עוגת קדאיף במילוי גבינות ודובדבנים מקורמלים



עוגת קדאיף במילוי גבינה וריקוטה בציפוי דובדבנים מקורמלים היא אחת העוגות היותר טובות וטעימות שהכנתי. אחת המושלמות. כל ביס הוא חלום וההתמכרות היא קלה במקרה הזה.

שילוב של שערות קדאיף אפויות וקראנצ'יות, עם מילוי של גבינה לבנה וגבינת ריקוטה פרסקה ובנוסף לכל האושר הזה גם דובדבנים טריים שקירמלתי.. מה עוד צריך בחיים? שילוב מושלם ביותר.

ממליצה לכם בחום גדול להכין אותה ובטוחה שתאהבו אותה ותתמכרו אליה, אני כבר מאוהבת בה.

הכל התחיל שרציתי להכין קינוח מקדאיף אבל לא רציתי להכין משהו בנאלי ומשעמם..אז קניתי שערות קדאיף והן נתקעו במקפיא..ככה חיכו להן עד שהתחילו לקרוץ לי ערמת הדובדבנים שבמקרר ואני רואה שחלקם כבר היו נראים "עצובים" כי אף אחד לא התייחס אליהם וכמו שאתם מכירים אותי, לא זורקים אוכל אלא מאלתרים משהו ממה שיש.. מיד עלה לי הרעיון לקרמל אותם ואז נזכרתי גם בקדאיף שמחכה ליחס וככה התגלגל לו הרעיון למילוי מהסרטים (במיוחד הריקוטה קרצה לי) ובסופו של דבר נולד השילוב האלוהי הזה.. גן עדן 🙂

אל תשכחו מי נתן לכם את המתכון המושלם הזה, בטוחה שתברכו אותי בכל ביס שתיקחו..ואת התלונות על הקלוריות להפנות לאלוהי הקלוריות.. זה כבר לא באחריותי:)

בהצלחה ואל תשכחו לספר איך יצא ❤

עוגת קדאיף במילוי גבינות ודובדבנים מקורמלים /אתי משה-חביב:

תבנית/רינג מרובעת בגודל 25×25 או עגולה מס' 26.

לתחתית ולחלק העליון-
400 גרם-חבילת שערות קדאיף, להפשיר.
200 גרם חמאה מומסת (לא רותחת,אלא פושרת)
4 כפות אבקת סוכר

למילוי-
2 שמנת מתוקה
300 גרם גבינת ריקוטה פרסקה
500 גרם גבינה לבנה (לסנן מנוזלים)
2 חבילות אינסטנט פודינג וניל
1 3/4 כוסות חלב
2 סוכר וניל
2 כפות גדושות סוכר לבן

תוספת למילוי או להשתמש כציפוי-
30 דובדבנים טריים מגולענים. לקרמל את הדובדבנים עם 3 כפות מלאות סוכר , 1 שקית סוכר וניל, כף מיץ לימון, 25 גרם חמאה. לבשל על מחבת עד שמצטמצם מעט, שישאר קצת נוזל אבל נוזל מעט סמיך, לא דליל. לבשל על אש בינונית-גבוהה, לערבב כל הזמן עד סמיכות קלה.

הכנה:
להכין 2 תבניות באותו הגודל. רצוי שאחת תהיה תבנית קפיץ או רינג על מנת לחלץ בקלות את התוכן.
התבנית השניה (שבה תיעשה העוגה) צריכה להיות יציבה וטובה.
אפשר להשתמש כמובן בתבנית אחת ולאפות בה פעמיים. מה שיש לכם בבית כמובן.

הכנת הקדאיף-
להפשיר היטב את שערות הקדאיף (חשוב!) על מנת שיופרדו בקלות ולא ישברו. לפתוח את השערות ולשים אותם בקערה, לשפוך עליהם את החמאה המומסת ואת אבקת הסוכר וללוש אותם מכל הכיוונים עד ספיגה של החמאה בשערות.
לחלק באופן שווה את תערובת הקדאיף לשתי התבניות. להכניס לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות למשך 10-15 דקות (עד שהשערות זהובות).
להוציא ולקרר.

הכנת המלית-
להקציף שמנת, אינסטנט פודינג, סוכר, וניל וחלב יחד עד קבלת קצף יציב.
בקערה נפרדת לערבב את הגבינות היטב עד שאין גושים ולהוסיף להן 4 כפות אבקת סוכר, לערבב היטב. להוסיף את הריקוטה והגבינה בתנועות קיפול לתערובת המוקצפת עד שאין גושים.

להעביר את המילוי על בסיס הקדאיף האפוי וליישר. להניח את שכבת הקדאיף הנוספת מעל המילוי.

לגבי התוספת-
אפשר להכין ללא התוספת.
ואפשר להכניס את התוספת בתוך המילוי או להכין מהתוספת רוטב קצת יותר מצומצם ולקשט את העוגה מעל.
לשיקולכם.
אני שמתי תחתית קדאיף, מילוי, תוספת דובדבנים מקורמלים ולסיום את החצי השני של הקדאיף. כביכול עוגה של 4 שכבות.

מתכון עוגת קדאיף במילוי גבינות ודובדבנים מקורמלים
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת קדאיף במילוי גבינות ודובדבנים מקורמלים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 13 Review(s)

2 thoughts on “עוגת קדאיף במילוי גבינות ודובדבנים מקורמלים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *