עוגת מייפל

עוגת מייפל פשוטה, קלה ומהירה להכנה. 5 דקות וסיימתם. הגרסה המקורית לעוגה היא חלבית אבל אני כתבתי את שתי האופציות (גם לחלבי וגם לפרווה). העוגה הרבה יותר טעימה שהיא חלבית, אבל לשיקולכם.

העוגה מתאימה לאירוח, לקחת לחברים ותמיד תמיד היא קוצרת מחמאות..  קלה מאוד להכנה ואף אחד לא יאמין שהיא כל כך פשוטה ברגע שיטעמו ממנה..

מוכנים?

*שימו לב- נעשו שינויים במתכון בנובמבר 2022 לטובת המרות בגרמים. בהצלחה.

 

עוגת מייפל/אתי משה-חביב:

מבוסס על מתכון של דודה אושרת.
לעוגה
4 ביצים L
2 סוכר וניל (20 גרם)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
1 שמנת חמוצה 9% או 15% – 200 מ"ל (לגרסה הפרווה להמיר את השמנת ב3/4 כוס מיץ תפוזים)
1/2 כוס שמן (100 גרם)
1 + 1/2 כוסות קמח תופח או אותה כמות קמח רגיל (210 גרם) ושקית אבקת אפייה(10 גרם) .
כפית שטוחה ומחוקה סודה לשתיה

לקישוט וטעם מעל העוגה-
לסדר פקאן טבעי (או אגוזי מלך) מעל העוגה ולפזר קינמון לפי הטעם- לא חייב קינמון אם לא אוהבים.

לזילוף על העוגה-
סירופ מייפל (לפי הטעם, רצוי שהמייפל יצפה את כל השכבה העליונה של העוגה).

הכנה:
לעוגה-
להתחיל לערבב בקערה את החומרים הרטובים (ביצים, שמנת ושמן), להוסיף את הסוכר והוניל ולערבב היטב, להוסיף את הקמח, האפיה והסודה ולערבב עד איחוד.
אין צורך במיקסר, העוגה היא עוגה בחושה וניתן להשתמש במטרפה ידנית לערבוב.
להעביר לתבנית עגולה קוטר 22 או 2 אינגליש קייק חד פעמי (יוצא מעט נמוך) או תבנית אחת רגילה לא חד פעמית של אינגליש קייק. לסדר את הפקאנים מעל ולפזר קינמון לפי הטעם (לא חייב קינמון) .
להכניס לתנור שחומם מראש ל 175 מעלות ל 40-50 דקות בערך (המבחן האמיתי-לבדוק עם קיסם אם העוגה מוכנה. אם הקיסם רטוב העוגה לא מוכנה ויש לתת לה עוד כמה דקות בתנור).
שהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה לשפוך מעל סירופ מייפל לפי הטעם.

מתכון עוגת מייפל
בהצלחה ובתיאבון, אתי 🙂

 

 

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת מייפל
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
4.51star1star1star1star1star Based on 8 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *