עוגת ממרח תמרים ואגוזים

עוגת ממרח תמרים ואגוזים מדהימה. לחה,רכה ועסיסית והיא נשמרת בדיוק ככה גם כמה ימים אחרי. טעימה ממש, לא יאמינו לכם שהיא עשויה מתמרים.

באתר יש עוגה דומה לעוגה הזאת,רק שהשניה מורכבת מתמרים בואקום ועם שמנת צמחית במקום מים. תנסו את שתי הגרסאות ותחליטו.

הרבה שאלו אותי אם אפשר להחליף את התמרים בואקום לממרח תמרים אז הייתי חייבת לנסות לפני שאני עונה.. אז התשובה היא כן. אבל בטעם זה קצת שונה. עם התמרים בוואקום העוגה יוצאת עדינה יותר בטעם ויש בה שני מרכיבים אחרים שכנראה משנים את ההבדל. המתכון שלה כאן: https://crunchit.co.il/עוגת-תמרים-ואגוזים

כדי לראות את הסירטון להכנת העוגה ולעוד סירטונים אחרים כנסו לעקוב אחריי באינסטגרם, כאן בלחיצה על הקישור:  https://www.instagram.com/etimoshehaviv_crunchit/

עוגת ממרח תמרים ואגוזים/אתי משה-חביב:

מצרכים:
חבילת ממרח תמרים- 450 גרם
אגוזי מלך קצוצים גס- 100 גרם (לא טחונים!)
3 ביצים L
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
2 שקיות סוכר וניל
1/2 כוס שמן (100 גרם)
300 גרם מים רותחים.
כוס וחצי קמח תופח (210 גרם)
כפית שטוחה אבקת סודה לשתיה
כפית קינמון

הכנה:
בסיר להרתיח מים עם ממרח התמרים לערבב כל הזמן עד שהופך להיות עיסה חלקה, לסיום להוסיף את הסוכר וניל, לערבב ולכבות את האש. לצנן מעט. לאחר הצינון להוסיף את השמן ולערבב.
להוסיף את הקמח, הקינמון והסודה לשתיה.לערבב.

להקציף ביצים שלמות במהירות גבוהה,ברגע שמתחילות להיווצר בועות להכניס את הסוכר ולהקציף לקצף תפוח וצהבהב.

להכניס את התערובת של הביצים המוקצפות לתוך תערובת התמרים בקיפול ובהדרגה.
ולסיום להוסיף את האגוזים הקצוצים,לערבב.

להעביר לתבנית אינגליש קייק עמוקה ומשומנת, או 3 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות. להכניס לתנור שחומם מראש ל 170 מעלות למשך 50 דקות.לבדוק עם קיסם אם יצא יבש זה סימן שהעוגה מוכנה,אם לא להמשיך באפיה עד שמוכן.
לצנן ולפזר מעל קוקוס לבן או אבקת סוכר או להשאיר ככה.

מתכון עוגת ממרח תמרים ואגוזים
בהצלחה ובתיאבון,אתי .

העיסה לפני שהועברה לתבנית

אולי יעניין אותך

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת ממרח תמרים ואגוזים
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
31star1star1stargraygray Based on 1 Review(s)

2 thoughts on “עוגת ממרח תמרים ואגוזים

  1. אני חושבת שיש שגיאה לגביי הממרח תמרים – זה בד"כ 450 גר ולא 250 גר. אני הלכתי לפי המתכון ושמתי רק חצי ויצא פחות מתוק משמעותית ולדעתי זה בגלל זה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *