עוגת פרי וניל בחושה

עוגת פרי וניל בחושה , פשוטה קלה ומהירה להכנה. 10 דקות וסיימתם.

כאחת שאוהבת וניל, טעם וניל וריח וניל הייתי חייבת להכין את עוגת הפרי משמש ועוגת פרי שזיף יחד עם וניל.. פירות תמיד מתחברים לי עם טעמי וניל.. ניסיתי עם סוכר וניל ועדיין זה לא היה מספק, גם לא עם תמצית וניל..אבל הפעם שהוספתי גם אינסטנט פודינג וניל, המרקם היה שונה, הריח משגע והטעם אלוהי. הבנתי שזה בדיוק מה שאני רוצה שיהיה בעוגה שלי.

את העוגה הכנתי פרווה בכוונה על מנת להתאים אותה לענייני כשרות וגם כי לא רציתי שתצא דחוסה מידיי.

ממליצה בחום, באמת יצאה אוורירית וטעימה. מעט חמצמצה, מעט מתוקה..כל ביס משולב בטעמי חמוץ-מתוק.. ממש עוגה קייצית בטעמים מרעננים.

קדימה למטבח.. 10 דקות וסיימתם (כולל שטיפת כלים,כן? ;))

עוגת פרי וניל בחושה
עוגת פרי וניל בחושה

עוגת פרי וניל בחושה/אתי משה-חביב:

2 תבניות חצי אינגליש קייק או תבנית אינגליש קייק אחת עמוקה (לא חד פעמית) או תבנית עגולה 22.

לעיסת העוגה-
4 ביצים
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
1 סוכר וניל
1/2 מיכל שמנת צמחית (125 גרם)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1.5 כוסות קמח תופח או קמח רגיל+ כפית וחצי אפייה.
1 משמש/שזיף חתוך לקוביות ולהכניס לעיסה.

לקישוט-
3-4 משמשים/שזיפים חצויים ופרוסים כמניפה
2 כפות שטוחות סוכר חום/לבן (לטעמכם)

עוגת פרי וניל בחושה

הכנה:

קראו את המתכון קודם ותתחילו עם פריסת הפרי למניפות וקוביות לפי הוראות המתכון, על מנת שהעיסה עם אבקת האפייה לא תחכה הרבה זמן עד הכניסה לתנור.
לעיסה-
לשים בקערה את החומרים לפי הסדר הכתוב, להתחיל עם הרטובים ולטרוף במטרפה ידנית. להוסיף את היבשים ולהמשיך לטרוף עד איחוד חומרים. לסיום להכניס את הפרי החתוך לתוך העיסה ולערבב עם כף על מנת לא למעוך את הפירות.

לשמן תבנית ולהעביר את העיסה ל 2 תבניות חצי אינגליש קייק או לתבנית אחת גדולה של אינגליש קייק.ניתן גם בתבנית עגולה של קוטר 22 או מלבן בסדר גודל זהה.

אחרי שהעיסה מסודרת בתבנית לסדר מעל מניפות של פרי ועל הפרי לפזר סוכר חום או לבן לקירמול הפרי.

להעביר לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות למשך 50 דקות. לבדוק עם קיסם, אם יוצא יבש סימן שמוכן.

שיוצא לקרר מעט ולפזר אבקת סוכר.

מתכון עוגת פרי וניל בחושה
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

עוגת פרי וניל בחושה
עוגת פרי וניל בחושה
עוגת פרי וניל בחושה
דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת פרי וניל בחושה
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
41star1star1star1stargray Based on 38 Review(s)

22 thoughts on “עוגת פרי וניל בחושה

  1. הי אתי
    תודה רבה, נראה ממש מגרה.?
    אני מתכננת להכין אותן לשבת 🙂
    אפשר להמיר את השמנת צמחית למשהו אחר?
    (אני לא אוהבת שמנת צמחית…)
    תודה מראש ☺

  2. היי, הכנתי את העוגה וטעמה נפלא אך הפירות שקעו לתחתית ומרקם העוגה היה רטוב למדי. בגדול העוגה לא נראתה כלל כמו בתמונה. למה זה קרה?

    1. לפעמים זה קורה שתוספת לעוגה בחושה שוקעת (שוקולד או פרי), הפיתרון זה לערבב בנפרד את התוספת עם הקמח והאפייה ובקערה נפרדת לערבב את השאר, שניה לפני שמכניסים לתנור עושים איחוד דערות בערבול זריז ואז לתנור.
      לגבי המרקם יכול להיות שהיא היתה צריכה להיות עוד קצת בתנור. קחי בחשבון בכל מתכון שאת רואה שהזמנים לא תמיד מדוייקים כי כל תנור הוא שונה ולכן יכול להיות שבתנור שלך צריך יותר זמן אפייה.
      כמובן שאם תקציפי את הביצים קודם לכן העיסה תהיה הרבה יותר אוורירית. כאשר מכניסים את כל הרכיבים יחד יש יותר סיכוי שהעיסה תצא טיפה דחוסה.
      מקווה שעזרתי עם התשובה 🙂
      בהצלחה ❤

    1. אפשר אבל יש מתכון מוצלח יותר ומתאים יותר עם תפוחים באתר קראנצ'ית . המתכון נקרא עוגת תפוחים בחושה. גם כן קלה להכנה, הכל בקערה אחת ולתנור.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *