עוגת רולדה

מתכון רולדה במילוי קרם וניל. רולדה של פעם בטעם נוסטלגי וביתי. רולדה ספוג טורט פשוטה להכנה, עם קצפת בטעם וניל. אהובה על ילדים. לקישוט כיד הדמיון.

עוגת רולדה במילוי קרם וניל היא אחת המועדפות אצלי בבית. עוגה טעימה, מתוקה,מלאה בקרם וניל שילדים אוהבים וכמובן אפשר לשחק עם המילוי והקישוטים ואפילו לשתף את הילדים בהכנתה.. 🙂

העוגה קלה ופשוטה להכנה וקוצרת המון מחמאות.

אז אם נתקעתם בלי עוגה לשבת ובכל זאת מתחשק לכם משהו טעם ומרשים,זאת העוגה הקלאסית עבורכם.

עוגת רולדה /אתי משה-חביב:

לרולדה-
4 ביצים L
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 סוכר וניל
1/4 כוס שמן (50 גרם)
כוס קמח + כפית אבקת אפיה ( 140 גרם קמח+ 5 גרם א.אפיה)

הכנה:

להקציף את הביצים שלמות למשך 30 שניות עד דקה,עד שיש בועות קטנות מסביב..לאחר שנוצרות בועות להוסיף את הסוכר והסוכר וניל בזרם דק תוך כדי הקצפה ולהמשיך להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד שהקצף הופך להיות צהבהב ותפוח.
כאשר רואים שנוצר קצף בהיר ותפוח להנמיך את המהירות להכי נמוכה שיש ולהוסיף בזרם דק את השמן לחכות 20 שניות ולהוסיף את הקמח (חשוב שיהיה קמח מנופה) לערבול קל עד איחוד חומרים,לסיום להוסיף את אבקת האפייה.
להעביר לתבנית התנור עם נייר אפייה. לשמן את הנייר. להכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 10 דקות (לכל היותר 15 דקות, שימו לב לפי התנור שלכם).
שבצק הרולדה יוצא מהתנור להניח להתקרר טיפה (ממש טיפה), להפוך על מגבת נקייה או נייר אפייה נקי ולקלף את הנייר שמוצמד לרולדה (זה שהרולדה נאפתה עליו). לגלגל את הרולדה יחד עם המגבת/נייר האפייה החדש ולהניח מגולגל להתקררות (ללא מילוי עדיין).

כאשר בצק הרולדה האפוי קר, לפתוח את הבצק המגולגל, למרוח 1/2 מהקרם ולגלגל. לאחר הגלגול למרוח את החצי השני של הקרם על הרולדה המגולגלת מעל ובצדדים. לפזר מעל מה שרוצים ואוהבים (מקופלת, סוכריות,קוקוס ועוד).

רולדה עם עדשים צבעוניים
רולדה עם עדשים צבעוניים

לקצפת:

2 שמנת מתוקה
כוס וחצי חלב
2 אינסטנט פודינג
1 כף סוכר
להקציף הכל יחד לקרם חלק ויציב.
לפתוח את הרולדה,למלא עם הקרם ולגלגל שוב. למרוח גם מעל מהקרם.לקשט עם מה שאוהבים..
ניתן למרוח על הרולדה ריבה ואז לשים קרם-לא חובה.

מתכון לרולדה 

בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂

טיפים ורעיונות:

  • אפשר למלא בקרם שוקולד-להחליף את האינסטנט פודינג הוניל באינסטנט שוקולד.
  •  אפשר לצפות מעל בגנאש.
  •  אפשר לקשט בכל מה שאוהבים- מסוכריות ועד שוקולדים.
  • אפשר למרוח ריבה ולשים מעל הריבה קרם ולגלגל את הרולדה. אפשר למרוח ריבת חלב ומעל את הקרם ולפזר קוקוס.
רולדה
רולדה
רולדה עם עדשים צבעוניים
רולדה עם עדשים צבעוניים
דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת רולדה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
3.51star1star1star1stargray Based on 14 Review(s)

4 thoughts on “עוגת רולדה

  1. שבוע שעבר הכנתי את הרולדה והיא הייתה טעימה מאוד. הפעם רוצה להכין רולדת שוקולד .
    איך משנים ? להוסיף קקאו ? להוריד קמח ?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *