עוגת מוס לבן,רולדת תפוחים,טופי ומרנג

עוגת מוס שוקולד לבן, רולדת תפוחים מקורמלים בדבש, קרם טופי ומרנג שוויצרי.. כל אלו יחד על עוגה אחת חגיגית לכבוד ראש השנה. כראוי לחג הכי חשוב בשנה, חג שמסמל התחלות חדשות, שנה חדשה, טוהר, חגיגה ושמחה.. כל אלו נמצאים בעוגה המדהימה הזאת.
עוגה מושחתת במיוחד, מתוקה, טהורה ולבנה וכל זה במיוחד לשנה החדשה, שתהיה בדיוק כמו העוגה, מלאה בהפתעות טובות ומתוקות, עם טעימה ובדיקת כל השכבות והרבדים שבתוכנו..
הפעם העוגה קצת מורכבת ועשויה משכבות ושלבים, אבל בהחלט ניתנת להכנה. כדאי להכין משקל, רינג ושקף, מיקסר (גם ידני יכול לעבוד טוב) והרבה סבלנות.
מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה ❤

הכנתם ואהבתם? שלחו אליי לאינסטגרם תמונות שאשוויץ : https://www.instagram.com/etimoshehaviv/

עוגת מוס לבן,רולדת תפוחים,טופי ומרנג/אתי משה-חביב:

מה צריך?
רינג מס' 20.
שקף.

למוס:
6 גרם ג'לטין מומס ב 30 גרם מים
160 גרם שמנת מתוקה
240 גרם שוקולד לבן
320 גם שמנת מוקצפת למרקם יוגורט

לרולדה:
4 ביצים L
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
1 סוכר וניל
1/4 כוס שמן (50 גרם)
כוס קמח + כפית אבקת אפיה ( 140 גרם קמח+ 5 גרם א.אפיה)

למילוי תפוחים:
4 תפוחי עץ חתוכים לקוביות
50 גרם חמאה
2 כפות דבש
הכנה-
לבשל על האש, לערבב כל הזמן עד ריכוך קל של התפוחים.
מומלץ להוסיף בסיום 2 כפות של ריבת תפוחים/משמשים.

למרנג:
1 חלבון מביצהxl. יוצא 45 גרם
45 גרם סוכר

לקרמל/טופי:
אני הפעם השתמשתי במחית קנויה של קרמל טופי, 4 כפות שהוספתי להם 2 כפות שמנת מתוקה וחיממתי מעט על מנת שיהיה אפשר לשפוך על העוגה הקפואה. אפשר גם פשוט למרוח בלי לדלל או לחמם.

הכנה:
הכנת הרולדה-
להקציף את הביצים שלמות למשך 30 שניות עד דקה,עד שיש בועות קטנות מסביב..לאחר שנוצרות בועות להוסיף את הסוכר והסוכר וניל בזרם דק תוך כדי הקצפה ולהמשיך להקציף במהירות בינונית-גבוהה עד שהקצף הופך להיות צהבהב ותפוח.
כאשר רואים שנוצר קצף בהיר ותפוח להנמיך את המהירות להכי נמוכה שיש ולהוסיף בזרם דק את השמן לחכות 20 שניות ולהוסיף את הקמח (חשוב שיהיה קמח מנופה) לערבול קל עד איחוד חומרים,לסיום להוסיף את אבקת האפייה.
להעביר לתבנית התנור עם נייר אפייה. לשמן את הנייר. להכניס לתנור שחומם מראש על 175 מעלות למשך 10 דקות (לכל היותר 15 דקות, שימו לב לפי התנור שלכם).
שבצק הרולדה יוצא מהתנור להניח להתקרר טיפה (ממש טיפה), להפוך על מגבת נקייה או נייר אפייה נקי ולקלף את הנייר שמוצמד לרולדה (זה שהרולדה נאפתה עליו). לגלגל את הרולדה יחד עם המגבת/נייר האפייה החדש ולהניח מגולגל להתקררות (ללא מילוי עדיין).

הכנת המוס:
מרתיחים 160 גרם שמנת ושופכים על השוקולד הלבן,מערבבים למרקם חלק ומוסיפים ג'לטין(אחרי השריה במים והמסה קלה במיקרו לפני שמכניסים לתערובת המוס), מערבבים שוב ומצננים בחוץ עד לטמפרטורת חדר. מקפלים עם ה 320 גרם קצפת במרקם יוגורט ומוזגים על חתיכות הרולדה שמסודרות בתבנית.

הכנת המרנג:
על באן מארי לטרוף את הסוכר והחלבון עד שהסוכר נמס. להעביר את התערובת למיקסר ולהקיף עד קבלת מרנג יציב.

שלב1- לקרוץ עם הרינג את הבסיס
שלב2-מריחת התפוחים על הרולדה
שלב 3- גלגול הרולדה

שלב 4- חיתוך הרולדה
שלב 5- לסדר את הרולדה בתבנית ולשפוך את המוס

הרכבת העוגה:
להכין רינג מס' 20 ולשים בדפנות שקף לחילוץ קל וחלק של העוגה.
אחרי שהרולדה התקררה, לקרוץ עם הרינג את הבסיס. מה שנשאר מהרולדה למלא במילוי התפוחים המקורמלים ולגלגל חזרה. אחרי הגלגול עם המילוי לעטוף את הרולדה בניילון נצמד ובינתיים להכין את המוס.
לפרוס את הרולדה לעיגולים/חתיכות עבות (ראו תמונה).
העוגה מורכבת מבסיס של הרולדה (רק הטורט,בלי מילוי או תוספת), מעל שכבה של ס"מ מהמוס, לסדר על טיפת המוס את הרולדה הפרוסה (ראו תמונה) ומעל ובצדדים לשפוך את יתרת המוס. להכניס למקפיא עד התיצבות מלאה, כ 5-6 שעות.
לאחר שהמוס קפא לגמרי לשפוך מעל או למרוח מעל את הקרמל, להחזיר להקפאה של 30 דקות, בינתיים להכין את המרנג.
את המרנג לזלף על הקרמל ולקשט כיד הדימיון.

מתכון עוגת מוס לבן,רולדת תפוחים טופי ומרנג.
בהצלחה ובתיאבון,אתי:)

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת מוס לבן,רולדת תפוחים טופי ומרנג.
תאריך פרסום
זמן הכנה
ממוצע
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *