושה מושלמת!!! עוגת השוקולד הזאת פשוט טעימה בטירוף , כזאת שאי אפשר להפסיק לנשנש אותה, רכה ועסיסית, נשארת לחה לאורך זמן והכל בזכות טריק/פטנט קטנטן ופשוט אבל עושה את כל ההבדל בין סתם עוגת שוקולד לעוגת שוקולד שווה באמת. אחרי שתכינו אותה, לא תרצו להכין אף עוגה אחרת.

אחרי הרבה ניסיונות להכנת עוגת שוקולד בחושה, סוף סוף הגעתי לעוגת השוקולד האידיאלית!!! כל מה שניסיתי עד עכשיו נחל אכזבה אם מבחינת המרקם ואם מבחינת הטעם, כל פעם מעוגת שוקולד זה היה הופך לכדורי שוקולד כי אף אחד לא ממש התלהב מהעוגה.. אבל הפעם זה זה, הפעם הצלחתי ומעכשיו זאת העוגה שלנו בבית, כולם זוללים בהנאה. לגמרי תחושת גאווה 🙂

עוגה מצויינת לימי הולדת, לגן (אמא/אבא שבת), לשבת, לחג, שבאים אורחים בהפתעה או לא בהפתעה, עוגה שמתאימה לכל אירוע. היא גם מהירה להכנה,כך שגם אם התקילו אתכם בדקה ה 90 אתם תוכלו לצאת מזה בשלום ובקלות 🙂

מלבד העובדה שהעוגה היא מעולה, היא גם ממש ממש ממש קלה להכנה, כל מה שצריך זה 2 קערות ומטרפה, מכניסים לתנור וכל השאר התנור כבר עושה.
חשוב לעקוב אחרי הוראות המתכון בסיום האפייה כי שם החלק החשוב באמת. חשוב לבדוק את מצב האפייה עם קיסם ולא לסמוך רק על זמני האפייה, חשוב לאפות בחום נמוך והכי חשוב לעבוד לפי הטריק.
שימו לב שגם בהוראות ההכנה יש סדר מסויים.
טוב, בלי הרבה חפירות.. 5 דקות והעוגה ניכנסת לתנור..

תזכרו-רק עוגת שוקולד בחושה של קראנצ'ית ! תשמרו את המתכון קרוב לליבכם כי אתם הולכים לאמץ ולהתאהב בה כל פעם מחדש.

כנסו לראות את הסרטון שלה אצלי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

 

עוגת שוקולד בחושה/אתי משה-חביב:

מה צריך?
1.5 כוסות קמח (210 גרם)
1 שקית אבקת אפיה (10 גרם)
כוס ורבע שוקולית (175 גרם)
1/4 כוס קקאו (35 גרם)
1 + 1/2 כוסות סוכר (300 גרם)*ניתן להפחית.
1 כוס שמן (200 גרם)
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
4 ביצים L
1/4 כוס מים רותחים- בסוף (60 גרם)

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה

הכנה:
בקערה מס' 1 לנפות את כל היבשים- הקמח, אבקת אפיה, שוקולית וקקאו.
בקערה מס' 2 לטרוף במטרפה ידנית לפי הסדר את הביצים, הסוכר, שמנת מתוקה ושמן.

*הערה לגבי הסוכר- כן, הכמות גדולה וכן ניתן להפחית ממנה. קחו בחשבון שלא לשים פחות מ כוס ורבע אחרת העוגה תצא מרה.  כוס ורבע= 250 גרם.

להעביר את תוכן קערת היבשים לתוך הרטובים, כל פעם קצת ולטרוף, לאחר שהעיסה אחידה ואין גושים להכניס את המים הרותחים תוך כדי ערבוב מהיר.
להעביר את העיסה לתבנית פיירקס מלבנית בגודל 23×28 (כמובן שלא בדיוק,גם אם יש משהו בגודל פחות או יותר זהה זה גם יתאים), לשמן אותה מעט. להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות ולאפות בחום הזה במשך 15 דקות, לאחר 15 דקות להנמיך את חום התנור ל 160 מעלות ולאפות עוד 40-50 דקות, עד שקיסם יוצא יבש (זה המבחן האמיתי, אחרי 40 דקות תבדקו עם קיסם, אם הקיסם יוצא יבש העוגה מוכנה, אם לא המשיכו אפיה עד שקיסם יצא יבש,גם אם זה מעבר לזמן הנקוב).
לציפוי-
לחמם במיקרוגל את השמנת בצלוחית/קערה מתאימה לחימום במיקרוגל עד למצב של רתיחה, שיוצאת רותחת להכניס לבפנים את השוקולד ולערבב עד קבלת עיסה חלקה. להכין את הציפוי ברגע שהעוגה יוצאת מהתנור.
ועכשיו לטיפ הכי שווה שתוכלו לבקש עבור עוגת שוקולד רכה ועסיסית-
בסיום האפיה, שהעוגה מוכנה, להוציא אותה מהתנור ולחתוך אותה בעודה חמה לריבועים ולשפוך עליה את הציפוי החם ומה שהכי חשוב, מיד אחרי שציפיתם את העוגה בשוקולד, עטפו את העוגה מלמעלה בניילון נצמד (שהניילון מכסה את כל החלק העליון ונוגע בתבנית אבל לא בעוגה עצמה ובציפוי), כך העוגה תישאר לחה ועסיסית מבפנים.

אופציה נוספת-שהעוגה יוצאת חמה מהתנור לעטוף אותה בניילון נצמד (את החלק העליון) לפני ששמים גנאש/ציפוי ואחרי שעה להוציא את הניילון ולשפוך את הגנאש.

כך או כך מה שחשוב זה העטיפה של הניילון הנצמד שהעוגה חמה כאשר היא יוצאת מהתנור.

אחרי שתכינו את העוגה בצורה הזאת ותטעמו ממנה,לא תרצו להכין אף עוגה אחרת.

מתכון עוגת שוקולד בחושה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

העוגה עטופה בניילון נצמד, אחרי הקירור פיזרתי סוכריות 🙂

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת שוקולד בחושה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 41 Review(s)

75 thoughts on “עוגת שוקולד בחושה

  1. העוגה יצאה ממש טעימה! אליפות ! תודה.ערכתי כמה שינויים- החלפתי חצי כוס קמח רגיל בקמח טף בשביל הבריאות ? הורדתי סוכר לאחד וחצי כוסות.הטיפ שנתת לעסיסיות מעולה.תודה רבה.

  2. וואוו !! בתור אחת שב6 שנים האחרונות מנסה לעשות עוגות שוקולד בלי הצלחה בכלל
    סוףסוף מצאתי את המתכון המושלם!!!
    תודה .

    1. אני כמעט על שישי מכינה עוגת שוקולד
      אבל אף פעם לא הגעתי לעוגה שדומה כאחת לאחת לעוגת שוקולד שסבתא שלי הייתה מכינה באופן קבוע כל מפגש משפחתי
      תודה על שיתוף במתכון וחזרה לזיכרון מתוק לעבר❤️

  3. היי,
    קודם כל רוצה לפרגן ולהגיד שזאת העוגת שוקולד הכי מושלמת שיצא לי אבררר !!
    אני רוצה להכין שוב אבל בתבנית עגולה. איזה קוטר מתאים?

  4. האם יש אפשרות להכין שתי עוגות כאלו שיהיו אחת על השניה? או שלא יחזיקו מעמד? רוצה להכין לבן שלי כי הוא משוגע על עוגות כאלו ומצד שני רוצה לזלף ולקשט ולעשות ממנה וואו גדול יותר מבחוץ כשמפנים כבר מושלמת וכמו שאוהב..

  5. מברוק על מתכון

    האם אפשר להחליף את השמנת בנוזל אחר?
    השאלה נשאלת גם לעוגת פרווה האם ניתן להחליף את השמנת צימחית?
    מיץ תפוזים אולי?

  6. עוגת שוקולד מהסרטים! רכה עדינה ואסיסית. אפיתי אותה בפאירקס בתוך אמבטיית מיים על חום נמוך, כמו עוגת גבינה ויצאה מושלםם!! הגשתי אותה חמה עם קצפת קרה וזה אימאלה ואבאלה! וואוו! אי אפשר לעצור לאכול!
    תודה מכל ה♥️

  7. היי
    רציתי לשאול האם אפשר להמיר את השוקולית לקקאו ואם כן באותו כמות??
    לא מתחברת לטעם של השוקולית
    מקסימום אוסיף סוכר..
    תודה מראש

    1. לא בכמות של השוקולית אחרת זה יצא מר מאוד. הטעם של השוקולית לא מורגש כשוקולית, זה נותן טעם מצויין לעוגה. תמיד ניתן להמיר לתערובת קמח, סוכר וקקאו במקום השוקולית.

  8. היי
    רוצה להכין עכשיו , והתברר לי שהשוקולית נגמרה , אפשרי להוסיף במקום קקאו ? זה יעבוד ? אם כן איזה כמות וכמה סוכר להוסיף ?

    1. אני משאירה במקרר בגלל שהיא חלבית וגם בגלל שהיא נשארת לחה ועסיסית יותר. אפשר גם להקפיא את העוגה היא יוצאת מושלמת גם מהקפאה-להפשיר אותה במקרר.

  9. תודה על המתכון. עדיין לא אפיתי את העוגה, אך אני חייבת לציין ולהודות לך על מתכון מפורט וברור. יישר כוח, ובהחלט אנסה אותו בהזדמנות ראשונה.

  10. היי אתי,
    תודה על מתכון מעולה! מכינה אותה קבוע והיא תמיד גונבת את ההצגה ????
    אני רוצה להכין אותה בתבנית גדולה יותר בגודל 32×25 בערך, כדי שתתאים לדף סוכר a4 עם מרווח בין הדף לשולי התבנית. בכמה לדעתך צריך להגדיל כמויות כדי שיתאימו לתבנית והאם זמן האפייה משתנה?
    המון תודה!
    יולי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *