עוגת שוקולד בחושה ללא קמח, מתאימה בדיוק לפסח ולמי שרגיש לגלוטן. אין פה תחליפי קמח, אבל היא עשירה מאוד בשוקולד.. יאממי.. ואם אתם חובבים מושבעים של שוקולד, העוגה הזאת בול בשבילכם:) עוגה בחושה, אין צורך במיקסר או הפרדת ביצים. ניתן להכין אותה בתבנית אחת גדולה או שתי אינגליש קייק.
יש בעוגה שקדים אבל לא באמת מרגישים שקדים, אפילו לא טיפה.
ניתן להכין את העוגה בגירסה פרווה, להמיר את שוקולד החלב במריר ובציפוי את השמנת המתוקה לשמנת צמחית.
השנה בקינוחים של פסח החלטתי ללכת על קינוחים שהם בלי קמח בכלל, בעוגה הזאת אין קמח וגם לא תחליף קמח, רציתי גם עוגה בלי מיקסר כי בכל שנה בפסח אני מקבלת בקשות לעוגות שלא דורשות מיקסר או כלים מיוחדים או שיהיו בלי קמחים תופחים של פסח או קמחים מיוחדים שאי אפשר להשיג.. ובעצם הבקשות גרמו לי להכין מתכונים שיכולים להיות מיועדים לקהל היעד הזה. השנה יש לא מעט מתכונים כאלה באתר קראנצ'ית.
לקבלת סרטונים, טיפים ומתכונים לפני כולם כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
גם הקישוט של עוגת שוקולד בחושה ללא קמח המהממת הזאת תמצאו באינסטגרם שלי שמור בהייליטס.
עוגת שוקולד בחושה ללא קמח / אתי משה-חביב:
200 גרם שוקולד מריר מומס
100 גרם שוקולד חלב מומס
200 גרם- כוס שמן קנולה
250 גרם סוכר
150 גרם שקדים טחונים דק לאבקה (או קמח שקדים)
80 גרם קורנפלור
2 סוכר וניל (20 גרם)
1 אבקת אפייה (10 גרם)
50 גרם קקאו
4 ביצים
3/4 כוס מים רותחים+2 כפות מים נוספות-סך הכל 200 גרם מים
*לפרווה להמיר את שוקולד החלב במריר.
ציפוי גנאש:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה
הכנה:
ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים או על באן מרי למרקם חלק. מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים מהר והיטב שהביצים לא יתחממו ויהפכו לחביתה, מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים יבשים ולבסוף את המים הרותחים.
אופים ב175 מעלות 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. שימו לב לזמנים לפי התנור האישי שלכם. ניתן לאפות בחום נמוך יותר ולזמן ממושך יותר. קחו בחשבון שהעוגה אפויה כאשר קיסם יוצא יבש,זה המבחן האמיתי.
מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית גדולה.
הכנת הגנאש-
לחמם את השמנת היטב במיקרוגל או בקלחת על האש, שהשמנת רותחת להוציא מהמיקרוגל או לכבות את האש ולשים את השוקולד, להמתין 30 שניות ולערבב עד הגעה למרקם אחיד.
לעטוף את העוגות עם ניילון נצמד מיד עם היציאה מהתנור למשך 20 דקות. אחרי 20 דקות לשפוך את הגנאש. לקרר לפני חיתוך על מנת שהעוגה תתייצב.
לזלול בהנאה:)
מתכון עוגת שוקולד בחושה ללא קמח
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך






האם ניתן להמיר קורנפלור בקמח תפוח אדמה ?
לא ניסיתי, אבל מאמינה שכן. מקווה רק שזה לא יכביד על העוגה.
מה הוד אפשר במקום הקורנפלור ? אפשר עוד קמח שקדים?
היי , אפשר משהו אחר במקום שקדים?
קמח ללא גלוטן
האם הבלילה מספיקה לשתי תבניות איינגלישקייק!
כן,גם כתוב במתכון ?
איך עושים את הקישוט הלבן?
פסים לאורך ולרוחב של שוקולד לבן מומס ואז לעבור עם קיסם בצורת שתי וערב.
תודה וחג שמח
חג שמח
מושלמת. אחלה מתכונים.
????????❣️
תודה רבה, שמחה שאהבת ❤️
האם אפשר במקום קקאו שוקולית? אם כן צריך לשנות כמויות?
לא ניסיתי רק עם שוקולית, מאמינה שאפשרי בהחלט. לא צריך לשנות כמויות.