עוגת מוס שוקולד לבן ודובדבנים/כרמית דהאן

עוגת מוס שוקולד לבן ודובדבנים/כרמית דהאן

תבנית או רינג 22 עם שקף

למחית פרי דובדבנים
כוס דובדבנים טריים מגולענים
רבע כוס סוכר
מעט מיץ לימון

מגלענים את הדובדבנים ומניחים בסיר על הגז מוסיפים סוכר ומיץ לימון מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה עד שהדובדבנים מתרככים
מועכים מעט עם בלנדר מוט
מקררים היטב את המחית

לתחתית
150 גרם פירורי פתי בר
80 גרם חמאה מומסת
22 כפות סוכר

ממיסים את החמאה מוסיפים לפירורי פתי בר ואת הסוכר מערבבים היטב ומרפדים את תחתית התבנית
שומרים בהקפאה עד שהמוס מוכן

למוס שוקולד לבן ודובדבנים

250 גרם שוקולד לבן
500 מ"ל שמנת מתוקה (מיכל גדול)
4 ביצים בטמפ' החדר
חצי כוס סוכר
10 גרם ג'לטין
רבע כוס מים

שמים את הג'לטין בקערה מוסיפים את המים מניחים בצד שהגרגירים יספגו את הנוזלים

מקציפים את השמנת מתוקה למרקם של יוגורט ומעבירים לקערה גדולה

מפרידים את הביצים
שמים את החלמונים בקערת זכוכית או אלומניום מוסיפים חצי מכמות הסוכר וטורפים עם מטרפה מניחים על סיר עם מעט מים חמים (בן מארי) חשוב!!! שהמים לא יגעו בסיר
טורפים את החלמונים היטב ללא הפסקה עד שהמסה הופכת בהירה מעט בערך בין שבע לעשר דקות
מורידים מהסיר ויוצקים דרך מסננת לתוך השמנת המתוקה שהקצפנו מקפלים יחד

ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו בפולסים או על בן מארי ומוסיפים לשמנת מתוקה והחלמונים ומקפלים

מקציפים את החלבונים לקצפת יציבה אבל לא קשה מידי ומקפלים לתוך השמנת מתוקה שלנו
ממיסים את הג'לטין עשרים שניות במיקרו כשכל הגרגירים נמסים מוסיפים לתערובת ומערבבים בעדינות

מחלקים את התערובת לשתיים
מסננים מעט את מחית הדובדבנים מנוזלים ומוסיפים לחצי מהתערובת ומקפלים
שופכים את התערובת על תחתית הפתי בר
מקפיאים לשעה את העוגה
את שאר המלית שומרים במקרר
אחרי שעה מוציאים ושופכים מעל את שאר המלית שנשארה לנו
מיישרים ומכניסים להקפאה ללילה

למחרת אפשר לשחרר מהתבנית ולקשט

לגדר שוקולד
ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד לבן מוסיפים מעט צבע מאכל בצבע שרוצים מערבבים ויוצקים לשקית זילוף
מזלפים על שקף מרימים בעדינות ומניחים מסביב לעוגה כשהיא קפואה
מכניסים למקפיא לעשר דקות עד רבע שעה
מוציאים ומשחררים את השקף

חשוב לדעת!!!
*צריך למדוד את היקף העוגה עם השקף לפני שמזלפים עליו שוקולד
* מניחים את השקף רק על עוגה קפואה

אני שמרתי את העוגה במקפיא

על מנת לפרוס אותה משתמשים בסכין חלקה שמשרים מעט במים חמים

העוגה מפשירה במהירות

בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת מוס שוקולד לבן ודובדבנים
תאריך פרסום
זמן הכנה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *