עוגת שוקולד בחושה טבעונית

עוגת שוקולד בחושה טבעונית רכה, לחה ועסיסית שאין דברים כאלה. יוצאת גבוהה מאוד, אוורירית ומאוד מאוד טעימה, לא תנחשו בחיים שהיא טבעונית. כל מי שטעם ממנה התאהב ברגע, היא כל כך טובה, כל כך טעימה, הרבה יותר מכמה עוגות שוקולד לא טבעוניות שאכלתי בחיי.. החלטנו בבית לאמץ אותה באופן קבוע מרוב שהיא טעימה. אין פה הפרדת ביצים כי היא טבעונית, אין התעסקות בהקצפות או בנפילות,היא תמיד יוצאת מוצלחת (10 דקות וסיימתם עם ההכנה, כל השאר עושה התנור) . פשוט תעקבו אחרי המתכון (תשתמשו במשקל!) והמון סבלנות בזמן האפיה והיא תצא מושלמת. מבטיחה.

עוגת השוקולד הבחושה והטבעונית הזאת מתאימה למגוון רחב של אלרגנים והתאמתי אותה כך שתוכל להתאים לאלרגים למוצרי חלב, לביצים, לאגוזים, בוטנים ושקדים. כל המוצרים שהשתמשתי בהם הם ללא הרכיבים האלה וגם אין בהם חשש להכלת הרכיבים האלה. כל פריט נבחר בקפידה יתרה ולכן זאת עוגה שעבדתי עליה לא מעט זמן מבחינת הרכבת החומרים, המרות, כמויות, הבנה והתאמת רכיבים ועוד וכן בחיפוש רכיבים התואמים את הקטגוריות הנ"ל.
כל אלה הביאו אותי להגיע לעוגה ברמה הכי טובה והכי גבוהה מבחינת עוגת שוקולד בחושה טבעונית.
ואיך הכל התחיל ולמה בכלל הגעתי לטבעוני? אז ככה.. הבת הקטנה שלי נמצאית בגן עם ילדים אלרגים לחלב, ביצים, אגוזים, בוטנים וכיו"ב והיתה צריכה לחגוג יום הולדת בגן.. אז מה עושה אמא מטורללת שחייבת להכין לילדות שלה את ה"דה-בסט"? (ועל הדרך נהנית להשתגע במטבח ומחפשת אתגרים מעניינים) עושה ניסויים כדי לשלוח את הילדה לגן עם העוגה הכי טעימה ומוצלחת שהיא תוכל לקבל במסגרת ההתאמות החדשות שיש בגן.. כי אין חגיגה בלי עוגה כמו שאומרים.. אז קראתי, חקרתי, ניסיתי, המצאתי והגעתי למתכון המושלם הזה והכל בשביל ליאן שלי שתחגוג כמו שצריך ובלי שתרגיש שמשהו השתנה.. והילדים בגן אתם שואלים? טרפו.. חזרתי עם קופסא ריקה כי כל העוגה נזללה ולא נשארה אפילו סוכריה 🙂 איזה כייף:)

תעקבו באינסטגרם לראות את הסרטונים ישירות מהמטבח שלי:

 https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

אחרי אפיה
חילקתי אותה לשני חלקים
מבט פנימה, תראו כמה שהיא עסיסית
מסדרת בשכבות ועוטפת עם קרם
טועמים את השאריות:)
הפרדת יבשים ורטובים במתכון
העוגה מיד אחרי אפיה, גבוהה, רכה ועסיסית
מבט מלמעלה
מזל טוב לליאן:)

עוגת שוקולד בחושה טבעונית/אתי משה-חביב:

לעוגה:
להקציף יחד:
כוס ורבע סוכר- 250 גרם
כוס שמן – 200 גרם
1 רסק תפוחים -113 גרם
כף חומץ (רגיל פשוט)
כוס וחצי חלב סויה – 360 גרם

לערבב בקערה את היבשים:
2 כוסות קמח לבן רגיל – 280 גרם
אבקת אפיה- שקית (10 גרם)
1/4 כוס קקאו-  35 גרם
3/4 כוס שוקולית –  100 גרם
קורט מלח

הכנה:
להקציף רטובים עם סוכר – סוכר, שמן, רסק תפוחים, חומץ, חלב סויה . הקצפה קלה של 2-3 דקות במיקסר ידני.
לערבב בקערה נפרדת את היבשים.
לחבר קערות.
להכניס לתנור שחומם מראש ל160  מעלות למשך שעה, שעה ועשרים או עד שקיסם/שיפוד יצא יבש.
השתמשתי ברינג קוטר 20,גובה 10 ס"מ. זמני האפיה משתנים בהתאם לגודל וגובה התבנית.

שהעוגה יוצאת מהתנור לעטוף אותה בניילון נצמד ולהמתין שתתקרר.
שמתקררת (אפשר להשאיר ככה לילה במקרר ולמחרת לצפות ולקשט), לחתוך באמצע, למלא בקרם ולסגור עם החלק השני. מעל למרוח גם כן קרם וניתן לקשט עם ציפוי שוקולד וסוכריות.
אם לא מכינים אותה גבוהה ולא רוצים לפתוח באמצע, ניתן להכין אותה גם בתבנית רחבה יותר שתצא נמוכה יותר ואז אפשר לצפות רק מלמעלה או להשאיר אותה כמו שהיא. לא חייב לצפות בקרם או בציפוי שוקולד. אפשר גם רק עם ציפוי שוקולד ובלי קרם ולהפך ואפשר גם בלי כלום. העוגה יוצאת רכה, לחה ועסיסית גם ככה.

ציפוי שוקולד לעוגה:
3 כפות קקאו
3 כפות שוקולית
3 כפות סוכר
1/4 כוס מים חמים- 60 גרם
50 גרם מרגרינה /מחמאה
לבשל הכל על הגז. לצפות את העוגה.

לקרם וניל:
1 שמנת צמחית
1/4 כוס מים מהברז
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
כף סוכר לבן
להקציף הכל יחד. לזלף על העוגה.

לקישוט:
סוכריות צבעוניות

מתכון עוגת שוקולד בחושה טבעונית
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)

אולי יעניין אותך

דירוג
שם המתכון
עוגת שוקולד בחושה טבעונית
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

2 thoughts on “עוגת שוקולד בחושה טבעונית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *