עוגת שוקולד בחושה ללא קמח

עוגת שוקולד בחושה ללא קמח, מתאימה בדיוק לפסח ולמי שרגיש לגלוטן. אין פה תחליפי קמח, אבל היא עשירה מאוד בשוקולד.. יאממי..  ואם אתם חובבים מושבעים של שוקולד, העוגה הזאת בול בשבילכם:)  עוגה בחושה, אין צורך במיקסר או הפרדת ביצים. ניתן להכין אותה בתבנית אחת גדולה או שתי אינגליש קייק.

יש בעוגה שקדים אבל לא באמת מרגישים שקדים, אפילו לא טיפה.

ניתן להכין את העוגה בגירסה פרווה, להמיר את שוקולד החלב במריר ובציפוי את השמנת המתוקה לשמנת צמחית.

השנה בקינוחים של פסח החלטתי ללכת על קינוחים שהם בלי קמח בכלל, בעוגה הזאת אין קמח וגם לא תחליף קמח, רציתי גם עוגה בלי מיקסר כי בכל שנה בפסח אני מקבלת בקשות לעוגות שלא דורשות מיקסר או כלים מיוחדים או שיהיו בלי קמחים תופחים של פסח או קמחים מיוחדים שאי אפשר להשיג.. ובעצם הבקשות גרמו לי להכין מתכונים שיכולים להיות מיועדים לקהל היעד הזה.  השנה יש לא מעט מתכונים כאלה באתר קראנצ'ית.

לקבלת סרטונים, טיפים ומתכונים לפני כולם כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

גם הקישוט של עוגת שוקולד בחושה ללא קמח המהממת הזאת תמצאו באינסטגרם שלי שמור בהייליטס.

 

 

 

עוגת שוקולד בחושה ללא קמח / אתי משה-חביב:

200 גרם שוקולד מריר מומס

100 גרם שוקולד חלב מומס

200 גרם- כוס שמן קנולה

250 גרם סוכר

150 גרם שקדים טחונים דק לאבקה (או קמח שקדים)

80 גרם קורנפלור

2 סוכר וניל (20 גרם)

1 אבקת אפייה (10 גרם)

50 גרם קקאו

4 ביצים

3/4 כוס מים רותחים+2 כפות מים נוספות-סך הכל 200 גרם מים

*לפרווה להמיר את שוקולד החלב במריר.

ציפוי גנאש:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם שמנת מתוקה

הכנה:

ממיסים שוקולד במיקרוגל בפולסים או על באן מרי למרקם חלק. מוסיפים ביצים וסוכר ומערבבים מהר והיטב שהביצים לא יתחממו ויהפכו לחביתה, מוסיפים שמן ומערבבים. מוסיפים יבשים ולבסוף את המים הרותחים.

אופים ב175 מעלות 50 דקות או עד שקיסם יוצא יבש. שימו לב לזמנים לפי התנור האישי שלכם. ניתן לאפות בחום נמוך יותר ולזמן ממושך יותר. קחו בחשבון שהעוגה אפויה כאשר קיסם יוצא יבש,זה המבחן האמיתי.

מתאים ל2 תבניות אינגליש קייק או תבנית מלבנית גדולה.

הכנת הגנאש-

לחמם את השמנת היטב במיקרוגל או בקלחת על האש, שהשמנת רותחת להוציא מהמיקרוגל או לכבות את האש ולשים את השוקולד, להמתין 30 שניות ולערבב עד הגעה למרקם אחיד.

לעטוף את העוגות עם ניילון נצמד מיד עם היציאה מהתנור למשך 20 דקות. אחרי 20 דקות לשפוך את הגנאש. לקרר לפני חיתוך על מנת שהעוגה תתייצב.

לזלול בהנאה:)

מתכון עוגת שוקולד בחושה ללא קמח

בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

לפני ציפוי
דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת שוקולד בחושה ללא קמח
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 3 Review(s)

13 thoughts on “עוגת שוקולד בחושה ללא קמח

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *