עוגת קדאיף וקרם גבינה משגעת, כל כך קרמית ונמסה בפה, עם תחתית קראנצ'ית ומתפצפצת בפה מול ציפוי גרמי ורך.. פשוט תענוג בכל ביס.
אני מאוד אוהבת קדאיף וגם אוהבת עוגות גבינה קרות ללא אפיה והשילוב ביניהם עבורי פשוט אלוהי. אי אפשר להפסיק לנשנש את העוגה הזאת, פשוט חלומית.
אז אם אתם מחובבי עוגות הגבינה הקרות וגם אוהבים תחתית עוגה קראנצ'ית, זאת העוגה עבורכם.
אגב, את המילוי הכנתי בדיוק בכמויות האלה וגם בלי אינסטנט פודינג וניל כי אלה בדיוק המצרכים שהיו לי בבית עבור העוגה הזאת. רציתי להכין עוגה בשישי בצהריים, אחרי יום עמוס סידורים ולא נערכתי בהתאם כי גם לא תכננתי להכין את העוגה הזאת, אבל כל כך התחשק לי מהעוגה הזאת שחשבתי על אחת כזאת כל היום אז אלתרתי מילוי מהרכיבים שהיו בבית. האמת,יצאה עוגה מוצלחת ביותר.. לא הייתי מחליפה אותה בשום רכיב אחר… אבל אם בכל זאת לא בא לכם לשים ג'לטין בעוגה פשוט תחליפו את הג'לטין בחבילת אינסטנט פודינג וניל אחת.
עוגת קדאיף וקרם גבינה/ קראנצ'ית :
רינג או תבנית מלבנית 25*10 (נשארת כמות לעוד עוגה קטנה אישית בקוטר 10 ס"מ)
לתחתית:
מאה גרם שערות קדאיף
50 גרם אבקת סוכר
80 גרם חמאה מומסת
לקרם גבינה:
1.5 שמנת מתוקה (360 גרם)
1 גבינה לבנה 5% (250 גרם)
2 כפות גבינת שמנת 16%
1/2 כוס חלב
4 כפות מלאות אבקת סוכר (מלאות! לא שטוחות)
כפית מחית וניל איכותית
3 גרם ג'לטין+ 15 גרם מים
*מי שרוצה טעם חמצמץ יכול להוסיף גרידת לימון לתערובת.
הכנה:
לקדאיף– אם השתמשתם בקדאיף קפוא אז להפשיר את הקדאיף לגמרי (אני השתמשתי בקדאיף יבש) על שיערות הקדאיף לשים את החמאה המומסת ואבקת הסוכר, לערבב הכל יחד עם היד כך שכל הקדאיף עטוף בחמאה ובסוכר. לסדר את הקדאיף בתחתית התבנית ולהכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות עד השחמה, בערך 20 דקות.
לקרר את התחתית היטב לפני שמוסיפים את הקרם.
ניתן להכין עוד שכבת קדאיף שתכסה מלמעלה, אותה כמות אותה הכנה.
לקרם– להתחיל עם הג'לטין – לשים מים ואבקת ג'לטין בצלוחית, לערבב ולהניח בצד, בינתיים להכין את הקרם. להקציף את השמנת, החלב ואבקת הסוכר למרקם יציב אבל רך. להוסיף את הגבינות ולהמשיך להקציף במהירות הכי נמוכה. לסיום להמיס את הג'לטין שהתקשה, המסה של 5-10 שניות במיקרוגל ולחבר לתערובת הגבינות, לערבב בקיפול ידני. אם השתמשתם באינסטנט פודינג במקום ג'לטין אז להקציף אותו יחד עם השמנת והחלב ולהפחית מכמות אבקת הסוכר לכף גדושה אחת בלבד.
הרכבת העוגה– תחתית קדאיף, מעל לשים את הקרם. ניתן להניח מעל עוד שכבה של קדאיף אפוי או להשאיר ככה. אפשר גם להניח פירות יער.
ניתן להקפיא את העוגה ואז תהיה לכם עוגת מוס גבינה.
מתכון עוגת קדאיף וקרם גבינה
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)
היי אתי
פחות אוהבת את מרקם הג'לטין בעוגות… אם אני מחליפה לאינסטנט, מה הכמות שאצטרך לשים במתכון זה?
אין טעם או מרקם גלטיני בעוגה הזאת. אבל את בכל זאת רוצה אינסטנט פודינג אז תשימי חבילה, שזה 80 גרם.