עוגת משמשים וקרמבל שקדים, קלה להכנה, פרווה, מתאימה לימי הקיץ ומשלבת בתוכה פרי קייצי חמצמץ שמשתלב היטב עם מתיקות הבלילה..השלוב שלהם יחד יוצר טעם קייצי ומרענן.
את עוגת המשמשים מכינים בדרך כלל בלי קרמבל, כעוגה בחושה פשוטה, אני החלטתי לתת לה טוויסט קטן עם קרמבל שקדים שמקפיץ אותה כמה רמות למעלה.. לא תפסיקו ליישר:)
סרטון להכנת העוגה תמצאו באינסטגרם שלי:
https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/
עוגת משמשים וקרמבל שקדים/ אתי משה-חביב:
לבלילת העוגה:
3 ביצים L
כוס סוכר (200 גרם)
(אפשר לשלב 3/4 כוס סוכר לבן עם 1/4 כוס סוכר חום)
3/4 כוס שמן (150 גרם)
2 סוכר וניל (20 גרם)
כוס וחצי קמח ( 210 גרם)
1 אבקת אפיה (10 גרם)
תוספת:
4-6 משמשים חצויים (ניתן גם לחתוך כמניפות או קוביות).
ניתן להמיר לאוכמניות/דובדבנים/תפוחים
קרמבל שקדים :
50 גרם חמאה קרה (לפרווה מחמאה/נטורינה)
50 גרם קמח
50 גרם סוכר
50 גרם שקדים טחונים דק
הכנה:
הכנת הקראמבל:
להכניס למעבד מזון את כל הרכיבים ולטחון בפולסים עד קבלת מרקם פירורי, להמשיך לעבד למצב של גרגירים בינוניים. להעביר את הקראמבל לקופסא אטומה ולהשאיר במקפיא עד השימוש.
בזמן שהקראמבל במקפיא להכין את העוגה.
הכנת הבלילה:
בקערה לשים קודם את הנוזלים- ביצים, שמן. להוסיף את הסוכר ולטרוף יחד במטרפה ידנית. להוסיף את השאר.
להעביר לתבנית אינגליש קייק בגודל 29*15 או אינגליש קייק רגילה עמוקה (אפשר גם 2 אינגליש חד פעמיות) או תבנית עגולה גודל 22.
להכניס לתנור ל 10 דקות אפיה בחום170 מעלות, להוציא אחרי 10 דקות ולהניח את המשמשים,להחזיר לאפיה לעוד 20 עד 30 דקות (שהבלילה כמעט יציבה) , לאחר מכן להוציא ולפזר את הקראמבל, להמשיך אפיה לעוד 10 דקות. סך הכל אפיה 40-45 דקות.
ניתן להכין את העוגה גם בלי הקראמבל או אפיה מוקדמת. אפיה בחום170 מעלות למשך כ 45 דקות.
לצנן ולזלול.
ניתן לפזר אבקת סוכר מעל כאשר העוגה מתקררת.
מתכון עוגת משמשים וקרמבל שקדים
בהצלחה ובתיאבון, אתי:)