עוגת מוס גבינה תות בננה/דהאן כרמית

עוגת מוס גבינה תות בננה/דהאן כרמית

מצרכים למוס תות
7 גרם ג'לטין
עשר תותים חתוכים לקוביות
רבע כוס סוכר
רבע כוס חלב
8 חתיכות מרשמלו בטעם תות
2 גביעים דניאלה תות
גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 5%
מיכל שמנת מתוקה 2500 מ"ל

את העוגה צריך להכין ביומיים
מתחילים עם המוס תות
עשרה תותים חתוכים לקוביות מערבבים עם רבע כוס סוכר ומניחים לחצי שעה בצד עד שיגירו נוזלים והתותים יתרכו מעט
מעבירים לסיר ומבשלים עם חצי כוס מים טוחנים את התותים למחית חלקה עם בלנדר יד מוסיפים 8 חתיכות מרשמלו בטעם תות מערבבים עד להמסה של המרשמלו
מצננים מעבירים לקערה מכסים ושומרים לילה במקרר
להרכבת המוס תות
מכינים ג'לטין 77 גרם עם רבע כוס חלב שמים עשר דקות עד שהגרגירים נמסים מחממים במיקרו עשרים שניות מערבבים היטב עד להמסה של הגרגירים
מערבבים בקערה
2 גביעים של דניאלה תות
גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 5%
מוסיפים את התערובת תות והמרשמלו והג'לטין ומערבבים היטב
מקציפים מיכל אחד של שמנת מתוקה לקצפת רכה ומקפלים פנימה את תערובת הגבינה והתות

למוס בננה
7 גרם ג'לטין
רבע כוס חלב
8 חתיכות מרשמלו בטעם בננה
מיכל שמנת מתוקה 250 מ"ל
2 גביעים דניאלה בננה
גביע גבינת שמנת בטעם טבעי 5%
מחית בננה משלוש בננות בשלות
להכנת המוס
מרתיחים מיכל שמנת מתוקה מוסיפים את המרשמלו ומערבבים עד להמסה של המרשמלו מעבירים לקערה מכסים ושומרים לילה במקרר
מכינים את הג'לטין עם החלב בדיוק כמו שהכנו במוס תות
מערבבים את הגבינות מוסיפים את המחית בננה והג'לטין ומערבבים
מוציאים את השמנת והמרשמלו מהקירור ומקציפים לקצפת רכה
מקפלים את הקצפת לתערובת הגבינות

להרכבת העוגה
לתחתית
3/4 שרוול פתי בר טחון
100 גרם חמאה מומסת
לערבב לתערובת אחידה לרפד תבנית 24
לשים שקף מסביב לטבעת התבנית ולהקפיא לחצי שעה
ליצוק מעל התחתית את המוס תות
אפשר ליצור בשתי שכבות את המוסים
במידה ורוצים שתי שכבות צריך להקפיא את המוס תות לשעתיים ואחרי זה ליצוק את שכבת המוס בננה
אני יצקתי את המוס תות ושיטחתי לקחתי את המוס בננה והכנסתי לתוך שקית זילוף גדולה הכנסתי את השקית בתוך המוס תות באמצע העוגה וזילפתי פנימה את המוס בננה הקפאתי למשך מספר שעות עד להתייצבות
לגאנש תות
מחית משישה תותים
חצי מיכל שמנת מתוקה
2 כפות סירופ תירס
100 גרם שוקולד לבן
2 טיפות צבע מאכל ורוד
7 גרם ג'לטין מומס עם רבע כוס מים לאחר שהמתנו עשר דקות
מבשלים על הגז את מחית התות עם השמנת והסירופ תירס מוסיפים את הג'לטין ומערבבים היטב מכבים את האש ומוסיפים את השוקולד הלבן מערבבים עד להמסה
מצננים היטב ויוצקים על העוגה הקפואה
מקפיאים כשעתיים ומקשטים
בהצלחה

דירוג
recipe image
שם המתכון
עוגת מוס גבינה תות בננה
תאריך פרסום
זמן הכנה

2 thoughts on “עוגת מוס גבינה תות בננה/דהאן כרמית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *