עוגת קרמבו או עוגת גלידה היא עוגה ממכרת, טעימה ביותר, קלה, מהירה ופשוטה להכנה ואין מי שלא טועם ומתאהב בה.
את העוגה אני מכינה בגרסה ללא גלוטן וכשרה לפסח..אין בה קמח בכלל!
אצלנו בבית יש לעוגה הזאת שני שמות: עוגת קרמבו או עוגת גלידה.. שאני משאירה אותה במקרר היא עוגת קרמבו, שאני מקפיאה אותה היא הופכת להיות עוגת גלידה.
בקיץ אני מקפיאה ובחורף משאירה במקרר..כך או כך היא עוגה מושלמת.
לכל אחד יש את השכבה האהובה עליו בעוגה, אני הכי אוהבת את התחתית, הילדות והבעל מתחלקים לשכבה האמצעית וכמובן לשכבת השוקולד שמעל.. מה שבטוח כולנו מאוהבים בעוגה הזאת.
העוגה ממש פשוטה להכנה ומצליחה לכל אחד, מתאימה לפסח,לרגישים לגלוטן ולאוהבי מתוק כמובן 🙂
בעוגה יש חומרים פשוטים שיש לכולנו בבית,לא מורכבים ולא מסובכים.
קחו בחשבון שהעוגה מתחסלת במהירות, סופשבוע אחד והיא נעלמת מהמקרר.. 😉
כדי לראות סירטונים שלי כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור: https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגת קרמבו או עוגת גלידה/אתי משה-חביב:
עוגת קרמבו ללא גלוטן וכשרה לפסח.
לתחתית-
5 ביצים מופרדות
1 אינסטנט פודינג שוקולד
2 כפות גדושות סוכר
1 סוכר וניל
לקרם-
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
1 כף סוכר
1 סוכר וניל
לציפוי-
200 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה
כף סוכר
אפשר ציפוי שהוא גנאש: 150 גרם שוקולד מריר + 150 גרם שמנת מתוקה. להמיס יחד ולצנן מעט לפני ששופכים על העוגה.
הכנה:
לתחתית-
להקציף את החלבונים, להוסיף את הסוכר לאחר שנוצרות בועות בחלבונים המוקצפים ולהמשיך להקציף לקצף לבן ותפוח. לאחר שנוצר קצף תפוח ולבן להוסיף את החלמונים ולסיום את האינסטנט פודינג שוקולד.
להעביר לתבנית עגולה מס' 24 או מלבנית בגודל 20×30 ולאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות ל 10-12 דקות.
להוציא ולצנן.
לקרם-
להכניס את כל החומרים לקערת המיקסר ולהקציף לקצף יציב.
למרוח את הקרם על התחתית האפויה המצוננת. ניתן להכפיל את הכמויות של הקרם לעוגה גבוהה יותר.
להכניס למקרר.
לציפוי-
להמיס את כל החומרים בסיר קטן על הגז, לערבב עד שהכל נמס ולכבות.
לשפוך את הציפוי על הקרם כשכבה שלישית בעוגה. להכניס למקרר. ניתן להכין גנאש במקום, רשום ברכיבים.
ניתן להקפיא את העוגה ואז היא תהיה עוגת גלידה וניתן להשאיר במקרר ותהיה עוגת קרמבו. בכל מצב היא טעימה..
קחו בחשבון שהיא מתחסלת במהירות .
מתכון עוגת קרמבו / עוגת גלידה
בהצלחה ובתיאבון,אתי 🙂
עוגה עשירה וקלה להכנה
תודה רבה, שמחה שאהבת 🙂
תודה רבה על המתכון, האם אפשר להחליף את החלב במים כדי שהעוגה תהיה פרווה?
לפרווה מכינים קצפת אחרת:
250 גרם שמנת צמחית
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף סוכר
להקציף יחד למרקם יציב אבל לא קשה, זה מתייצב עוד במקרר.
אם רוצים יותר קצפת פשוט מכפילים כמויות.
בהצלחה:)